Tip dana: Lorijen – Lil: Dolaze li bolji dani za aktuelnog šampiona Francuske?

U petak je izuzetno interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč petog kola francuske Lige 1, u kom će Lorijen na svom terenu dočekati aktuelnog šampiona, ekipu Lila.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Lorijen: Solidne partije na startu sezone!

Fudbaleri Lorijena su prošle sezone praktično jedva uspeli da se spasu i ostanu članovi najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala pošto su na kraju zauzeli šesnaesto mesto na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na Nant koji je na kraju završio na osamnaestom mestu za koje je poznato da na kraju šampionata znači i baraž meč sa trećeplasiranim timom iz francuske Lige 2.
Ko zna šta bi se na kraju desilo sa Lorijenom da ova ekipa na pet poslednjih mečeva nije ostvarila čak tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, što je na kraju bilo dovoljno za opstanak u društvu najboljih.
Kada je ova sezona u pitanju, utisak je da svi navijači ovog simpatičnog tima imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo pošto se Lorijen u ovom trenutku nalazi na sedmom mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova.
Do sada je ovaj tim ostvario jedan trijumf, dva remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Monpeljea kada je bilo 3:1.
Inače, u prošlom kolu je Lorijen u jednom fantastičnom susretu remizirao na gostovanju kod Lensa, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je sedmoplasirana ekipa na tabeli odigrala samo jedan susret kao domaćin na kom su bili više nego uspešni pošto su uspeli da savladaju favorizovanu ekipu Monaka, a taj duel je završen rezultatom 1:0.

Lil: Očekivali smo dosta više od aktuelnog šampiona!

Prošle sezone smo prisustvovali pravoj senzaciji u Ligi 1, pošto su fudbaleri Lila mimo svih očekivanja i prognoza došli do titule šampiona Francuske ostavivši iza sebe prebogate Parižane koji pre toga u prethodnih nekoliko sezona praktično nisu imali dostojnu konkurenciju.
Na kraju je Lil imao samo bod viška u odnosu na PSŽ, a ono što i te kako valja napomenuti je da je ova ekipa savladala Parižane uoči starta nove sezone u Francuskog u finalu Superkupa, pošto je taj duel završen pobedom aktuelnog šampiona od 1:0, čime su samo pokazali da ono što se desilo prošle sezone nije bila nikakva slučajnost.
Najveći hendikep za Lil će bez ikakve sumnje biti neočekivani odlazak trenera Kristofa Galtijera koji je prešao u Nicu i sa ovim timom na startu šampionata postiže fantastične rezultate pošto taj tim na tri odigrana susreta ne zna za poraz, uz fantastičnu gol razliku 8:0.
Ipak, ako se vratimo na igre Lila u tekućem šampionatu, svakako je utisak da smo od aktulnog šampiona daleko više očekivali, pošto se ova ekipa trenutno nalazi tek na desetom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ koji je za sada maksimalan.
Tek u prošlom kolu su izabranici trenera Gurveneka ostvarili prvi trijumf u sezoni, pošto su na svom terenu uz dosta muke savladali Monpelje sa 2:1.
Osim toga, Lil je doživeo jedan katastrofalan poraz upravo od Nice kada je bilo 4:0, ali i dva puta odigrano nerešeno, protiv Meca u prvom, i Sent Etjena u trećem kolu.

Naš predlog

Lorijen igra iznad očekivanja u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1, ali je pitanje koliko može protiv Lila, koji je već dosta uprskao na startu sezone i utisak je da će aktuelni šampion dati sve od sebe da trijumfuje na ovom nimalo lakom gostovanju, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.30.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, videćemo da je na dva poslednja meča između ovih ekipa palo čak devet golova, pa je sva prilika da nas i ovog puta očekuju golovi zbog čega vam savetujemo da odigrate igru 3+ koja je u Meridianbetu procenjena čak na 2.10, što je svakako kvota koju ne smete propustiti ovog vikenda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.