Tip dana: Srbija – Luksemburg: “Orlovi” žele nastavak pozitivnog niza, ali je Luksemburg odličan u ovim kvalifikacijama!

U subotu se polako ali sigurno nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će fudbaleri Srbije dočekati Luksemburg.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 18 časova.

Srbija: “Piksi” je preporodio “orlove”!

Nekoliko “sušnih” godina je iza reprezentacije Srbije, a utisak je da je sve kulminiralo nakon neodlaska “orlova” na Evropsko prvenstvo, pošto ova selekcija ni posle dvadeset godina nije uspela da se plasira na prvenstvog starog kontitenta.
U međuvremenu je izvršena smena trenera pošto je umesto Ljubiše Tumbakovića na užarenu klupu “orlova” seo legendarni Dragan Stojković “Piksi” koji je za vrlo kratko vreme uspeo da preporodi Srbiju.
Naime, Dušan Tadić i drugari se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli svoje kvalifikacione grupe uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Portugal, ali i uz meč manjka u odnosu na izabranike selektora Santoša koji su pre nekoliko dana posle velikog preokreta došli do trijumfa na svom terenu nad Ircima, a junak je naravno bio Kristijano Ronaldo koji je dva puta pogađao, uz podatak da je pobedonosni gol pao u šestom minutu sudijske nadoknade.
Bilo kako bilo, “orlovi” imaju meč manje i trijumf nad Luksemburgom, što se naravno i očekuje bi došli do deobe prvog mesta sa deset osvojenih bodova.
Do sada su izabranici Dragana Stojkovića odigrali tri meča na kojima su ostvarili dva trijumfa, uz jedan remi, upravo protiv Portugala u Beogradu u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Pored toga Srbija je ruku na srce uz dosta muke slavila u mečevima protiv Irske i Azerbejdžana, a najbolju moguću uvertiru uoči ovog susreta su “orlovi” imali pre nekoliko dana kada su u prijateljskom susretu demolirali Katar, pošto je taj duel završen rezultatom 4:0.
Posebno se na tom susretu istakao tandem Vlahović – Jović i nema nikakve sumnje da će kada jednog najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović okači kopačke o klin, sasvim sigurno imati ko da ga zameni.

Luksemburg: Partije iznad svih očekivanja!

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da svi navijači Luksemburga imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije fudbalera ove selekcije.
Naime, ova reprezentacija se u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli svoje kvalifikacione grupe, odmah iza Portugala i Srbije pošto su na tri odigrana susreta osvojili šest bodova, što je svakako malo ko očekivao.
Izabranici Luka Holca su u prvom kolu potpuno neočekivano slavili na gostovanju kod Iraca za koje je poznato da imaju izuzetno nezgodan domaći teren gde ni mnogo jače selekcije od Luksemburga teško uspevaju da izađu na kraj njima. Taj duel je završen rezultatom 0:1, a jedini gol na tom susretu je postigao Rodrigez u 85. minutu.
I u drugom kolu se ova simpatična selekcija nimalo nije obrukala, iako su poraženi sa 1:3. Trenutno trećeplasirana selekcija u grupi je mimo svih očekivanja povela na tom duelu sa 1:0, a ponovo je strelac biosjajni Rodrigez, što je po svemu sudeći samo naljutilo Portugalce, koji su nakon toga veoma lagano postigli čak tri gola i upisali tada svoj drugi trijumf u ovim kvalifikacijama.
Najzad, u prošlom kolu je Luksemburg pre samo nekoliko dana na svom terenu slavio protiv objektivno jače selekcije Azerbejdžana, a taj duel je završen rezultatom 2:1, a ne treba više ni ponavljati da je ponovo jedan od golova postigao Rodrigez. Kada je taj duel u pitanju, treba biti realan pa priznati da je domaća ekipa bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu, za razliku od drugog, kada su se u potpunosti opredelili za čuvanje rezultata.
Svi se sećaju mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo između Luksemburga i Srbije kada su “orlovi” slavili oba puta, uz podatak da su to dosta teže učinili na svom terenu kada je bilo 3:2, za razliku od Luksemburga, u kome je Srbija slavila sa 1:3.

Naš predlog

Nije tajna da je Srbija apsolutni favorit na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom, koju je kladionica Meridianbet ocenila sa kvotom 1.25.
Sigurno je da i da će ovo biti jedan poprilično efikasan duel, kao što su između ostalog bila i prethodna dva međusobna meča između ovih timova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Za one nešto ambicioznije, savetujemo vam da probate i sa igrom 4+, koja nije nimalo nerealna kada je ovaj meč u pitanju, a kladionica Meridianbet sve to plaća sa fantastičnom kvotom 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.