Derbi dana: Partizan – Crvena Zvezda: Nakon sjajnih partija u evropskim takmičenjima na redu je 165. večiti derbi!

Kao što smo već nekoliko puta pomenuli, ove nedelje je zaista fantastična ponuda za klađenje, pošto se širom Evrope igra nekoliko sjajnih mečeva, ali i nekoliko derbija, a za vas smo ovog puta analizirali 165. večiti derbi između Partizana i Crvene Zvezde koji će nam bez sumnje i ovog puta doneti dosta uzbuđenja.
Susret između dva najtrofejnija srpska kluba je zakazan za 18 časova.

Partizan: Fenomenalne partije crno-belih na startu sezone!

Fudbaleri Partizana za sada imaju perfektnu sezonu iza sebe i ukoliko crno-beli igraju na ovom nivou čitavim tokom šampionata, nema nikakve sumnje da će izabranici Aleksandra Stanojevića prekinuti četvorogodišnju dominaciju Crvene Zvezde, sa kojom se između ostalog i sastaju u ovom duelu.
Naime, nakon sedam odigranih mečeva u najkvalitetnijem rangu srpskog fudbala, vicešampion Srbije se nalazi na prvom mestu na tabeli uz sedam pobeda iz sedam mečeva, i dva boda viška u odnosu na Crvenu Zvezdu.
Podatak koji možda i najbolje odslikava kako “parni valjak” igra ove sezone je i gol razlika, pošto su crno-beli na sedam odigranih mečeva postigli čak 25 golova, uz samo dva primljena, što je jasan pokazatelj da su i napad i odbrana tima podjednako dobri.
Na sve to, izabranici Aleksandra Stanojevića su prvo uspeli da dođu do plasmana u novoformiranu Ligu Konferencije pošto su u kvalifikacijama eliminisali nimalo naivne ekipe Sočija i Santa Klare, a onda i u prvom kolu ovog evropskog takmičenja uspeli da upišu i prvi trijumf, pošto je “parnji valjak” slavio na gostovanju kod Anortozisa, a taj duel je završen rezultatom 0:2, uz podatak da su crno-beli mogli da postignu još koji gol na Kipru.
Ono što bi moglo da predstavlja veliki problem sa srpskog vicešampiona kada je ovaj “večiti derbi” u pitanju je svakako moguće neigranje Rikarda Gomeša koji je bez sumnje najbolji fudbaler Partizana u dosadašnjem toku sezone, ali će po poslednjim informacijama koje stižu iz Humske on ipak stisnuti zube i odgrati ovaj meč, koji je i te kako važniji od mnogih drugih.

Crvena Zvezda: Veoma važna pobeda nad Bragom, ali važan je i derbi!

Drugu godinu zaredom fudbaleri Crvene Zvezde nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, pošto su u trećem kolu kvalifikacija eliminisani od Šerifa.
Iako se na prvu loptu ta eliminacija činila kao nešto što nikako nije smelo da se dogodi crveno-belima, prvak Moldavije je i nakon tog susreta pokazao da je ozbiljna ekipa, pošto je prvo u plej-ofu Lige šampiona eliminisao favorizovani Dinamo iz Zagreba, a nakon toga i u prvom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja slavio na svom terenu protiv nimalo naivnog Šahtjora, kada je bilo 2:0.
Izabranici Dejana Stankovića su se iskupili svojim navijačima, pošto su uspeli da dođu do plasmana u grupnu fazu Liga Evrope, i to preko Kluža, kog su pobedili u oba meča.
U četvrtak je Zvezda na “Marakani” ugostila Bragu i odmah na samom startu grupne faze Liga Evrope upisala veoma važan trijumf, pošto je srpski šampion slavio na tom duelu sa 2:1, uz golove Rodića i Kataija.
Kada je u pitanju LingLong Superliga sve bi zaista bilo idealno da aktuelni šampion nije remizirao u prvom kolu na svom terenu protiv Vojvodine, kada je bilo 0:0, uz podatak da su crveno-beli propustili bezbroj izglednih prilika za postizanje gola na tom susretu.
U prošlom kolu je četa Dejana Stankovića ostvarila novi trijumf i to pošto su bez većih problema slavili na svom terenu protiv Proletera, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Inače, Dejan Stanković ima dosta problema pri sastavljanju tima za 165. večiti derbi, pošto vrlo verovatno neće moći da računa na Pavkova i Bena, koje će po svemu sudeći zameni Živković i Dioni.

Naš predlog

Generalno, poznato je da nam večiti derbi po nepisanom pravilu ne donosi previše golova, pošto na poslednjih sedam međusobnih mečeva između Partizana i Crvene Zvezde nije palo više od dva gola i mišljenja smo da će to slučaj biti i ovog puta, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.
Usudićemo se čak i da prognoziramo da na stadionu crno-belih neće biti više od jednog pogotka na susretu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-1 koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.45.
Za kraj, crveno-beli prosto ne smeju da izgube na ovom meču jer bi im u tom slučaju najveći rival pobegao na čak pet bodova prednosti što je u prvenstvu poput našeg ogromna bodovna razlika, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa duplom šansom X2, za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.