Tip dana: CSKA Moskva – Spartak Moskva: Moskovljani u velikim problemima, ko će do trijumfa u velikom derbiju?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali to je samo zatišje pred buru, pošto nas već od utorka očekuju nova kola u Seriji A i La Ligi.
Ovoga puta smo za vas analizirali veliki derbi Moskve, u kom će CSKA na svom terenu ugostiti ekipu Spartaka, a duel između ova dva izuzetno kvalitetna tima je zakazan za 18 časova.

CSKA Moskva: Posle dvadeset godina Moskovljani bez Evrope!

Nažalost, fudbaleri CSKA iz Moskve su prošle sezone posle čak dvadeset godina ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Naime, ekipa iz prestonice Rusije nije uspela da izbori plasman čak ni u novoformiranu Ligu Konferencija pošto su šampionat završili tek na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na petoplasirani Soči, koji je između ostalog u kvalifikacijama za ovo takmičenje eliminisana od Partizana.
Kada je ovogodišnje izdanje ruske Premijer lige u pitanju, utisak je da je CSKA mogao i morao dosta više pošto se ova ekipa u ovom trenutku nalazi na osmom mestu na tabeli sa deset osvojenih bodova.
U prošlom kolu su izabranici Alekseja Berezuckog samo remizirali na gostovanju kod Arsenala iz Tule, a bio je to zaista jedan sjajan duel na kom smo videli čak četiri gola, pošto je taj meč završen rezultatom 2:2.
Do sada su Moskovljani odigrali sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu ruskog fudbala i ostvarili tri trijumfa, jedan remi, ali i tri poraza.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada su Armejci odigrali tri meča u Moskvi i ostvarili dva trijumfa, uz jedan poraz i to od gradskog rivala Lokomotive, pa se svi nadaju da to neće biti slučaj i ovog puta pošto im u goste dolazi još jedan klub iz ruske prestonice – Spartak.
Inače, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran u aprilu ove godine, a tada je Spartak na svom terenu slavio sa 1:0.

Spartak Moskva: Promenljive partije na startu sezone!

Fudbaleri Spartaka iz Moskve su igrali sjajno prošle sezone što je ovom timu donelo plasman na drugo mesto na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na Zenit koji je na kraju došao do šampionske titule.
Poznato je da drugo mesto na kraju ruske Premijer lige donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona gde se Moskovljani nimalo nisu proslavili pošto su odmah na prvoj prepreci eliminisani i to od Benfike, koja je ruku na srce ipak kvalitetnija ekipa.
Spartak je morao da se zadovolji sa Ligom Evrope, ali se ni tu nisu proslavili na startu grupne faze pošto su mimo svih očekivanja na svom terenu poraženi od Legije, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje ruske Premijer lige, mora se priznati da se Spartak iz Moskve za sada nije proslavio pošto se posle sedam odigranih kola nalazi na devetom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Rui Vitorija odigrali jedan poprilično dobar meč na svom terenu u kom su bez većih problema savladali Himki, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Što se tiče mečeva na strani, do sada su Moskovljani odigrali tri meča van svog terena na kojima su ostvarili samo jedan trijumf, uz jedan remi, ali i jedan poraz.
Ipak, ne treba zaboraviti da je Spartak u poslednjem međusobnom susretu sa ekipom CSKA slavio na svom terenu, a isti rezultat bi da ponove i na gostovanju kod gradskog rivala, što će biti izuzetno težak zadatak pošto na šest poslednjih međusobnih mečeva između ova dva tima nije slavila gostujuća ekipa.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju videćemo da nam mečevi između ova dva tima uglavnom donose baš dosta golova, a iako je u pitanju veliki derbi Moskve, mišljenja smo da će to slučaj biti i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.
Na poslednja četiri meča između ova dva tima na kojima je CSKA bio domaćin, tim iz Moskve je ostvario tri trijumfa, a jedan meč je završen nerešeno, pa smo mišljenja da je CSKA ipak favorit na ovom duelu zbog čega vam predlažemo da odigrate jedinicu koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.36.
Za one koji nisu baš toliko sigurni u keca, smatramo vam da to pojačate sa igrom 1X, što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.