Derbi dana: Totenhem – Mančester Siti: Sve oči su uprte u Harija Kejna!

U nedelju se nastavljaju mečevi prvog kola engleske Premijer lige, kada nas očekuju dva izuzetno interesantna susreta, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč prvog kola najkvalitetnije fudbalske lige na svetu, pošto će Totenhem na svom terenu dočekati Mančester Siti.
Susret između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Totenhem: Sve oči uprte u Harija Kejna – odlazak u Siti na pomolu?

Prošla sezona “pevaca” nije bila vredna pomena pošto je ova ekipa na kraju šampionata završila tek na sedmom mestu na tabeli, ali su nekako ipak uspeli da ostvare plasman u evropska takmičenja pošto je od ranije poznato da ta sedma pozicija na kraju donosi plasman u poslednje kolo kvalifikacija za ulazak u Ligu Konferencija, što između ostalog Totenhem i očekuje sledećeg četvrtka, kada će na gostovati kod nimalo naivne Fereire u nastojanju da dođu do plasmana u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Iz kluba je nakon očajnih rezultata otišao Žoze Murinjo, a na njegovo mesto je mimo svih očekivanja došao Nuno Espirito Santo koji je potpisao dvogodišnji ugovor, pošto je pre toga četiri godine bio trener Vulverhemptona i imao sa ovom ekipom jednu poprilično uspešnu epizodu u Ligi Evrope.
Najozbiljnije pojačanje u letnjem prelaznom roku svakako predstavlja dolazak Brajana Hila, koji je stigao iz Sevilje za 25 miliona evra, a u suprotnom smeru je poslat i Erik Lamela, koji će bez ikakve sumnje predstavljati veliko pojačanje za klub iz Andaluzije.
Inače, kada su u pitanju pripremni mečevi, izabranici Nuna Espirita Santa su odigrali pet mečeva i nisu doživeli nijedan poraz, pošto su ostvarili tri trijumfa i dva remija. Na poslednja dva meča pred početak sezone “pevci” su ostavili i te kako dobar utisak pošto su prvo remizirali protiv aktuelnog šampiona Evrope Čelsija a u generalnoj probi pred početak engleske Premijer lige savladali Arsenal sa 1:0.

Mančester Siti: Gvardiola ima dosta problema sa sastavom za ovaj meč!

Kada osvojite Premijer ligu gotovo da nema prostora za konstatacije kako je sezona bila neuspešna, ali je utisak da se to u slučaju Mančester Sitija možda i može promeniti.
Naime, “građani” su prošle sezone uspeli da dođu do velikog plasmana u finale Lige šampiona, gde ih je očekivao duel sa Čelsijem.
Pre tog susreta su izabranici Pepa Gvardiole bili veliki favoriti, ali je na kraju potpuno zasluženo slavio tim iz Londona, što je bio povod za veliku tugu svih navijača Sitija koji su bili svesni da je njihov omiljeni klub bio nikad bliži toliko željenoj Ligi šampiona, što bi bez ikakve sumnje bio šlag na tortu od kako su prebogati “šeici” preuzeli klub iz Mančestera.
Bilo kako bilo, na kraju prošlogodišnjeg izdanja Premijer lige su izabranici Pepa Gvardiole imali čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Junajted što dovoljno govori o tome koliko je ova ekipa bila dominatna prošle sezone.
Kada je u pitanju prelazni rok, Siti se nalazi u završnim pregovorima sa Kejnom, i kako sada stvari stoje samo još potpis nas deli od tog senzacionalnog transfera, a ono što je još zanimljivije je što bi kapitena engleske reprezentacije mogli da vidimo danas u duelu protiv svog budućeg kluba.
Naravno, ne treba zaboraviti da su “građani” prošlog vikenda doživeli poraz u finalu Komjuniti Šilda, i to od Lestera, koji je golom bivšeg fudbalera Sitija Ihenača slavio sa 1:0.

Naš predlog

Veoma je nezahvalno prognozirati ovaj meč, pošto je veoma diskutabilno da li će za “pevce” nastupiti Hari Kejn koji je na pragu prelaska upravo u Mančester Siti, dok je poznato da Gvardiola neće moći da računa na baš dosta fudbalera, što zbog produženog odmora, što zbog povreda, što je slučaj sa najboljim fudbalerom ovog tima Kevinom De Brujneom.
Zbog svega toga mišljenja smo da ovde ne treba očekivati previše golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.98.
Totenhem bi vrlo lako mogao da iskoristi kadrovske probleme aktuelnog šampiona, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.