Tip dana: Alaves – Real Madrid: Madriđani bez Ramosa i Varana, ali sa Don Karlom kreću u pohod na šampionsku titulu!

Sinoć je mečom između Valensije i Hetafe započela nova sezona u španskoj La Ligi, a već danas nas očekuju i preostali mečevi prvog kola, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Baskiji gde će fudbaleri Alavesa na svom terenu dočekati ekipu Real Madrida.
Susret između ova dva tima je zakazan za 22 časa.

Alaves: Primarni cilj je opstanak!

Fudbaleri Alavesa su prošle sezone uz dosta muke uspeli da opstanu u La Ligi i to pošto su na kraju prvenstva zauzeli šesnaesto mesto na tabeli što je na kraju bilo dovoljno za opstanak, uz četiri boda viška u odnosu na Uesku, koja je na kraju završila španski šampionat na osamnaestom mestu na tabeli i nažalost ispala iz lige.
Ko zna šta bi bilo sa timom iz Baskije da čelni ljudi kluba početkom aprila nisu otpustili Abelarda Fernandeza i na njegovo mesto doveli bivšeg stratega Viljareala, Havijera Kaljehu koji je bez sumnje najzaslužniji što ćemo Alaves i ove sezone gledati u društvu najboljih.
Naime, od kako je Kaljeha seo na klupu ovog tima početkom aprila, on je na devet odigranih mečeva ostvario četiri trijumfa, tri remija i samo dva poraza, od kojih se poslednji na gostovanju kod Sevilje praktično i ne računa pošto je već tada bilo definitivno da Alaves opstaje u ligi.
Zbog svega toga bivši trener “žute podmornice” je zaslužio poverenje uprave kluba iz Baskije i za ovu sezonu, a valja naglasiti da su fudbaleri Alavesa igrali dosta dobro i u pripremnom periodu, pa ne treba da iznenadi ako ovaj tim bude jedno od najprijatnijih iznenađenja, kada je ova sezona španske La Lige u pitanju.
U poslednjem pripremnom meču pred veliki okršaj sa najtrofejnijim timom na svetu u prvom kolu, Alaves je slavio protiv Levantea, koji barem na papiru ima daleko kvalitetniji sastav.
Za razliku od Karla Ančelotija koji ima velikih kadrovskih problema kada je ovaj meč u pitanju, Havijer Kaljeha jedino neće moći da računa na Ndijaea, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za meč sa Realom, koga su poslednji put na svom terenu savladali pre tri godine kada je bilo 1:0.

Real Madrid: Može li Don Karlo da vrati pehar u Madrid?

Burno leto u Madridu. Klub je posle punih šesnaest godina napustio kapiten Serhio Ramos koji je prešao u PSŽ, a njegovim stopama je krenuo i njegov dojučerašnji kolega u srcu odbrane Rafael Varan koji je potpisao za Mančester Junajted.
Tu prazninu u odbrani bi trebalo da nadomesti David Alaba koji je ovog leta prešao u kraljevski klub i za sada opravdao sva očekivanja.
Na mesto uspeha se vratio i Karlo Ančeloti čiji će prevashodni cilj biti povratak titule u Madrid, nakon što je prošle sezone Atletiko mimo svih očekivanja došao do naslova prvaka.
Real je završio na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na pomenuti Atletiko, a valja napomenuti da je kraljevski klub bio u igri za naslov prvaka sve do poslednjeg kola, ali su “jorgandžije” napravile veliki preokret na gostovanju kod Valjadolida, dok je Real koji je tada predvodio Zinedin Zidan takođe preokrenu na svom terenu protiv Viljareala, ali to nije bilo dovoljno za titulu.
Za razliku od skoro svih timova iz Španije, Madriđani su odigrali samo dva pripremna meča, što je svakako premalo, a na tim duelima se izabranici popularnog “Don Karla” nimalo nisu proslavili.
Naime, ekipa sa “Santjago Bernabeua” je poražena od Rendžersa, kada je bilo 2:1, dok su u generalnoj probi pred prvenstvo remizirali sa Milanom u duelu koji je završen bez golova, ali i bez nekih preteranih šansi za postizanje istih.
Karlo Ančeloti za premijeru u prvenstvu neće moći da računa na dosta fudbalera, a svakako će se najviše osetiti izostanak Krosa, Mendija, Karvahala i Sebaljosa.
U poslednjem međusobnom susretu protiv Alavesa, Madriđani su slavili bez većih problema u Baskiji, a taj meč je završen rezultatom 1:4.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne susrete između Alavesa i Real Madrida imaćemo prilike da vidimo da su to skoro uvek mečevi sa velikim brojem golova, pa nas nešto slično svakako može očekivati i ovog puta u Baskiji, i zato vam toplo preporučujemo da odigrate igru 3+, za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.78.
Iako Madriđani imaju dosta problema sa odsutnim i povređenim fudbalerima, mišljenja smo da je četa Karla Ančelotija ipak veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam predlažemo da odigrate čistu dvojku za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.50.
Nekako najrealnija prognoza kada je ovaj duel prvog kola španske La Lige u pitanju je da će gostujuća ekipa postići makar dva gola u Baskiji, pa vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.