Derbi dana: Crvena Zvezda – Braga: Crveno-beli započinju misiju – proleće u Evropi!

U četvrtak je izuzetno interesantna ponuda za klađenje pošto su na programu mečevi prvog kola Liga Evrope i Lige Konferencija, a za vas smo u moru zanimljivih susreta ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će Crvena Zvezda dočekati Bragu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Crvena Zvezda: Može li četa Dejana Stankovića do plasmana u narednu fazu?

Veći deo navijača srpskog šampiona nije bio oduševljen što ekipa nije uspela da dođe makar do plasmana u plej-of za plasman u Ligu šampiona, pošto su izabranici Dejana Stankovića u trećem kolu kvalifikacija eliminisani od moldavskog prvaka Šerifa.
Međutim, ako je bilo neke nedoumice o kakvom se timu radi, možda smo najbolje videli sinoć, kada je Šerif bez većih problema na svom terenu u prvom kolu Lige šampiona savladao favorizovani Šahtjor sa 2:0.
Bilo kako bilo, crveno-beli su preko Kluža došli do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje – Ligu Evrope, i svakako da će srspki šampion učiniti sve da dođe do drugog uzastopnog plasmana u nokaut fazu.
Prošle sezone Crvena Zvezda nije imala ni sreće, pošto su eliminisani od italijanskog Milana iako su po mnogim mišljenjima pružili više u oba meča.
Kada je ova sezona u pitanju, u ovom trenutku se crveno-beli nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Partizan, kod koga će između ostalog u nedelju i gostovati u novom “većitom derbiju”.
U prošlom kolu je aktuelni šampion bez većih problema na svom terenu savladao ekipu Proletera, a taj duel je završen rezultatom 3:0, uz dva gola Kataija i jednog Sanoga.
Nažalost, na tom susretu se povredio prvi napadač Milan Pavkov koji će zbog te povrede propustiti sasvim sigurno ovaj meč sa Bragom, a možda čak i “večiti derbi” što bi svakako bio ogroman hendikep za tim koji sa klupe vodi Dejan Stanković.
Inače, crveno-beli u evropskim takmičenjima ne znaju za poraz na svom terenu još od one katastofe protiv Bajerna u Ligi šampiona 2019. godine, kada je bilo čak 6:0.

Braga: Glavni favorit za prvo mesto u grupi!

Sigurno je da se svi navijači Crvene Zvezde vrlo rado sećaju duela sa ovim portugalskim klubom igranim septembra 2005. u prvom kolu tadašnjeg Kupa UEFA. Posle beogradskih 0:0, Zvezda je u Bragi povela ranim golom Milana Purovića, a na kraju je bilo 1:1, što je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu takmičenja, uz podatak da je igrač tog susreta bio Vladimir Stojković koji je nekoliko godina posle toga potpisao za Partizan.
Inače, Braga je prošlu sezonu završila na četvrtom mestu na tabeli, gde im je realno i mesto iza Sportinga, Benfike i Porta, što im je donelo plasman u Ligu Evrope.
Ono po čemu će svi navijači Brage sasvim sigurno pamtiti ovu sezonu je osvajanje portugalskog Kupa i to nakon trijumfa nad favorizovanom Benfikom koja je ponovo imala katastrofalnu sezonu koju je završila bez osvojenog trofeja. Bio je to tek peti trofej u istoriji za Bragu, koja je pre toga dva puta trijumfovala u portugalskom Kupu, a isto toliko puta i u Liga Kupu.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje portugalske Primeire, u ovom trenutku se Braga nalazi na šestom mestu na tabeli i to pošto je do sada ova ekipa odigrala pet mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala i ostvarila dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na svom terenu od aktuelnog šampiona Sportinga kada je bilo 1:2.
U prošlom kolu su izabranici Karlosa Karvaljala samo remizirali na gostovanju kod Fereire, a taj duel je završen bez golova.
Inače, na prvi pogled deluje da je portugalska ekipa glavni favorit za osvajanje prvog mesta u grupi, i svakako da će primarni cilj ovog tima u ovom delu sezone biti plasman u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, iako to neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

U prethodnim godinama su se Zvezda i Braga dosta sastajali u evropskim takmičenjima, i to su uglavnom bili mečevi na kojima nije bilo previše golova, a utisak je da nas nešto slično očekuje i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.
Poznato je koliko dobro četa Dejana Stankovića igra na svom terenu u evropskim takmičenjima zbog čega im i ovog puta dajemo prednost i savetujemo vam da hrabro odigrate jedinicu koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.40.
Za one koji nisu baš toliko uvereni u pobedu srspkog šampiona, savetujemo vam da probate sa duplom šansom i odigrate igru 1X za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.