Tip dana: Irska – Srbija: Iz Dablina je Srbija otišla u Rusiju, može li istom trasom do Katara?

U utorak je poprilično interesantna ponuda za klađenje pošto su na programu ponovo mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Dablinu u kom će snage odmeriti selekcije Irske i Srbije a početak meča je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Irska: Mogu li Irci do prvog trijumfa na tradiocionalnom neugodnom domaćem terenu?

Kako sada stvari stoje utisak je da će se selekcija Irske jako teško ozbiljnije umešati u borbu za plasman na Mundijal, mada je veliko pitanje koliko je to realno bilo i nakon žreba, pošto je bilo jasno da su Portugal i Srbija glavni favoriti za plasman na prva dva mesta u ovoj kvalifikacionoj grupi.
Nakon četiri odigrana kola se Irska nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, pošto je ova selekcija na četiri odigrana meča čak tri puta poražena uz samo jedan remi, i to baš u prošlom kolu kada su na svom terenu podelili bodove sa Azerbejdžanom, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Valja podsetiti da su gosti na tom duelu vodili sve do tri minuta pred istek regularnog toka meča, kada je Dafi pogodio i doneo Ircima prvi bod u ovim kvalifikacijama.
U prva tri kola je ova selekcija odigrala mečeve protiv Srbije, Portugala i Luksemburga, i ako su se porazi od realno kvalitetnijih selekcija Portugala i Srbije i očekivali onda to nije bio sasvim sigurno slučaj na domaćem terenu gde Irci inače igraju odlično u duelu protiv Luksemburga, koji je završen rezultatom 0:1.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je ova selekcija mimo svih očekivanja dugo vodila na gostovanju kod Portugala, i to sve do 89. minuta, ali je onda Ronaldo postigao dva gola i doneo veliku radost svim navijačima portugalske reprezentacije.
Dobar meč je selekcija Irske odigrala i u prvom kolu kada su na stadionu “Rajko Mitić” gostovali Srbiji, a taj duel je završen pobedom “orlova” od 3:2, iako su gosti prvi došli do vođstva na tom meču, što je samo naljutilo Mitrovića i drugare pa su relativno brzo postigli čak tri gola.

Srbija: Piksi je preporodio “Orlove”!

Navijačima srspske reprezentacije je bez ikakve sumnje jako teško pao poraz u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo od Škotske, pošto je ta selekcija nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izborila plasman na prvenstvo starog kontinenta gde se ruku na srce baš i nisu proslavili.
Nakon tog neuspeha dogodile su se brojne promene, što u Savezu, ali i na trenerskoj klupi, pošto je mesto šefa stručnog štaba povereno legendarnom Draganu Stojkoviću “Piksiju” i sada već slobodno možemo reći da je to bio pun pogodak.
Naime, posle četiri odigrana kola Srbija se nalazi na prvom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Portugal, uz podatak da “orlovi” imaju bolju gol razliku.
U prošlom kolu je ova selekcija odigrala još jedan dosta dobar meč i na svom terenu bez većih problema savladali Luksemburg a krajnji rezultat je bio 4:1.
Ponovo je u centru pažnje bio neverovatni Aleksandar Mitrović koji je postigao dva gola i trenutno se nalazi na prvom mestu liste strelaca u ovim kvalifikacijama. Ono što nije dobro je da se fudbaler Fulama na tom meču povredio i još uvek je neizvesno da li će biti spreman za ovaj duel u Dablinu što bi bez ikakve sumnje bio veliki hendikep za trenutno prvoplasiranu reprezentaciju u grupi.
Inače, do sada je ekipa koju sa klupe predvodi Dragan Stojković odigrala četiri meča na kojima je ostvarila tri trijumfa, uz jedan remi, i to u onom fantastičnom susretu protiv Portugala kada je bilo 2:2.
Podatak koji za kraj moramo napomenuti je da su “orlovi” na svakom od četiri odigrana meča u ovim kvalifikacijama primili makar po jedan gol, ali zato imaju prosek od skoro tri postignuta gola po susretu, što je svakako podatak koji uliva optimizam.
Do sada je Srbija odigrala samo jedan meč na strani u ovim kvalifikacijama u kom su uz dosta muke slavili protiv Azerbejdžana, pošto je taj meč završen rezultatom 1:2, a i tada je dvostruki strelac bio Mitrović.

Naš predlog

Ukoliko želi da dođe do plasmana na Svetsko prvenstvo, četa Dragana Stojkovića bi morala da trijumfuje na ovom gostovanju, gde su između ostalog na dva poslednja meča i slavili, a poslednji put je to bilo u kvalifikacijama za Mundijal koji je održan 2018. godine, kada je bilo 0:1.
Mišljenja smo da će “orlovi” slaviti i ovog puta zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.
Od kako je popularni “Piksi” seo na užarenu klupu Srbije, ono što karakteriše mečeve nacionalnog tima su dueli sa dosta golova i mišljenja smo da bi to vrlo lako mogao da bude slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.