Tip dana: PSV – Benfika: “Filipsovci” započinju operaciju “Orlovi rano lete”!

Utorak je rezervisan za revanš mečeve plej-ofa Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između PSV-a i Benfike, što je ujedno i derbi meč ove faze kvalifikacija.
Prvi susret između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je završen pobedom Benfike od 2:1, a revanš meč je zakazan za 21 čas.

PSV: Sve staje u ovih devedeset minuta!

PSV igra fantastično na startu sezone, ali bi prava kruna svega toga bila plasman u Ligu šampiona, što sasvim sigurno neće biti nimalo lako, obzirom da “orlovi” imaju prednost iz prvog susreta koji je završen rezultatom 2:1.
Za sada, “filipsovci” imaju maksimalan učinak u nacionalnom prvenstvu pošto je ova ekipa na dva odigrana susreta ostvarila dva trijumfa.
Prvo su izabranici trenera Šmita slavili na gostovanju kod Heraklesa kada je bilo 0:2, da bi u prošlom kolu PSV slavio i na svom terenu protiv Kambura, pošto je taj duel završen sa više nego ubedljvih 4:1.
Naravno, treba podsetiti da su “filipsovci” već došli do jednog trofeja i to u holandskom Superkupu gde su deklasirali aktuelnog šampiona, ekipu Ajaksa, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0, što je svakako oduševilo sve navijače ovog kluba pošto je poznato da su Ajaks i PSV najljući rivali.
Najzad, što se tiče kvalifikacija za Ligu šampiona vicešampion Holandije pruža odlične partije i ovom takmičenju pošto je u dvomeču bio bolji od nimalo naivnog Galatasaraja ali i od Miđilanda, a svakako da utisak nije pokvario ni poraz u prvom meču plej-ofa od Benfike, pošto PSV ima i dalje izuzetno aktivan rezultat.
Nedavno je redove vicešampiona Holandije napustio Damfris koji je prešao u Inter, što će sigurno predstavljati hendikep za “filipsovce” obzirom da je reprezentativac Holandije bio najbolji fudbaler PSV-a.
Strateg domaćina na ovom susretu Rodžer Šmit pored nedavno prodatog Damfrisa za ovaj susret neće moći da računa ni na Ledezmu koji se još uvek oporavlja od povrede.

Benfika: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Pre svega, analizu Benfike je verovatno najbolje započeti sa podatkom da je ova ekipa u dosadašnjem toku sezone odigrala šest mečeva u svim takmičenjima i ostvarila isto toliko trijumfa, pa je sigurno da svi simpatizeri ovog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
U najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala tim iz Lisabona je odigrao tri meča na kojima je ostvario tri trijumfa, a u prošlom kolu je trećeplasirani tim iz prošlog šampionata uz dosta muke slavio na gostovanju kod Žil Visentea, pošto je taj meč završen rezultatom 0:2, uz podatak da su “orlovima” poništena čak dva gola nakon intervencije VAR-a.
Pre toga su izabranici Žorža Žezusa slavili na svom terenu protiv Arouke, kada je bilo 2:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da je tim iz Lisabona prošle sezone ostao bez plasmana u Ligu šampiona, i to pošto su u trećem kolu kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje eliminisani od PAOK-a, što je svakako bilo veliko iznenađenje, pa zbog svega toga ne treba da čudi zašto je plasman u grupnu fazu Lige šampiona primarni cilj “orlova” ove godine.
U trećem kolu kvalifikacija Benfika je bez većih problema eliminisala Spartak iz Moskve i to sa ukupnim rezultatom 4:0, dok je tim iz Lisabona u prvom meču plej-ofa slavio na svom terenu protiv PSV-a u jednom sjajnom susretu na kom je bilo pregršt prilika, ali je na kraju rezultat bio 2:1
Žorž Žezus ima dosta problema pri sastavu tima za ovaj duel pošto zbog povreda neće moći da nastupe iskusni Vertongen i Seferović, dok neće biti ni odbrambenog fudbalera Fera, koji bi ruku na srce i da je spreman za ovaj susret svakako meč počeo sa klupe.

Naš predlog

Prvi susret nam je doneo pregršt šansi na obe strane i nešto slično se očekuje i sada zbog čega vam savetujemo ponovo da probate sa golovima i odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.
Takođe, očekuju se golovi na obe strane pošto i jedni i drugi silno žele da obezbede ulazak u grupnu fazu Lige šampiona, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68.
Za kraj, mišljenja smo da će domaća ekipa morati da ide na što veći broj postignutih golova, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom D2+ za koji je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.