Tiket dana (četvrtak, 16.09.2021)

tiket dana

Pred nama je dan prebogat evropskim fudbalom. Startuje grupna faza Lige Evrope, ali i novoformiranog takmičenje, pod nazivom Liga konferencija. Utakmica je mnogo i budite oprezni kod izbora.

Dinamo Zagreb – Vest Hem – 2 @ 2.30 u Mozzartbet

Prošle sezone ”Modri” su bili kobni po Totenhem, koga su deklasirali na u Maksimiru sa 3:0. Ipak, tada se radilo i o faktoru iznenađenja, pošto su ”Pevci” bili ubeđeni u prolaz nakon pobede od 2:0 u Londonu. Sada u glavni grad Hrvatske dolazi druga ekipa iz prestonice Engleske, Vest Hem. ”Čekićari” su odlično startovali u novoj sezoni, Dejvid Mojes je od ove ekipe napravio tim koji će se ponovo boriti za Evropu, ali su u nedelju morali da se zadovolje samo bodom u Sautemptonu. Posle četiri kola imaju dve pobede i dva remija, što znači da gorčinu poraza još nisu osetili. Dinamo je igrao promenjivo tokom leta, koje je za njih bilo ekstremno naporno. Morali su da krenu od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, i to bez reprezentativaca, pošto je EURO još bio u toku. Eliminisali su Valur, Omoniju i Legiju, ali su zastali na poslednjoj prepreci, i to kada su se najmanje nadali. Ispali su od moldavskog Šerifa i preselili se u Ligu Evrope. U Tiraspolju su doživeli ubedljiv poraz od 3:0, dok u Zagrebu nisu uspeli da zatresu mrežu rivala. Dinamo nije primio gol na prethodnih pet zvaničnih utakmica, što samo potvrđuje da su uspeli da uspostave balans u timu. Sada će odbrana biti na najtežem ispitu, pogotovo ako Vest Hem dođe i sa Nikolom Vlašićem, najnovijim pojačanjem. Bivši igrač moskovskog CSKA je u Hrvatskoj igrao za Hajduk, pa će biti motivisan da rastuži navijače velikog rivala svog nekadašnjeg kluba. Očekujemo da Vest Hem, koji ima velike ambicije u ovom takmičenju, uspešno započne grupnu fazu i pobedi u Maksimiru. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.30.

Slovan – FC Kopenhagen – 2 @ 1.92 u Mozzartbet

Ovo je utakmica Lige konferencija, pa će nam trebati malo vremena da ustanovimo sa kakvim će planovima učesnici igrati u njoj. Za ova dva tima, rekli bismo, nema dileme da će mu pristupiti maksimalno ozbiljno. Gosti su odlično startovali u prvenstvu Danske i najveći su favoriti da preuzmu titulu šampiona, koja je dve prethodne sezone završavala u vitrinama Mitjilanda, odnosno Brondbija. Kopenhagen je u nedelju bio ubedljiv na gostovanju Randersu, još jednoj ekipi koja će igrati u Ligi konferencija i tako preuzeo čelnu poziciju. Računajući i evropske kvalifikacije, Kopenhagen je odigrao 14 zvaničnih utakmica od starta sezone, a pobedio je 11, dok je na tri remizirao. U seriji su od osam uzastopnih pobeda, pa nam se čini da taj niz neće prekidati ni u Slovačkoj. Slovan je šampion ove zemlje, ali nije najbolje otvorio sezonu, bar ne kao prethodnih godina. U domaćem prvenstvu još nisu izgubili, ali su zato u Evropi uspeli da ispadnu prvo od Jang Bojsa, a onda i od Olimpijakosa, pa im je LIga konferencija ostala za utehu. U nedelju Slovan nije uspeo da pobedi u Dunajskoj Stredi, bilo je 1:1, pa nam se čini da nisu u nekoj spektakularnoj formi. Zato vam predlažemo dvojku, a zna se da su Danci uvek ozbiljni i maksimalno motivisani protiv svakog rivala. U kladionici Mozzartbet za pobedu gostiju dobija se kvota 1.92.

Olimpijakos – Antverpen – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Za PIrejce je Liga Evrope utešno takmičenje, pošto je prvak Grčke računao na učešće u Ligi šampiona. Međutim, tim bugarskog Ludogoreca bio je nepremostiva prepreka, pošto su boljim izvođenjem penala Bugari otišli u plej-of za elitno takmičenje. Ni oni se nisu probili do Lige šampiona, zastali su na poslednjoj prepreci, dok je Oimpijakos bio uspešniji od Slovana u bici za drugo po jačini takmičenje. Prvenstvo u zemlji Helena startovalo je prethodnog vikenda, a Pirejci su odmah razočarali navijače odigravši samo 0:0 sa Atromitosom na svom ”Karaiskakiju”. To je veoma loš start sezone za crveno-bele, ako računamo i evropske kvalifikacije, pa bi novi neuspeh ozbiljno zaljujao temelje ovog kluba. U prvom kolu Lige Evrope u goste im dolazi belgijski Antverpen, tim koji izbacio Omoniju u plej-ofu za Ligu Evrope. U Župile ligi Antverp ima po dve pobede, remija i poraza i nalazi se u donjem delu tabele, doduše, sa jednom utakmicom manje odigranom. Pored ova dva tima u grupi su još Fenerbahče i Ajntraht iz Frankfurta, pa je svako bod izuzetno važan, jer je ovo jedna od najizjednačenijih grupa. Verujemo da su Pirejci bolji tim, i pored lošeg otvaranja sezone, te da će frupnu fazu započeti pobedom. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet daje koeficijent 1.80.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 7.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.