Tiket dana (petak, 17.09.2021)

tiket dana

Iza nas su tri dana prepuna uzbuđenja na startu evropskih kupova, a u naredna tri se posvećujemeo klupskim šampionatima. Biće zanimljivo u svim ligama, a prave stvari nas očekuju u subotu i nedelju.

Njukasl – Lids – GG3+ @ 1.92 u Meridianbet

Nekako se namestilo da ove dve ekipe već u petom kolu Premijer lige igraju veoma važan meč, takoreći derbi začelja. Naime, ni Njukasl, a ni Lids, još nemaju pobedu u prvenstvu, što je svakako zabrinjavajući podatak, i pored činjenice da su imali težak raspored na startu. ”Svrake” su očekivale borbu za opstanak, ali ne i to da na kontu imaju samo jedan bod u četiri kola. Njukasl je krenuo sa dva ubedljiva poraza, od Vest Hema na svom Sent Džejms parku i u Birmingemu protiv Aston Vile. Jedini bod osvojen je na domaćem trerenu protiv Sautemptona, dok su prethodnog vikenda, na dočeku Ronalda, poraženi na Old Trafordu sa 4:1. S druge strane svi su računali sa tim da će Lids ove godine biti još bolji nego prethodne, povratničke u eliti posle dve decenije, ali se to nije dogodilo. Jorkširci imaju dva boda u prva četiri kola i polako gube korak sa timovima iz vrha tabele. Nije Lids imao sreće kod žreba za novu sezonu, u prvom kolu je gostovao u Mančetsru kod JUnajteda, gde je ”popio” peticu, a onda je na svom terenu igrao 2:2 protiv Evertona. Iz Barnlija je donesen bod, a Liverpul je slavio bez problema na Eland Roudu u nedelju, bilo je 3:0 za Redse, a lako je mogla još neka lopta završiti u mreži tima iz Jorkšira. U prethodnoj sezoni Lids je dobio oba meča protiv Njukasla, bilo je 5:2 na Eland Roudu, a na severu Engleske 2:1. Biće golova i sada, oba tima moraju da igraju na pobedu, pa je naš predlog GG3+ sa koeficijentom 1.92 u kladionici Meridianbet.

Radnik – Vojvodina – 0-2 @ 1.86 u Meridianbet

Niti Radnik ima pobedu na svom terenu, niti je Vojvodina nekog pobedila na strani, ne računajući trijumf u Litvaniji u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Dakle, i jednima i drugima bi više odgovaralo da se ovaj meč igra u Novom Sadu, a ne u Surdulici. Šalu na stranu, utakmica je veoma bitna, pošto sumnjamo da su u oba kluba zadovoljni startom prvenstva. Vojvodina je odolela Crvnoj zvezdi na ”Rajku Mitiću” u prvom kolu, ali nije uspela da na sledeća dva gostovanja osvoji ceo plen. U Subotici je uzela bod, dok je u Kruševcu poražena. Radnik je kao domaćin igrao protiv Metalca, Radničkog iz Niša i Spartaka. Na prve dve utakmice su osvojili po bod, a na trećoj su ostali praznih šaka. Ostaju im one dve vezane pobede na strani, prvo u Kragujevcu, a posle i u Lučanima. Novosađani su mnogo uspešniji na svom Karađorđu. Tu su izgubili samo od Partizana, dok su pobedili Voždovac i Novi Pazar, a u poslednjoj utakmici remizirali sa Metalcem. Radnik nije pobedio Vojvodinu u Surdulici na poslednjih pet međusobnih duela, i veliko je pitanje da li to može uraditi sada, mada gosti nemaju više nekadašnji kvalitet. Zanimljivost ovog meča je da Vojvodinu predvodi Slavoljub Đorđević, prošlogodišnji trener Radnika, koji je u Novi Sad odveo i neke fudbalere svog bivšeg kluba. To daje dodatnu draž meču, pa očekujte tvrdu utakmicu sa malo golova. Naš predlog je 0-2 gola , a koeficijent za ovu igru u kladionici Meridianbet iznosi 1.86.

Breša – Krotone – 1 @ 1.79 u Meridianbet

Mada je tek početak septembra, ove dve ekipe se sastaju već drugi put u novoj sezoni. Slučaj je hteo da se Breša i Krotone sastanu u Kupu Italije, pre tačno mesec dana, a taj duel u Krotoneu dobio je domaći tim posle penala, u regularnom delu bilo je 2:2. Ipak, u ligi je Breša mnogo uspešnija na početku prvenstva Serije B. Posle tri kola ovaj tim se nalazi na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom od 9 bodova, uz sjajnu gol razliku. Za to vreme, povratnik iz elite, ekipa Krotonea, sakupila je samo dva boda, i još je beuz pobede. Treba reći da oba tima imaju za cilj plasman u Seriju A, u kojoj je Krotone proveo samo jednu sezonu, dok je Breša takođe takođe kratko zadržala kada je 2019. godine trijumfovala u Seriji B. Dakle, ovo je prvi ligaški susret ova dva tima posle dve i po godine, jer su u dve prethodne sezone bili u različitim rangovima i mimoilazili se. Po sadašnjem stanju stvari, realno je očekivati trijumf Breše koja je izuzetno efikasna na startu, pa postiže više od tri gola po meču. Krotone, pak, prima preko dva gola po utakmici, pa je najizgledniji tip domaćin daje dva gola. Za T12+ u kladionici Meridiabet kvota je 1.72.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 6.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.