Tip dana: Crvena Zvezda – Kluž: Hej Pavkov, skoči daj gol glavom!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto su na programu tri meča plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, ali i jedan meč plej-ofaa za ulazak u Ligu Evrope, i to duel između Crvene Zvezde i Kluža, koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić”.
Početak ovog susreta je zakazan za 21 čas.

Crvena Zvezda: Blede partije na startu sezone!

Dolaskom Aleksandra Dragovića ali i očuvanjem postojećeg igračkog kadra, činilo se da su crveno-beli jedni od glavnih favorita u kvalifikacijama za plasman u Ligu šampiona.
Ipak, da sve neće ići tako glatko videlo se još u prvom meču kvalifikacija kada su izabranici Dejana Stankovića mimo svih očekivanja poraženi na gostovanju kod Kairata, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Ipak, u revanšu je aktuelni šampion Srbije odigrao sasvim sigurno i svoju najbolju partiju u dosadašnjem toku šampionata, pošto su kazahstanskog predstavnika ispratili kući sa čak pet golova u mreži i na taj način sebi zakazaili duel sa Šerifom, koji se u tom trenutku takođe činio kao protivnik sa kojim crveno-beli ne bi trebalo da imaju previše problema.
Međutim, u Beogradu je bilo samo 1:1, iako je veliko pitanje šta bi bilo da Gejlor Kanga nije dobio direktan crveni karton na tom duelu. U revanšu je nažalost šampion Moldavije slavio sa 1:0, i na taj način obezbedio sebi direktan plasman u Ligu Evrope, ali i nadu da bi mogli da dođu do senzacionalnog plasmana u Ligu šampiona.
Kada je u pitanju Ling Long Superliga, trenutno Zvezda zauzima treće mesto na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani TSC, uz podatak da aktuelni šampion Srbije ima i meč manje, pošto je duel prethodnog kola odložen zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Što se tiče sastava tima, Dejan Stanković ima nekoliko problema, pošto Falko sigurno neće igrati makar u ovom prvom duelu između srspskog i rumunskog šampiona, dok medicinski tim crveno-belih čini sve napore da osposobi Aleksandra Kataija koji ima problema sa mišićem.
Za kraj, za razliku od nekoliko prethodnih mečeva u kvalifikacijama, sutra će na poziciji špica od prvog minuta startovati Milan Pavkov, koji se oporavio od stomačnog virusa.

Kluž: Može li rumunski šampion do plasmana u Ligu Evrope?

Fudbaleri Kluža su prošle sezone bez većih problema došli do nove šampionske titule u rumunskom šampionatu, i to pošto su na kraju imali čak devet bodova viška u odnosu na FCSB, koji je na kraju završio na drugom mestu na tabeli.
Sve to je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je rumunski šampion nažalost eliminisan od Jang Bojsa, koji svakako i jeste bio kvalitetnija ekipa u tom dvomeču.
U prvom duelu u Rumuniji je bilo 1:1, dok je u revanš meču u Švajcarskoj Jang Bojs bez većih problema došao do plasmana u plej-of Lige šampiona, pošto su slavili sa 3:1, iako je Kluž došao prvi do vođstva na tom susretu, što je očigledno samo naljutilo švajvarskog predstavnika.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje rumunske Lige 1, u ovom trenutku se izabranici trenera Marijusa Šumudice nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalan učinak, pošto su na pet susreta ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je Kluž na svom terenu dosta teže nego što se očekivalo savladao Farul Konstantu.
Momenat odluke viđen je u 36. minutu, a bio je delo hrvatskog internacionalca Gabriela Debeljuha koji je spretno reagovao i odbijenu loptu posle udarca Manee poslao u gol.
Strager Kluža Šumudica ima velikih kadrovskih problema uoči gostovanja kod Crvene Zvezde. Naime, osim Aleksandrua Pauna, levog krila čiji je izostanak bio izvestan usled crvenog kartona protiv Jang Bojsa, Marius Šumudica neće moći da računa ni na defanzivca Rašida Bouenu, koji je i te kako bitan šraf u zadnjoj liniji tima.
Za kraj, valja napomenuti da su Kluž i Crvena Zvezda pre dve godine odigrali jedini dosadašnji međusobni meč i to u sklopu priprema, a tada je bilo nerešeno (1:1).

Naš predlog

I jedna i druga ekipa ima veliki motiv na ovom susretu, a to je naravno da se iskupe svojim navijačima za loše partije u trećem kolu kvalifikacija. Očekuje se da stadion “Rajko Mitić” bude u solidnom broju popunjen što će bez ikakve sumnje dati veliku prednost izabranicima Dejana Stankovića zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.80.
Ne bi ovo trebao da bude meč sa velikim brojem golova pošto je ulog zaista ogroman, i zato vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.
Za kraj, ne treba da nas iznenadi ako na poluvremenu ovog duela ne bude golova, a automatski ni pobednika tog dela igre, pa vam preporučujemo da odigrate IX, za šta je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.