Tip dana: Dinamo Zagreb – Šerif: Može li Dinamo do čuda na Maksimiru?

U sredu su na programu revanš mečevi plej-ofa Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Maksimiru gde će fudbaleri Dinamo Zagreba dočekati Šerif.
Prvi susret između ova dva tima je mimo svih očekivanja završen trijumfom moldavskog šampionata (3:0), a revanš meč je zakazan za 21 čas.

Dinamo Zagreb: Da li je vreme za novo čudo na Maksimiru?

Poznato je da se pitanje šampiona Hrvatske u poslednjih nekoliko godina, osim one senzacije Rijeke i nije previše postavljalo pa je tako tim iz Zagreba odbranio titulu šampiona, što im je naravno donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Od samog starta kvalifikacija se nekako videlo da Dinamo ima dosta problema iako je ova ekipa bez većih problema eliminisala Omoniju u dvomeču, koja je primera radi prošle sezone eliminala srpskog šampiona Crvenu Zvezdu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
U trećem kolu je tim iz Zagreba na Maksimiru dočekao poljskog šampiona Legiju i samo remizirao, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, iako je ruku na srce tim koji sa klupe predvodi Damir Krznar imao nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola, koji napadački deo ovog tima nije iskoristio.
Sve to je nekako došlo na svoje na revanšu u Varšavi, gde je Dinamo golom Franjića slavio sa 0:1, i zakazao sebi duel sa Šerifom, koji je zanimljivo pre toga eliminisao Crvenu Zvezdu, iako su svi već najavljivali spektakl u plej-ofu za Ligu šampiona između starih rivala, Dinama i Zvezde.
U prvom meču u Tiraspolju izabranici Damira Krznara su odigrali jednu od svojih najlošijih utakmica u poslednjih desetak godina i potpuno zasluženo poraženi rezultatom 3:0, pa im sada na Maksimiru predstoji neverovatno težak zadatak pošto moraju da nadoknade ogromnu prednost šampiona Moldavije.
Inače, kada je reč o hrvatskom prvenstvu, u ovom trenutku se Dinamo Zagreb nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Hajduk, a u prošlom kolu su slavili na svom terenu protiv Lokomotive kada je bilo 1:0.

Šerif: Liga šampiona je tako blizu!

Šerif je bez većih problema odbranio titulu šampiona Moldavije i to pošto su na kraju imali čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Petrokub, ali slično kao i u slučaju Dinama iz Zagreba, pitanje šampiona Moldavije se retko kada dovodi u pitanje.
U novoj sezoni se izabranici Jurija Veniduba nalaze na petom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Milsami, koji ruku na srce ima i čak tri meča viška, pošto tim iz Tiraspolja zbog obaveza u Ligi šampiona nije igrao dva poslednja kola nacionalnog prvenstva, kako bi se fudbaleri ovog tima što bolje pripremili za duele za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Inače, u poslednjem meču prvenstva koji je odigrao, Šerif je na svom terenu deklasirao Dinamo-Auto, a taj duel je završen rezultatom 7:1.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona, moldavski šampion je u prvom kolu bez većih problema u dvomeču eliminisao Teutu, i to pošto su u prvom meču slavili sa čak 0:4 na gostovanju, dok je u Moldaviji u revanšu bilo 1:0.
Drugi protivnik je bio nešto ozbiljniji, pošto se radilo o šampionu Jermenije Alaškertu, ali se ni tu Šerif nije previše namučio, pošto je u prvom duelu bilo 0:1 u Jermeniji, dok je u drugom bilo 3:1.
Treće kolo kvalifikacija je donelo duel sa Crvenom Zvezdom u kome tim iz Tiraspolja svakako nije bio favorit ali su izabranici trenera Verniduba odigrali fantastičan dvomeč i potpuno zasluženo došli do plej-ofa Lige šampiona, što je ovom timu donelo zagarantovano učešće u makar Ligi Evrope.
Najzad, u plej-ofu za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje je Šerif mimo svih očekivanja deklasirao Dinamo Zagreb na svom terenu u Tiraspolju i slavio sa više nego ubedljivih 3:0, pa se moldavski šampion neočekivano nalazi na pragu plasmana u Ligu šampiona.

Naš predlog

Sigurno je da će hrvatski šampion od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Šerifa koji ima veliko prednost iz prvog duela zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.96.
Nešto sigurnija varijanta je svakako jedinica, ali je i kvota naravno skromnija i iznosi 1.40. Za kraj, izvesno je da ukoliko šampion Hrvatske želi da dođe do plasmana u Ligu šampiona mora da postigne makar tri gola, pa vam zato hrabro preporučujemo da probate sa igrom D3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.