Tip dana: PSŽ – Lion: Imaju li gosti rešenja za prebogate Parižane?

U nedelju je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a u moru zanimljivih mečeva ovoga puta smo se odlučili za veliki derbi francuskog fudbala, tačnije, za duel između PSŽ-a i Liona.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Da li je vreme za prvi kiks Parižana?

Verovatno se ni oni najstariji poznavaoci fudbala ne sećaju da je jedna ekipa bila toliko kvalitetna po imenima, kao što su to Parižani.
Naime, kada u istom timu imate Mesija, Mbapea i Nejmara onda je čarolija zagarantovana. Naravno, ne treba zaboraviti da je klub sa “Parka Prinčeva” ovog leta doveo još nekoliko sjajnih pojačanja pored Mesija, a tu pre svih mislimo na Điđija Donarumu koji je blistao na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, ali i na Hakimija koji je prošle sezone uz Lukakua bio najbolji fudbaler Intera.
Međutim, i pored svega toga, izabranici Maurisija Poketina nisu uspeli da slave na gostovanju kod Klub Briža u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona, a poznato je da će “ušati trofej” i ovog puta biti primarn cilj prebogatih Parižana, iako će to ponovo biti izuzetno težak zadatak.
Ruku na srce, kada je prvenstvo u pitanju, tu se fudbalerima PSŽ ne može ništa zameriti, pošto se tim iz prestonice Francuske u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih petnaest osvojenih bodova, što je za tri boda više od drugoplasiranog Lansa, koji mimo svih očekivanja igra fantastično na startu sezone.
Inače, uoči ovog susreta, valja podsetiti da je PSŽ u poslednjem međusobnom meču protiv Liona koji je odigran na “Parku Prinčeva” doživeo poraz, pošto je taj duel završen rezultatom 0:1, pa je sigurno da izabranici Maurisija Poketina imaju ogroman motiv da se u nedelju uveče revanširaju jednom od najljućih rivala.

Lion: Kockice se polako ali sigurno sklapaju!

Lion je ovog leta ostao bez Memfisa Depaja koji je godinama unazad bio najbolji fudbaler tima sa “Žerlana”. Bilo kako bilo, bez sjajnog Holanđanina se mora dalje, a u klub je u međuvremenu stiglo nekoliko iskusnih, ali i izuzetno kvalitetnih fudbalera u vidu Boatenga, Šaćirija i Emersona koji bi trebali da pomognu Lionu u nastojanju da na kraju sezone dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Inače, kada je prošla sezona u pitanju, tim sa “Žerlana” je na kraju zauzeo četvrto mesto uz dva boda manjka u odnosu na trećeplasirani Monako, a zanimljivo je da je Lion u poslednjem kolu doživeo poraz na svom terenu od Nice, pošto je taj duel završen rezultatom 2:3, i tako ostao bez plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Kada je u pitanju nova sezona, u ovom trenutku se izabranici novog trenera Petera Boša nalaze na sedmom mestu na tabeli uz isto toliko bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
Nakon prva tri meča u kojima Lion nije ostvario trijumf, pošto je dva puta remizirao i doživeo težak poraz na gostovanju kod Anžea, ova ekipa je u poslednja dva kola ostvarila dva vezana trijumfa.
Prvo su izabranici trenera Boša slavili na teškom gostovanju kod Nanta kada je bilo 0:1, da bi u prošlom kolu Lion odigrao verovatno i svoju najbolju partiju u novom šampionatu, pošto je na svom terenu bez većih problema slavio protiv Strazbura, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Što se tiče gostovanja, do sada je sedmoplasirana ekipa na tabeli odigrala dva meča na strani i doživela onaj težak poraz od Anžea kada je bilo 0:3, ali i slavila na gostovanju kod Nanta, kada je bilo 0:1.

Naš predlog

Dosta uzbuđenja nas sasvim sigurno očekuje na ovom susretu, koji bi pre svega trebao da nam donese i dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42. Takođe, očekujemo da oba tima postignu makar po jedan gol zbog čega vam savetujemo da odigrate igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.
Za kraj, mišljenja smo da je ekipa Liona kadra da ponovi ono što je uradila između ostalog i prošle sezone na “Parku Prinčeva” kada je tim sa “Žerlana” slavio sa 0:1. Zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.