Najava i analiza: Premijer liga, 5. kolo: Derbi je u severnom Londonu gde Totenhem dočekuje Čelsi, nešto istočnije, ”Čekićari” napadaju Junajted

premijer liga

Premijer liga se tek zahuktava, a već je jasno da će biti biti mnogo interesantnija nego u dve prethodne sezone, barem kada je šampionska titula u pitanju. Siti ljubomorno čuva naslov, ali su Junajted, Liverpul, Čelsi i Totenhem opasni izazivači. Možda iznenade i Vest Hem, Lester ili još neko. Uglavnom, uživanje je zagarantovano. U petom kolu igraju se dva derbija, oba u prestonici. Vest Hem dočekuje Mančester junajted, dok će Totenhem ugostiti Čelsi. Lakši posao trebalo bi da imaju Siti protiv Sautemptona, odnosno Liverpul sa Palasom.

Njukasl – Lids – GG @ 1.57 u Meridianbet

Stvari se usložnjavaju za ”Svrake” sa severa zemlje. Njukasl nema pobedu u prva četiri kola, a uspeo je da osvoji samo jedan bod. U prošlom kolu imali su tu nesreću da budu ”gosti” na novom debiju Kristijana Ronalda u dresu Mančester junajteda, a to se nije završilo dobro po njih. Bez Kaluma Vilsona Njukas je poražen sa 4:1, a povratak ovog fudbalera u tim od krucijalne je važnosti za duel sa Lidsom. Nisu ni Jorkširci bog zna kako uspešniji na startu. Bijelina četa je osvojila dva boda, ali ni ona još ne zna za pobedu. Liverpul je prošle nedelje lako pokorio Eland Roud, bilo je 3:0 za ”Redse”, pa Lidsu predstoje dani u kojima moraju da sakupljaju bodove i nekako se presele u gornji deo tabele, gde im je, objektivno, i mesto. U prošloj sezoni tim iz Jorkšira je oba puta savladao izabranike Stiva Brusa, u Lidsu sa 5:2, a na Sent Džejms parku sa 2:1. I sada verujemo u golove sa obe strane, pa je naš predlog igra gol-gol za koju je kvota u kladionici Meridianbet 1.57.

Vulverhempton – Brentford – 0-2 @ 1.59 u Mozzart

”Vukovi” su prošle sedmice došli do svoje prve pobede, ali i prvih bodova u novom prvenstvu. Slavili su na gostovanju u Votfordu, gde su postigli dva gola, duplo više nego na tri prethodna meča u Premijer ligi. Letošnje pojačanje Hvong postigao je drugi gol, pa se u Vulverhemptonu nadaju da bi on mogao da izleči hroničnu neefikasnost tima, nastalu još odlaskom Dioga Žote u Liverpul. Mada je Nuno Espirito Santo otiša, Vulvsi i dalje igraju tvrdo, pod vođstvom drugog Portuglaca Bruna Laža. Slično važi i za njihovog rivala u ovom kolu, debitanta u Premijer ligi, ekipu Brentforda. ”Pčelice” su startovale sjajnim trijumfom nad Arsenalom, ali je to ostala, za sada, jedina pobeda. U prošlom kolu su prvi put izgubili, bodove je odneo Brajton, pa sada tim Tomasa Franka traži način da negde nadokandi te poene. Pre četiri sezone poslednji put su se sastale ove dve ekipe, bilo je to u Čempionšipu, a Vulverhempton je slavio na svom Molinjuu sa ubedljivih 3:0. Te 2018. su se ”Vukovi” vratili u elitu i od tada su konstanta u Premijer ligi. Ne očekujte goleadu, možda odluči samo jedan gol, ali ih svakako neće biti više od dva . Za 0-2 gola u kladionici Mozzart kvota je 1.59.

Barnli – Arsenal – 1x @ 1.85 u 1xbet

Za 360 minuta igre Arsenal je dao jedan gol, ali i taj jedan bio je dovoljan za tri boda protiv Noriča u prošlom kolu. Pogotkom Obamejanga ”Tobdžije” su prekinule najlošiji niz na startu Premijer lige od tri uzastopna neuspeha. Mada su pobedili ”Kanarince”, igra sigurno nije ohrabrila navijače Arsenala, koji više nemaju ni iluziju da se njihov tim može ove sezone priključiti ekipama iz vrha tabele. Sada je najvažnije da se pomere iz donjeg dela, a uspeh na Turf Muru bi dosta pomogao u tome. Barnli je još lošiji na startu, osvojili su samo bod u četiri kola, i to u duelu sa Lidsom na svom terenu. Šon Dajš neće moći da računa na Longa i Robertsa, što je veliki hendikep za ”Klaretse”. U ponedeljak je Barnli gostovao na Gudisonu, poveo u drugom poluvremenu, ali je onda primio tri gola za vrlo kratko vreme, pa je Everton osvojio sva tri boda. U prethodnoj sezoni malo je golova padalo na međusobnim mečevima ove dve ekipe, Barnli je slavio minimalno na Emirejtsu, dok je na Turf Muru bilo nerešeno 1:1. Ne očekujemo porz Barnlija ni sad, pa vam predlažemo duplu šansu na domaćina. Za 1x u kladionici 1xbet koeficijent iznosi 1.85.

Liverpul – Kristal Palas – 1,3+ @ 1.69 u Meridianbet

”Redsi” opet veoma lako dolaze u gol šanse, ali ih još uvek ne realizuju u dovoljnom procentu. Tao su u Lidsu, pored tri data gola, propustili još sijaset veoma povoljnih prilika, ali im se to nije osvetilo pošto su znatno kvalitetniji od Jorkširaca, a povratak Virdžila van Dajka učvrstio je bedem pred Alisonom. Imao Liverpul i prvu evropsku obavezu između dva prvenstvena kola. U reprizi istanbulskog finala LIge šampiona iz 2005. godine sastali su se sa Milanom i ponovo su zadovoljniji napustili stadion. Mogao je Liverpul ubedljivo da slavil, ali ne na kraju stigao jedva do 3:2. Gledaoci su, svejedno, uživali. Samo jedan gol je primio Liverpul u prva četiri kola, što je veliki izazov za njihovog rivala, tim Palasa, koji stiže nakon velike pobede nad Totenhemom od 3:0. Treba reći da su ”Orlovi” sva tri gola postigli sa igračem više, a da je do 76. minutu rezultat bio 0:0. To je Palas u bila prva pobeda u sezoni, a imaju još i dva remija. Liverpul ima osam uzastopnih prvenstvenih pobeda protiv Palasa, a prethodne sezone je slavio sa 2:0 na Enfildu, a sa čak 7:0 u gostima. I sada će pobediti ”Crveni”, a uz jedinicu dodajemo i tri gola. Za kombinaciju 1,3+ u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.69.

Mančester Siti – Sautempton – 1/1,3+ @ 1.90 u Meridianbet

Potpuno se Siti oporavio od dva početna poraza u sezoni i ponovo izgleda zastrašujuće. Podsetimo, Gvardiolin tim je izgubio u Komjuniti Šildu od Lestera 1:0, a istim rezultatom porazio ih je Totenhem u prvom kolu novog prvenstva. Posle toga usledile su sve samo pobede, a pre sedam dana revanširali su se ”Lisicama” pobedivši ih u Lester golom Bernarad Silve. U međuvremenu Siti je više nego uspešno startovao u Ligi šampiona, pobedili su Lajpcig na Etihadu sa čak 6:3, a navijači su uživali u svakom trenutku tog duela. U Mančester dolazi Sautempton, tim koji je ovde slavio pre više od 17 godina. Obe prošlogodišnje utakmice dobio je Siti, ali su ”Sveci” pobedili pre dve sezone na svom Sent Merisu, što je dosta uticalo na to da se titula preseli na Enfild. U tim Sitija se vraća Kevin De Brujne, dok će Sautempton igrati bez Volkota i Armstrnga. Nije Sautempton još pobedio u novom prvenstvu, pa neće ni sada. Bodovi ostaju u Mančesteru, a naš predlog je prelaz 1/1 uz bar tri gla na meču. Ako odigrate kombinaciju 1/1,3+ u kladionici Meridianbet koeficijent je 1.90.

Norič – Votford – 0-2 @ 1.77 u Mozzart

Evo duela dve ekipe koje su bile najuspešnije u Čempionšipu prethodne godine. Norič se kao prvi, a Votford kao drugi, vratili u Premijer ligu, ali su još jednom shvatili da igranje u eliti i Čempionšipu nije isto. Posle četiri kola ”Kanarinci” su poeslednji bez osvojenog boda, dok su ”Stršljenovi” zabeležili jednu pobedu i tri poraza. Voford je slavio na startu protiv Aston Vile sa 3:2, ali je izgubio naredna tri meča, na kojima nisu čak dali ni gol. Po svemu sudeći obe ekipe će se boriti za opstanak i lako je moguće da naredne sezone ne gledamo njihov duel u eliti, jer bi bar jedan tim mogao da se ekspresno vrati u niži rang, a možda i oba. U prošloj sezoni u Čemionšipu oba duela dobio je Votford sa po 1:0, a ”Stršljenovi” su slavili oba puta i na dva meča u Premijer ligi pre tri sezone. Teško je proceniti ko je bliži uspehu u ovom meču, domaćinu su bodovi neophodni da najzad krene sa nule, ali i gosti računaju na poboljšanje skora. Najbolje je odigrati na mali broj golova, a za 0-2 gola u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 1.77.

Aston Vila – Everton – x2 @ 1.61 u 1xbet

Everton je na vrhu tabele sa još tri ekipe koje su sakupile po 10 bodova iz četiri kola. ”Karamele” su pobedile Sautempton, Brajton i Barnli, a remizirale sa Lidsom, pa se može reći da su maksimalno iskoristile odličan raspored na startu sezone. Sada im je poraslo samopoutdanje, posebno nakon preokreta protiv Barnlija u prošlom kolu. ”Klaretsi” su tada prvi poveli, i to u drugom poluvremenu, ali je Everton za kratko vreme postigao tri gola. Tim Rafe Beniteza ide u Birmingem na megdan Aston Vili. Domaćin je sakupi četiri boda, pobedio je Njukasl i remizirao sa Brentfordom na Vila parku, dok su na oba gostovanja poraženi, kod Votforda i na Stamford Bridžu u prethodnom kolu, kada je bilo lakih 3:0 za Čelsi. Pomalo dosadan meč odigrale su ove dve ekipe prošle sezone u Birmingemu, a golova nije bilo. U Liverpulu je Aston Vila slavila sa 2:1, dok je Everton poslednji put slavio u sezoni 2015/16, kada je Aston Vila i ispala iz elite. Smatramo da gosti neće izgubiti na Vila parku, pa je naš predlog dupla šansa na goste. Za x2 u kladionici 1xbet koeficijent iznosi 1.61.

Brajton – Lester – 2 @ 3.05 u Mozzart

Nije Lester imao sreće u dve poslednje utakmice. Prvo su golom Bernarda ilve izgubili od Sitija na svom King Paueru, da bi onda, na istom mestu, prokockali dva gola viška protiv Napolija u prvom kolu grupne faze LIge Evrope. U prvenstvu je tim Brendona Rodžersa sakupio šest bodova iz četiri kola, pobedili su Vulverhempton i Norič, a izgubili od Vest Hema i Sitija. Gostovanje u Brajtonu nikad nije lako, a posebno sad kad su ”Galebovi” sjajno startovali. Tim iz najpoznatijeg engleskog letovališta je pobedio već tri puta, pali su Barnli, Votford i Brentford, dok su poraženi samo od Evertona na svom terenu. Još značanije je što su dobili mečeve protiv tri ekipe koje bi trebalo da im budu direktni konkurenti u borbi za opstanak, ali ko zna, možda se Brajton ni ne bori za goli život, što ne bi bilo iznenađenje sudeći po startu sezone. Lester će na jugu igrati bez Ajozi Pereza, a povređeni su Fofana, Mendi i Džastin. I pored ovih izostanaka Lester je bolji tim i verujemo u njegov trijumf u Brajtonu. Za dvojku je koeficijent 3.05 ako je odigrate u kladionici Mozzart.

Vest Hem – Mančester junajted – GG3+ @ 2.05 u Meridianbet

Atmosfera na Old Trafordu bila je blizu ekstaze na novom debiju Kristijana Ronalda za Junajted. Portugalac ju je dodatno usijao sa dva gola u pobedi nad Njukaslom, pa su navijači ”Crvenih đavola” već počeli da sabiraju trofeje koje će njihovi ljubimci osvvojiti ove sezone. Grubo prizemljenje sposle pada sa oblaka usledilo je u Švajcarskoj. Jeste Ronaldo uradio šta je do njega, postigao je vodeći gol protiv Jang Bojsa, ali su ”mladi momci” na kraju slavili sa 2:1, zahvaljujući greškama defanzivaca Junajteda. Imaće Solskjerov tim priliku da ispravi propust iz Berna, ali ako se dogodi neki sličan u narednom periodu, možda Norvežanin ne bude u prilici da ga on ispravlja, pošto je Junajted potrošio ogroman novac na igrače, pa neće žaliti još jednu svotu za trenera. Start u Premijer ligi bio je dobar, imaju deset bodova iz četiri kola, a zahvaljujući gol razllici nalaze se na čelu tabele. Čini nam se da sada imaju naježi ispit, putuju u prestonicu na noge Vest Hemu, timu koji je takođe bez poraza u prva četiri kola. ”Čekićari” su, za razliku od Junajteda, bili uspešni i u Evropi, pošto su lako slavili u Zagrebu sa 2:0 na početku grupne faze Lige Evrope. Vest Hem je izuzetno efikasan ove sezone, mada je pre sedam dana igrao bez golova protiv Sautemptona, na ostala tri meča dali su deset golova. Biće Junajtedu teško protiv ekipe Dejvida Mojesa, ali ”Crveni đavoli” nisu izgubili na strani u Premijer ligi više od dve godine. Biće ovo meč sa dosta golova, a naš predlog je gol-gol uz bar tri pogotka. Za GG3+ kvota u kladionici Meridianbet je 2.05.

Totenhem – Čelsi – 0-2 @ 1.77 u Mozzart

Najveći derbi ovog kola ipak je meč u severnom Londonu, gde na Vajt Hart Lejnu Totenhem dočekuje strašni Čelsi. Jesu ”Plavci” prvaci Evrope, jesu sjajno startovali u novoj sezoni, ali nam se čini da su kladionice kvotom potcenile ekipu Nuna Espirita Santa. Čelsi je imao paklen raspored na startu, već je igrao na strani sa Arsenalom i Liverpulom, ali je neokrnjen prošao na ta dva gostovanja, uzevši četiri boda, dok na svom terenu nije imao problema protiv Palasa i Aston Vile. U sredu su pobedom zapšočeli odbranu evropske krune, mada su Zenit ispratili samo sa jednom loptom u mreži. I pored svih ovih podataka ne verujemo da su gosti baš toliki favoriti protiv ”Pevaca”. Totenhem je u prvom kolu pobedio Siti, a sa 1:0 slavio je i u naredna dva meča. Prvi poraz dođiveli su od Palasa na Selhurst parku, ali treba reći da su sve golove primili tek kada su ostali sa igračem manje zbog isključenja Tangange. Da umeju da daju golove pokazali su u Renu, gde su sa domaćom ekipom igrali 2:2 u prvom kolu Lige Evrope. Zna Portugalac koliko je Tuhelov tim opasan i pokušaće da zatvori prilaze svom golu, a u napadu šta se uradi. Ima Totenhem mnogo problema sa povredama, na listi rekovalescenata nalaze se, između ostalih i Son, Romero, Dajer, Lo Selso i Bergvajn, ali su ”Sparsi” dovoljno kvalitetni da odgovore Čelsiju i bez njih. Dvojka jeste najrealniji konačni ishod, ali je nama igra na mali broj pogodaka mnogo izvesniji tip. Za 0-2 gola u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.