Tip dana: Arsenal – Čelsi: Šampion Evrope na četiri poslednja susreta bez trijumfa nad “tobdžijama”! Da li je sada trenutak za to?

Nedelja nam donosi pregršt izuzetno interesantnih mečeva, a smatramo da se najinteresantniji igra na Emirejtsu gde će fudbaleri Arsenala dočekati Čelsi.
Susret između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Arsenal: Katastrofa u prvom kolu!

Prošla sezona je bila poprilično loša za Arsenal pošto je ova ekipa šampionat završila tek na osmom mestu na tabeli i na taj način su “tobdžije” ostale bez plasmana u evropska takmičenja.
Nekako je utisak da je ekipa sa “Emirejtsa” svoje najbolje u prošloj sezoni pružala u poslednjih nekoliko kola, pa tako valja napomenuti podatak da je tim iz Londona na pet poslednjih susreta iz prošle sezone ostvario isto toliko trijumfa, a tu naravno treba ubrojiti i pobedu nad Čelsijem na “Stamford Bridžu” koji je kasnije postao šampion Evrope, a u nedelju će isti tim gostovati na “Emirejtsu”.
Ako se po jutru dan poznaje utisak je da će ovo biti još jedna mučna sezona za izabranike Mikela Artete koji su odmah u prvom kolu mimo svih očekivanja poraženi kod Brentforda, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Debitant u Premijer ligi upisao je svoj istorijski trijumf u tom takmičenju, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ovog tima.
Imala je ekipa Mikela Artete kontrolu lopte sve vreme, ukupno čak 22 udarca ka golu tima koji vodi Tomas Frank, ali su samo pokušaji Emila Smit-Roua sa početka drugog poluvremena i Nikole Pepea iz finiša meča predstavljali stopostotne šanse, koje Arsenal nažalost nije iskoristio.
Jedina stvar koja bi mogla da obraduje sve navijače “tobdžija” je podatak da ova ekipa na četiri poslednja međusobna susreta sa Čelsijem ne zna za poraz, a u tom periodu imaju tri trijumfa uz jedan remi. Naravno, ne treba zaboraviti ni da su se ova dva tima početkom avgusta sastala u prijateljskom susretu, a tada je slavio Čelsi sa 1:2.

Čelsi: “Plavci” su jedni od kandidata za titulu!

Ne treba ni pominjati koliko je prošla sezona bila uspešna za fudbalere Čelsija pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja osvojila Ligu šampiona i to pošto je u velikom finalu savladala favorizovani Mančester Siti.
Ruku na srce, treba biti realan pa priznati da je uprava “plavaca” odradila nikad bolji prelazni rok u kom su doveli Vernera, Haverca, Tijaga Silvu, Zijeha i Čilvela i to je na kraju i donelo rezultate.
Kada je Premijer liga u pitanju, tim sa Stamford Bridža je na kraju završio na četvrtom mestu na tabeli, a čovek koji je verovatno i najzaslužniji za ovakve uspehe tima iz Londona je Tomas Tuhel koji je sredinom sezone preuzeo užareno mesto na klupi od Frenka Lamparda koji je sjajno selektirao ekipu, ali nešto ozbiljno nije štimalo.
I u ovom prelaznom roku je Čelsi bio aktivan pošto se u klub vratio Romele Lukaku i to u transferu vrednom 115 miliona evra, što je jasan pokazatelj da aktuelni šampion Evrope i ovoga puta ima velike ambicije.
U prvom kolu engleske Premijer lige “plavci” su bez većih problema na svom terenu savladali Kristal Palas, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Golove za tim sa “Stamford Bridža” su postigli Alonso, Pulišić i Čalobah a utisak je da je Čelsi mogao da postigne i još nekoliko golova, ali je nedostajalo malo koncentracije.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj meč, Tomas Tuhel nažalost neće moći da računa na Pulišića i Loftus Čika koji su pozitivni na koronavirus.
U poslednje vreme “plavci” imaju baš dosta problema sa Arsenalom pošto na tri poslednja susreta sa njima imaju isto toliko poraza, pa aktuelnog šampiona Evrope očekuje izuzetno težak posao protiv rivala koga su nedavno savladali u prijateljskom susretu sa 2:1.

Naš predlog

Veoma zanimljiv podatak je da Čelsi na četiri poslednja susreta sa Arsenalom ne zna za trijumf, a u tom periodu su doživeli čak tri poraza uz jedan remi.
Tradicija se ne sme zanemariti kada su u pitanju derbi mečevi u engleskom šampionatu, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.92.
Kada smo već kod tradicije, ne treba zaboraviti da ova dva tima uglavnom igraju mečeve sa velikim brojem golova, što bi prosto morao da bude slučaj i ovog puta na “Emirejtsu” pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.09.
Za kraj, smatramo da je nekako najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj derbi Londona da će i Arsenal i Čelsi postići makar po jedan gol na “Emirejtsu” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG, za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.