Najava i analiza: Bundesliga, 5. kolo: Sigurica za šampiona, lider dočekuje Ajntraht, ”bikovi” na Rajni

Pred nama je peto kolo nemačke Bundeslige u kome, za razliku od prethodnog, nema velikog derbija. Ipak, daleko od toga da nam ne predstoji uzbudljiv vikend. Jedini klub sa maksimalnim učinkom u prva četiri kola je Vlfsburg, koji je utakmicom sa Ajntrahtom iz Frankfurta zatvoriti ovo kolo. Pre toga veliku pažnju izazvaće gostovanje Lajpciga kod probuđenog Kelna.

Herta – Grojter Firt – T12+ @ 1.72 u Meridianbet

Posle tri poraza na startu prvenstva navijači Herte strahovali su od ponavljanja prethodne sezone kada su njihovi ljubimci do opstanka stigli tek u samom finišu. Bili su to teški dani za Hertu, pretilo je ispadanje, a pred sam kraj se zarazilo dosta fudbalera, pa su morali da odlože tri prvenstvena meča. Na kraju se ispostavilo da su ih baš rezultati u tim zaostalim utakmicama ostavili u ligi. Seriju neuspeha Herta je prekinula u prošlom kolu na gostovanju u Bohumu. Pobedili su novajliju sa sigurnih 3:1 i osvojili prve bodove. sada ih očekuje duel sa drugim povratnikom u elitu, ekipom Grojter Firta. Bavarci su dosta nepripreljeno ušli u dvoboje sa bundeligašima, pa polse četiri kola na kontu imaju samo jedan bod. To je jako malo, a ako žele da budu deo elite i naredne sezone, pod hitno će morati da počnu da pobeđuju. Pravo je pitanje imali tim iz Firta kvalitet za tako nešto. Nismo ubeđeni da ima, a neće mu biti lako ni u Berlinu, mada je Herta silno oslabljena u ovom meču. Izostaće nekoliko prvotimaca, a neće biti ni najvećeg pojačanja Stevana Jovetića. Očekujemo da ofanzivna igra Herte da rezultata i smatramo da će se mreža Grojtera tresti bar dva puta. Za igru T12+ u kladionici Meridianbet dobićete koeficijent 1.72.

Bilefeld – Hofenhajm – 0-2 @ 2.15 u Mozzart

Kada igra Arminija golovi su retkost. Međutim, u prethodnom kolu, na gostovanju u Menhengladbahu, palo ih je četiri. Nije to pomoglo Arminiji da ostane neporažena, pa je Borusija na kraju slavila sa 3:1 i pored početnog vođstva ekipe iz Bilefelda. Učinak na početku sezone ne može biti zadovoljavajući za ovaj tim s obzirom da još nikog nisu pobedili. Imaju tri boda na kontu, remizirali su u prve tri utakmice protiv Frajburga, Grojtera i Ajntrahta. S druge strane Hof je počeo odlično, slavio je na stratu u Augzburgu sa 4:0, a onda podelio bodove sa Unionom u Sinshajmu. Neočekivano, usledila je kriza i dva vezana neuspeha za tim trenera Sebastijana Henesa. Prvo ih je dobio Dortmund, uz dosta sreće u poslednjim sekundama, da bi onda bili ubedljivo poraženi od Majnca na svom terenu. Utakmica je važna i jednima i drugima, domaćin će pokušati da stigne do prvog trijumfa, a gost da prekine neugodnu mini seriju. Prošle sezone oba duela su okončana nerešenim rezultatom, bilo je 1:1 i 0:0. Verujemo da mnogo golova neće biti ni sada, pa vam predlažemo igru 0-2 gola sa kvotom 2.15 u kladionici Mozzart.

Augzburg – Menhengladbah – 2 @ 1.88 u Mozzart

Domaćin će imati tešku sezonu, to je jasno već posle četiri uvodna kola. Augzburgu već nekoliko prvenstava unazad predviđaju ispadanje, ali se oni na volšeban način izvuku, čak i bez većih neprijatnosti. Ipak, nekako nam deluju slabije iz godine u godinu, a i sada su startovali vrlo slabo. Posle četiri kola tim iz Bavarske ima samo dva boda, a do njih je došao igrajući bez golova u Frankfurtu i u Berlinu protiv Uniona u prethodnom kolu. Na domaćem terenu su poraženi oba puta, a pri tom su primili po četiri gola od Hofenhajma i Leverkuzena. Samo jedan postignut gol za 360 minuta je premalo za tim koji želi da bude deo fudbalske elite Nemačke, pa će u meču sa Borusijom Augzburg imati imperativ uspeha, a to je u ovom slučaju pobeda. ”Ždrepci” su startovali remijem sa šampionom, kada su pružili najbolju partiju. Kasnije su igrali slabije, izgubili su u Leverkuzenu i Berlinu od Uniona, da bi prvi trijumf zabeležili pre sedam dana protiv Arminije na svom terenu. Taj meč im daje za pravo da mogu da se nadaju uspehu u Augzburgu, gde su prošlog proleća doživeli poraz od 3:1. Neće Borusija biti kompletna, od povreda se oporavljaju Bensebaini, Tiram, Lajner i Dukure, ali Adi Hiter ima dovoljno dobar tim da pobedi u Augzburgu. Za dvojku je kvota u kladionici Mozzart 1.88.

Bajern – Bohum – 1/1,4+ @ 1.84 u Meridianbet

Koliki je Bajern favorit dovoljno govori to što smo jedva pronašli igru sa iole dobrim koeficijentom, a da podrazumeva trijumf šampiona. Bavarci su pre par dana protutnjali Katalonijom i Barselonu porazili sa 3:0 na startu ovogodišnje Lige šampiona, pa šta može da očekuje Bohum, povratnik u elitu nemačkog fudbala. Gosti nemaju iluzija da mogu do uspeha na Alijanc areni, ali će pokušati da skupo prodaju kožu. U prva četiri kola Bohum je jednom pobedio i tri puta izgubio. Slavili su samo protiv Majnca na svom terenu, dok su poraženi u Volfsburgu i Kelnu, kao i protiv Herte u prethodnom kolu u Bohumu. Tri boda nije tako loš učinak, ali je i dalje nedovoljan za mirnu luku. Bohum će se boriti za opstanak, a svako mesto iznad 16. biće veliki uspeh za ovaj klub. Bajern je krenuo malo laganije, remizirao je u Menhengladbahu, pa jedna pobedio Keln, ali su onda usledile pobede nad Hertom od 5:0 i u Lajpcigu sa 4:1, gde su demonstrirali sve svoje kvalitete. Julinaj Nagelsman nema šta da brine, tim je još jači nego prošle sezone i sva je prilika da ”salatara” neće menjati vlasnika ni deceniju kasnije. O ovom meču se nema šta više reći, predlažemo vam kombinaciju prelaza i golova, a za 1/1,4+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.84.

Majnc – Frajburg – x @ 3.65 u Meridianbet

Moramo da priznamo da smo baš prijatno iznenađeni i igrama, ali rezultatima ove dve ekipe, sada već starosedeoce u Bundesligi. Jesu i Frajburg i ajnc mali gradovi, ali njihovi fudbalski timovi su stabilni bundesligaši i retko dolaze u ituaciju, kao Majnc prošle sezone, da se bore za opstanak. Sada je Majnc počeo mnogo bolje, ali gore od prošle sezone, kada su prvi put pobedili tek u finišu jeseni, nije ni moglo. Posle četiri kola imaju tri pobede i jedan pozar. Neuspeh su doživeli samo u Bohumu, dok su pobedili Lajpcig i Grojter Firt u Majncu, da bi doneli bodove sa gostovanja Hofenhajmu prošle sedmice. Frajburg je bez poraza u četiri kola, ali ima bod manje od Majnca. Oni su dva puta slavili i dva puta remizirali. Pred Frajburgom je pao jedan Dortmund, a tri boda su donesena i iz Štutgarta. U Bilefeldu je bilo bez pogodaka, a meč sa Kelnom u Frajburgu završen je 1:1, s tim da je domaćin poravnao u samom finišu. Prošle sezone Majnc je oba puta pobedio Frajburg, pa se može reći da su tim bodovima i obezbedili status bundesligaša. Posle ovakvog starta verujemo da su obe ekipe zadovoljne bodom iz ovog duela, pa je to i naš predlog. Za x se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 3.65.

Keln – Lajpcig – GG @ 1.65 u Mozzart

Ne odvijaju se stvari dobro po Lajpcig na početku nove fudbalske sezone. U Bundesligi su već sada izgubili korak sa vodećima, imaju tri poraza u četiri kola, dok su u prvom kolu Lige šampiona primili pola tuceta golova na Etihadu od Mančester Sitija. Malo ko je mogao da pretpostavi ovakav scenario i pored teškog rasporeda za ”Bikove” na startu. U Majncu i Volfsburgu su izgubili primivši samo po jedan gol, dok ih je Bajern u prošlom kolu deklasira na njihovoj ”Red Bul areni”. Jedini trijumf zabeležili su protiv Štutgarta. Neće biti lako novom treneru Lajpciga, Amerikancu Džesiju Maršu, da ponovi rezultate svojih prethodnika na klupi, a posebno Julijana Nagelsmana. Tim je, čini se, slabiji, ali ne toliko da bude tek na deobi 12. mesta. Ne sumnjamo da će ”Bikovi” brzo krenuti ka vrhu, ali nije realno da se bore za titulu, kao što je to bilo prethodnih sezona. Verujemo da će njih zadovoljiti novi plasman u Ligu šampiona, pa bi to trebalo da b ude novi proklamovani cilj ovog kluba koji još nema osvojen trofej u svojoj istoriji. Keln je odlično startovao, a to nije bio slučaj sa ovom ekipom ranijih sezona. U prva četiri kola ”Jarčevi” su pobedili Bohum i Hertu na svom Rajn Nekar Energiju, uzeli bod u Frajburgu, te skupo prodali kožu na gostovanju kod šampiona u Minhenu. Odlične igre Kelna mogu biti pretnja za Lajpcig, koji mora igrati na pobedu u gradu na Rajni. Naš tip je igra gol-gol, a koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 1.65.

Štutgart – Leverkuzen – T22+ @ 1.74 u Meridianbet

”Švabe” dočekuju ”Farmaceute” ophrvane velikim kadrovskim problemima. Štutgart ima mnogo povređenih igrača, među kojima je i Saša Kalajdžić, glavna napadačka uzdanica tima. U prva četiri kola Štutgart je zabeležio samo jednu pobedu, onu uvodnu protiv Grojter Firta sa 5:1, a onda je vezao dva neuspeha protiv Lajpciga i Frajburga. U prošlom kolu su osvojili bod u Frankfurtu, što je mali podvig, s obzirom da su imali i gol minusa i igrača manje. Bajer je odigrao četiri zanimljive utakmice, a pravi krešendo na startu prvenstva bio je okršaj sa Borudijom iz komšijskog Dortmunda. Meč je završen pobedom gostiju od 4:3, mada su ”Farmaceuti” vodili na poluvremenu. Bajer je ekstremno efikasan na početku sezone, u četiri utakmice dali su 12 golova, prosečno tri po meču, a samo su na premijeri odigrali 1:1 u Berlinu protiv Uniona. Pobede nad Menhengladbahom i Augzburgom ostvarene su sa po četiri postignuta gola. Meč na Mercedes areni u Štutgartu između ova dva tima prethodne sezone završen je rezultatom 1:1, ali je u Leverkuzenu bilo čak 5:2 za Bajer. Naš predlog za duel u Štutgartu je gost daje dva gola, sa koeficijentom 1.74 u kladionici Meridianbet.

Dortmund – Union Berlin – GG3+ @ 1.95 u Meridianbet

”Milioneri” su opravdali očekivanja kladioca kada su golovi u pitanju. U prva četiri kola postigli su ih 13, najviše uz Bajern, ali su primili čak devet. To je posledica i činjenice da su jedan meč izgubili, bilo je to na gostovanju u Frajburgu, a kod svakog trijumfa mreža im se tresla, protiv Ajntrahta i Hofenhajma dva puta, a protiv Leverkuzena čak tri gola su primili. Nisu sačuvali svoju mrežu ni u prvom meču ige šampiona, Bešikaš im je dao gol u sudijskoj nadoknadi, ali su bodovi ipak otputovali za Nemačku. Erling Haland je ponovo u golgeterskoj formi, a kada njega imate u timu za pogotke ne brinite. Skoro da nema meča u kome mladi Norveđanin ne ispiše svoje ime na semaforu i jako je blizu ukupnog proseka od jednog gola po utakmici, što nemaju ni mnogi timovi. I Union Berlin je imao evropske obaveze, oni su debitovali u Ligi koneferencija u grupnoj fazi, ali u ovom trenutku još ne znamo ishod njihovog duela sa Slavijom u Pragu. Union je u prva četiri kola Bundeslige igrao dobro i ponovo istakao kandidaturu za visok plasman. Poraz još nisu doživeli, imaju tri remija i jednu pobedu, ali su sigurno razočarani ishodom duela sa Augzburgom u prošlom kolu, pošto je on završen bez golova. U prethodne dve sezone, jedine koje je Union proveo u eliti, uvek su u međusobnim duelima ova dva tima pobeđivali domaćini. Da puta je Union bio bolji u Berlinu, a dva puta Borusija u Dortmundu. I sada su ”Milioneri” favoriti, ali nemojte potcentiti Union. Mi nećemo, pa ćemo vam predložiti igru GG3+ sa kvotom 1.95 u kladionici Meridianbet.

Volfsburg – Ajntraht – 1 @ 1.88 u Mozzart

Ne šale se ”Vukovi” na startu sezone, a ako ovako nastave, može se dogoditit da budu najozbiljniji konkurent Bajernu u borbi za ”salataru”. Volfsburg jedini ima maksimalan učinak u prva četiri kola, pobedili su Bohum, Hertu, Lajpcig i Grojter Firt, a za 360 minuta mreža im se zatresla samo jednom. Odbrana je bila na visini zadatka i na prvom meču grupne faze LIge šampina, pošto je duel sa Lilom u Francuskoj završen bez pogodaka. Ajntraht ne može da se pohvali uspešnim startom u Bundesligi, a u ovom momentu ne znamo šta su uradili protiv Fenerbahčea u prvom kolu grupne faze Lige Evrope. Neverovatno je kao je klub iz grada na Majni ostao bez Lige šampiona u prošlom prvenstvu kada je uspeo da prokocka sedam bodova viška u odnosu na Dortumund, samo nekoliko kola pre kraja. Izgubili su trenera Adi Hitera koji je otišao u Menhengladbah, ali i najboljeg strelca Andrea Silvu, koga je odveo Lajpcig. Novi šef struke u Ajntrahtu je Oliver Glasner, čovek koji je u prošloj sezoni vodio baš Volfsburg i odveo ga u Ligu šampiona. Sigurno da ovaj stručnjak zna mane i vrline svog bivšeg kluba, ali ne verujemo da će mu to mnogo pomoći u meču na Volksvagen areni. Volfsburg je prošle sezone pobedio Ajntrah na svom terenu posle tri pune godine kada su uspešniji bili gosti. U Frankfurtu je bilo 4:3 za domaće ”Orlove”, ali sada ne treba očekivati toliko golova. Ajntraht još nije dostigao formu, u prva četiri kola još nema pobedu, a posle poraza u Dortmundu vezao je tri uzastopna remija. Onaj protiv Štutgarta u prošlom kolu teško im je pao, pošto su vodili golom Kostića, i imali čoveka više na terenu, a na kraju je bilo 1:1. Predlažemo poebdu domaćina, a za nju se u kladionici Mozzart dobija koeficijent 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.