Tip dana: Čelsi – Viljareal: “Plavci” bi da potope “žutu podmornicu” u meču za Superkup Evrope!

U sredu nije ni približno bogata ponuda kao što je to bio primer dan ranije, ali i pored toga nas u ovom danu očekuje finale Superkupa Evrope koje će biti odigrano na “Vindsor Parku” gde će se sastati osvajač Lige šampiona Čelsi i osvajač Liga Evrope, ekipe Viljareala.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas
.

Čelsi: “Plavci” žele novi trofej!

Leto 2020. godine. Cela evropska fudbalska javnost je bila složna u konstataciji da su fudbaleri Čelsija odradili verovatno i najbolji prelazni rok od svih ekipa.
Podsećamo vas, u klub su prošlog leta stigli Haverc. Zijeh, Verner, Čilves i kao šlag na tortu Tijago Silva, međutim sve to nije pomoglo pomalo neiskusnom Frenku Lampardu da ostane na klupi “plavaca”.
Na njegovo mesto je seo Tomas Tuhel koji je dobio otkaz u PSŽ-u, a od tima iz Londona je od tima koji se nalazi na sedmom mestu na tabeli na kraju došao do plasmana u Ligu šampiona, pošto su na kraju “plavci”, ruku na srce uz dosta muke došli do četvrtog mesta na tabeli.
Ipak, pre svega, pedantni stručnjak je uspeo ono što ni mnoga izuzetno zvučnija trenerska imena pre njega nisu na klupi Čelsija, a to je da sa ovim timom dođe do trofeja u Ligi šampiona, i sve to pošto su u finalnom susretu slavili protiv favorizovanog Mančester Sitija, pošto je taj duel završen rezultatom 2:0.
Malo pre toga su “plavci” igrali poslednje kolo Premijer lige, i vrlo lako se moglo desiti da na kraju ne završe među četiri prvoplasirana tima na tabeli, pošto su u poslednjem kolu doživeli poraz na gostovanju kod Aston Vile, ali je na njihovu veliku sreću i Lester doživeo poraz od Totenhema, što je na kraju bilo ipak dovoljno za četvrto mesto na tabeli.
Ono što treba posebno naglasiti je da su izabranici Tomasa Tuhela odradili ponovo sjajan prelazni rok pošto su zadržali sve bitnije fudbalere, a po poslednjim informacijama koje stižu sa ostrva, Čelsi je u završnim pregovorima sa Lukakuom, a kao obeštećenje se pominje sifra od 115 miliona evra i nema sumnje da će sjajni Belgijanac nakon fantastčne sezone u Interu predstavljati glavnu napadačku udarnu iglu “plavaca” koji ponovo imaju velike ambicije, kako u Premijer ligi, tako i u Ligi šampiona.

Viljareal: “Žuta podmornica” bez opterećenja na finalnom susretu!

Iza “žute podmornice” je jedna izuzetno uspešna sezona. Naravno, kada na klupi imate Unai Emerija nekako je to garancija za sjajne partije u evropskim takmičenjima.
To se najbolje videlo i prošle sezone, pošto su fudbaleri Viljareala mimo svih očekivanja stigli do velikog finala u Ligi Evrope, gde su snage odmerili sa favorizovanim Mančester Junajtedom, a onda i na iznenađenje mnogih slavili na tom duelu i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca što je bio povod za veliko slavlje navijača kluba sa “El Madrigala”.
Valja podsetiti da su fudbaleri Viljerala prošle sezone pružali fantastične partije u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.
Nakon toga u eliminacionoj fazi “žuta podmornica” je eliminisala Salcburg, Dinamo Kijev, Dinamo iz Zagreba, Arsenal i na kraju u velikom finalu Mančester Junajted, što verovatno i najbolje govori o tome koliko dobro je tim sa “El Madrigala” igrao prošle sezone u Ligi Evrope.
Što se tiče španske La Lige, utisak je da je Viljareal možda mogao i dosta bolje, pošto su na kraju izabranici Unai Emerija završili na sedmom mestu na tabeli uz čak deveetnaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Sevilju a vrlo je poznato da je upravo ta četvrta pozicija na kraju šampionata bila primarni cilj za Viljareal, koji je u međuvremenu do novog plasmana u najkvalitetnijem takmičenju evropskog fudbala došao preko Liga Evrope u kojoj je trijumfovao posle već pomenutog duela protiv Mačester Junajteda.
Poput njihovog protivnika na ovom finalnom susretu Superkupa Evrope i Viljareal je takođe sačuvao gotovo sve nosioce igre, a kao primarni cilj pred početak šampionata uprava ovog kluba je istakla plasman među prve četiri ekipe u španskom šampionatu.

Naš predlog

U prošlosti su nam mečevi Superkupa Evrope donosili baš dosta golova, što bi vrlo verovatno mogao da bude slučaj i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.
Kada se sve sabere i oduzme ipak je utisak da su fudbaleri Čelsija veliki favoriti na ovom finalnom duelu pa vam predlažemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.
Za kraj, smatramo da će Čelsi koji je formalni domaćin na ovom duelu postići makar dva gola na “Vindsor Parku” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom H2+ za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.