Najava i analiza: La Liga, 5. kolo: Duel starih znanaca na Mestalji, težak posao za aktuelnog šampiona, Barsa bi što pre da zaboravi Bajern!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi petog kola španske La Lige koje nam donosi baš dosta zanimljivih susreta. Pre svega, izdvojićemo duel između trenutno drugoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli, pošto će Valensija na svom stadionu dočekati Real Madrid. Takođe, valja napomenuti da će Atletiko Madrid ugostiti Atletik Bilbao, što će ujedno biti i duel između trećeplasirane i petoplasirane ekipe na tabeli.
Prštaće sve i na “Anoeti” gde će Real Sosijedad dočekati Sevilju, dok Barselona želi što pre da zaboravi Bajern i da nekako upiše trijumf na svom terenu protiv nimalo naivne Granade.
Uvodni meč ovog vikenda se igra u Vigu gde će Selta koja izgleda katastrofalno na startu šampionata ugostiti Kadiz u meču koji bi morali da dobiju. Prvi trijumf u prvenstvu traži i Hetafe koji će imati znatno teži posao od Selte pošto gostuje kod Rajo Valjekana koji igra dosta dobro u poslednje vreme.
Za kraj, dosta bure moglo bi da bude i u meču koji se igra u Andaluziji gde će Betis dočekati Espanjol koji je u prošlom kolu doživeo poraz od aktuelnog šampiona u poslednjim trenucima susreta.
Jedno je sigurno, uzbuđenja neće manjkati ni kada je ovo kolo španske La Lige u pitanju.

Selta – Kadiz – 1 @ 1.57 u Mozzart

Prvi meč petog kola španske La Lige se igra u Vigu gde će fudbaleri Selte na svom terenu dočekati Kadiz. Sada je već postalo standardno da Selta loše započinje sezonu, a to je nažalost slučaj i ovog puta, pošto se ova ekipa trenutno nalazi na osamnaestom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
U prošlom kolu je Selta doživela poraz na gostovanju kod Reala, a taj rezultat je završen rezultatom 5:2, iako je tim iz Viga dva puta vodio na tom duelu.
U goste im dolazi Kadiz koji je isto tako bez trijumfa u dosadašnjem toku šampionata, a na četiri odigrana susreta ova ekipa je ostvarila dva remija i doživela dva poraza.
Trenutno se ova ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli i utisak je da ih očekuje borba za opstanak u ligi do poslednjeg kola.
Prednost dajemo domaćoj ekipi koja je barem na papiru daleko kvalitetnija pa vam predlažemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.57.

Rajo Valjekano – Hetafe – 3+ @ 2.60 u Meridianbet

Svetom je odjeknula vest da je nedavno Radamel Falkao potpisao za Rajo Valjekano. Od Kolumbijca se očekuje da pomogne Raju da obezbedi opstanak u društvu najboljih, što neće biti nimalo lak zadatak.
Trenutno se Valjekano nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, a na poslednja dva meča ovaj tim ne zna za poraz, i to pošto su prvo na svom terenu savladali Granadu sa 4:0, a nakon toga i remizirali na gostovanju kod Levantea, kada je bilo 1:1.
Sa druge strane, Hetafe je bez ikakve sumnje najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, pošto se tim iz predgrađa Madrida u ovom trenutku nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, bez bodova na svom kontu, uz četiri poraza na isto toliko susreta.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom terenu i od Elčea, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Kada je ovaj susret u pitanju, smatramo da bi gosti mogli konačno da zabeleže prvi trijumf u šampionatu, ali vam ipak savetujemo da probate sa golovima kojih bi trebalo da bude, što Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.60.

Atletiko Madrid – Atletik Bilbao – 1 @ 1.70 u Mozzart

Jedan od najzanimljivih susreta petog kola La Lige se igra na “Vanda Metropolitanu” gde će aktuelni šampion Atletiko Madrid na svom terenu ugostiti Atletik Bilbao.
“Jorgandžije” su u sredu u prvom kolu Lige šampiona samo remizirali na svom terenu protiv Porta, a taj duel je završen bez golova, ali i bez previše šansi na obe strane. Kada je prvenstvo u pitanju, u ovom trenutku se izabranici Čola Simeonea nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa deset osvojenih bodova, a u prošlom kolu su golom u poslednjim trenucima susreta došli do izuzetnog važnog trijumfa na strani kod Espanjola.
Atletik Bilbao igra takođe dosta dobro na startu prvenstva, pošto se posle četiri odigrana meča nalazi na petom mestu na tabeli. U prošlom kolu je tim iz Baskije odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu u kom su bez većih problema slavili protiv Majorke, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Mišljenja smo da su ipak fudbaleri Atletika veliki favorit na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je Mozzart pripremio kvotu 1.70.

Elče – Levante – 3+ @ 2.21 u Meridianbet

Elče je u prošlom kolu ostvariosvoj prvi trijumf u šampionatu i to na gostovanju kod Hetafea kom je praktično gorelo pod nogama uoči tog susreta, jer je tim iz predgrađa Madrida vezao tri poraza.
Pre svega, treba napomenuti da je Elče imao izuzetno težak raspored u šampionatu, pa otuda ne treba da čudi što su poraženi na gostovanju kod objektivno kvalitetnijeg Atletika. Ipak, ova simpatična ekipa je uspela da na svom terenu isčupa bod Sevilji, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
U goste im dolazi Levante koji se nakon četiri odigrana kola nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, pošto je tim iz Valensije na četiri odigrana susreta čak tri puta remizirao uz poraz na gostovanju kod Real Sosijedada, što nekako i jeste bilo očekivano.
Veoma teško je prognozirati duel između ova dva tima pošto je zaista nezahvalno reći u kom smeru bi ovaj meč mogao da se odvija, ali nekako je utisak da bi i ovde moglo da bude dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.21.

Alaves – Osasuna – 1 @ 3.15 u Mozzart

Kako sada stvari stoje utisak je da su fudbaleri Alavesa najveći kandidati da na kraju šampionata napuste najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli, bez osvojenih bodova, uz očajnu gol razliku 1:8. Poslednji duel je ekipa iz Baskije odigrala pre dvadesetak dana kada su doživeli ubedljiv poraz na gostovanju kod Valensije, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Osasuna je u prethodne dve sezone bez većih problema uspela da opstane u ligi, a kako sada stvari stoje utisak je da bi taj uspeh mogli da ponove i ovog puta.
U ovom trenutku se tim iz Pamplone nalazi na jedanaestom mestu na tabeli sa pet osvojenih bodova. U prošlom kolu je Osasuna doživela i prvi poraz u ovogodišnjem izdanju La Lige pošto su na svom terenu gde inače retko gube doživeli težak poraz od Valensije, kada je bilo 1:4.
Alaves je imao baš dosta vremena da se pripremi za ovaj duel, i mišljenja smo da će ova ekipa ostvariti preko potreban prvi trijumf u šampionatu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju Mozzart plaća sa fenomenalnom kvotom 3.15.

Majorka – Viljareal – GG @ 2.11 u Meridianbet

Majorka pruža dosta dobre partije u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih pošto se trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.
U prva tri kola je ova simpatična ekipa ostvarila dva trijumfa i remi, da bi u prošlom kolu Majorka doživela i prvi poraz u šampionatu i to na gostovanju kod Atletik Bilbaoa, kada je bilo 2:0.
Sa druge strane Viljareal je odmarao u prošlom kolu zbog poznate situacije sa fudbalerima iz Južne Amerike, a u utorak je ova ekipa u okviru prvog kola Lige šampiona remizirala na svom terenu protiv Atalante, pošto je taj meč završen rezultatom 2:2.
Zanimljivo je da je “žuta podmornica” na tri odigrana duela u La Ligi ostvarila isto toliko remija, pa se vrlo lako može desiti da Viljareal dođe do trijumfa na ovom susretu.
Ipak, smatramo da je sigurnija varijanta da jedna i druga ekipa postigne makar po jedan gol na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kotom 2.11.

Real Sosijedad – Sevilja – 3+ @ 2.15 u Mozzart

Još jedan zanimljiv susret u okviru ovog kola se igra na “Anoeti” gde će fudbaleri Real Sosijedada dočekati Sevilju. Do sada je domaća ekipa odigrala četiri meča u šampionatu na kojima je ostvarila tri trijumfa, uz poraz u prvom kolu od Barse, posle čega se Sosijedad nalazi na odličnom četvrtom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, što je samo za bod manje od lidera na tabeli.
U prošlom kolu je Sosijedad upisao treći vezani trijumf na gostovanju kod Kadiza, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče Sevilje, tim iz Andaluzije se nije proslavio u prvom kolu Lige šampiona pošto su na svom terenu remizirali protiv Salcburga a taj duel je završen rezultatom 1:1. Naravno, ne treba zaboraviti da je na tom meču u prvom poluvremenu dosuđeno čak četiri penala, i to tri za Salcburg (od kojih je austrijski šampion čak dva promašio) i jedan za Sevilju koji je u gol pretvorio Rakitić.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, videćemo da na mečevima između ova dva sjajna tima uglavnom ima dosta golova što bi zaista slučaj trebalo da bude i sada pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ koju Mozzart plaća sa kvotom 2.15.

Betis – Espanjol – 1 @ 2.03 u Meridianbet

Betis ima velike ambicije ove sezone, ali nekako poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa tek u prošlom kolu zabeležila svoj prvi trijumf u sezoni i to na nimalo lakom gostovanju kod Granade, kada je bilo 1:2.
U ovom trenutku se Andalužani nalaze na devetom mestu na tabeli i imaju pet bodova manjka u odnosu na vodeće timove na tabeli što i nije toliko loš podatak, obzirom da do kraja prvenstva ima da se igra još puno.
Što se tiče Espanjola, poznato je da se tim iz Katalonije prošle sezone takmičio u Segundi, pa ne čudi što će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih.
Nažalost, u prošlom kolu su Katalonci doživeli poraz na svom terenu od aktuelnog šampiona Atletiko Madrida u poslednjim trenucima susreta, iako su većim delom meča bili čak i bolja ekipa na terenu.
Bilo kako bilo, utisak je da će ovo biti jedno poprilično teško gostovanje za Espanjol, u kome bi domaćin veoma lako mogao da upiše i drugi trijumf u prvenstvu, pa vam preporučujemo da odigrate keca koji Meridianbet plaća sa kvotom 2.03.

Valensija – Real Madrid – GG @ 1.73 u Mozzart

Derbi meč ovog kola se igra na “Mestalji” gde će fudbaleri Valensije dočekati Real Madrid. Biće ovo ujedno i duel između trenutno drugoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli, i moramo vam priznati da nas taj podatak pomalo i raduje, pošto su ove dve ekipe pre dvadesetak godina odlučivale o prvaku Španije, ali čak i o prvaku Evrope.
Valensija je posle nekoliko neuspešnih sezona konačno sjajno startovala u ovom šampionatu i trenutno se nalaze na odličnom drugom mestu. Primarni cilj biće plasman u neko od evropskih takmičenja, a ukoliko to bude Liga šampiona, smatra će se da su “slepi miševi” napravili ogroman uspeh.
Real sa druge strane u sjajnom raspoloženju dolazi na “Mestalju”, pošto su Madriđani u sredu ostvarili veoma važan trijumf u prvom kolu Lige šampiona na gostovanju kod Intera, kada je bilo 0:1.
Inače, u prošlom kolu La Lige izabranici Karla Ančelotija su slavili na svom terenu protiv Selte, a taj duel je završen rezultatom 5:2.
I jedni i drugi postižu baš dosta golova na startu sezone, što nije bilo tipično ni za jednu ni za drugu ekipu u prošlom šampionatu. Vodeći se time, savetujemo vam da ovde probate sa igrom GG koju je kladionica Mozzart procenila sa kvotom 1.73.

Barselona – Granada – 1-1 @ 1.71 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola se igra na “Nou Kampu” gde će fudbaleri Barselone dočekati Granadu. Barsa je lepo startovala u prvenstvu pošto je slavila na svom terenu protiv nimalo naivnog Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 4:2. Ipak, nakon toga je usledio samo remi na gostovanju kod Bilbaoa, ali i pobeda na svom terenu protiv Hetafea, kada je bilo 2:1. Nažalost, u utorak je Barsa u okviru prvog kola Lige šampiona doživela novi debakl od Bajerna na svom terenu, pošto je taj duel završen rezultatom 0:3 uz podatak da izabranici Ronalda Kumana za devedeset minuta meča nisu uputili udarac u okvir gola, što je svakako poražavajuće.
U goste im ovog puta dolazi Granada koja će ponovo pokušati da se domogne pozicije koja vodi u Ligu Evrope, ili Ligu Konferencija, a ako bacimo pogled na tabelu videćemo da se ovaj tim trenutno nalazi tek na sedamnaestom mestu uz samo dva osvojena boda.
U prošlom kolu je prošlosezonski četvrtfinalista Liga Evrope doživeo drugi uzastopni poraz i to na svom terenu od Betisa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Smatramo da će Barsa učiniti sve da se iskupi svojim navijačima za onaj težak poraz na svom terenu od Bajerna, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.