Tip dana: Kolumbija – Čile: Gosti sve dalje od plasmana na Mundijal, može li ovaj meč da predstavlja prekretnicu?

U četvrtak je dosta slaba ponuda za klađenje, pošto osim južno-američkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, praktično da nema drugih mečeva.
Za vas smo ovog puta analizirali jedan potencijalno izuzetno zanimljiv susret u kom će Kolumbija na svom terenu dočekati Čile, a taj duel između ova dva tima je zakazan za 01:00h.

Kolumbija: Primarni cilj je pozicija broj četiri!

Kolumbija igra solidno u ovim kvalifikacijama i posle osam odigranih mečeva se nalaze na petom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju kvalifikacija donosi plasman u baraž za plasman na Mundijal, pošto je poznato da petoplasirani tim iz južno-američkih kvalifikacija igra plej-of sa predstavnikom Okeanije.
Do sada je Kolumbija odigrala osam utakmica u ovim kvalifikacijama na kojima su ostvarili dva trijumfa, čak četiri remija i dva poraza.
U prošlom kolu su izabranici Reinalda Ruede remizirali na jednom poprilično teškom gostovanju kod Paragvaja, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Inače, kada smo već pomenuli selektora Ruedu ne treba zaboraviti da je ovaj čovek pre nego što je seo na klupu Kolumbije bio selektor Čilea koji između ostalog gostuje ovoj selekciji u devetom kolu kvalifikacija.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je petoplasirana selekcija na tabeli odigrala tri meča kao domaćin na kojima je ostvarila jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz i to poprilično težak od Urugvaja, kada je bilo čak 0:3.
Osim toga, na svom terenu je Kolumbija remizirala sa Argentinom u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 2:2, ali i savladali Venecuelu sa 3:0.
Kada je tradicija u pitanju, Kolumbija i Čile su do sada odigrali 32 međusobna susreta na kojima je Kolumbija ostvarila samo osam trijumfa, dvanaest mečeva je završeno bez pobednika, dok je Čile ostvario isto toliko trijumfa, uz podatak da su poslednja četiri susreta između ova dva tima završena bez pobednika.

Čile: Čileanci sve dalje od Mundijala!

Malo ko je očekivao da će Čileanci pružati ovoliko loše partije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine.
Naime, selekcija koju sa klupe predvodi Martin Lasarte se u ovom trenutku nalazi na osmom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova, što je za tri poena manje od petoplasirane Kolumbije, kod koje Čile između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Poražavajuće zvuči podatak da je jedna od najboljih reprezentacija sa tla Južne Amerike do sada odigrala osam mečeva u ovim kvalifikacijama i zabeležila samo jedan trijumf, uz četiri remija i čak tri poraza.
U prošlom kolu su izabranici Martina Lasartea ruku na srce odigrali jedan poprilično dobar meč pošto su remizirali na gostovanju kod trećeplasiranog Ekvadora koji igra sjajno u ovim kvalifikacijama, a taj duel je završen rezultatom 0:0, uz podatak da su reprezentativci Ekvadora poslednjih pola sata meča igrali sa igračem manje pošto je u 63. minutu isključen Sornoza, što Arturo Vidal i drugari nažalost nisu znali da iskoriste.
Treba napomenuti i da su nakon tog isključenja fudbaleri domaće ekipe imali još dve dobre prilike, preko Estrade u 75. minutu, ali i preko Segure samo dva minuta kasnije, ali na sreću svih navijača čileanske reprezentacije, promene rezultata ipak nije bilo
Bio je to inače drugi uzastopni meč na kom Čileanci nisu uspeli da postignu gol, pošto su pre toga na svom terenu doživeli poraz od prvoplasiranog Brazila, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada su izabranici Martina Lasartea odigrali četiri susreta van svog terena i još uvek ne znaju za trijumf, pošto su doživeli dva poraza i dva puta remizirali.

Naš predlog

Čileanci prosto moraju da idu na pobedu na ovom meču ukoliko žele da ostanu u igri za plasman na Mundijal, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 1.80.
Ne treba nikoga da iznenadi ni ako ovog bude jedan i te kako efiksan duel, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.