Najava i analiza: Bundesliga, 6. kolo: Duel dve Borusije u Menhengladbahu, šampion u komšijskom Firtu

Pred nama je šesto kolo nemačke Bundeslige u kome nemamo neki izraziti derbi, ali okršaj dve Borusije uvek privlači posebnu pažnju. Bajern, nakon demoliranja Bohuma, igra protiv drugog novajlije, Grojter Firta, takođe bavarskog kluba. U Frankfurtu Ajntraht juri prvu pobedu protiv Kelna, dok neporaženi Volfsburg ide u Sinshajm. Dodajemo na kraju da su kvote koje su predložene važile u trenutku pisanja teksta.

Grojter Firt – Bajern – 2/2,3+ @ 1.58 u Meridianbet

Bajern ponovo zavodi strahovladu u Bundesligi. Prošle subote Bohum je prošao sa sedam lopti u mreži, a mogao je i gore. Šampion se vratio na vrh, zahvaljujući i remiju Volfsburga, i mislim da nemaju nameru da silaze s njega. Dvadeset golova je Bajern postigao na pet utakmica, četiri po meču, pa je sva prilika da još jednom nećemo imati draž neizvesnosti u nemačkom šampionatu. No, ko zna, za sada se dobro drže Volfsburg, Dortmund i Leverkuzen, možda će se priključiti još neko, ali je potrebno i da Bajern negde kiksne, a kako igra, teško je u to poverovati. Čemu može da se nada Grojter Firt? Po nama, samo tome da izbegne katastrofu i skupo proda kožu. Protiv Bajerna nisu igrali više od osam godina, tada su jedini put bili deo elite, a na dve prvenstvene utakmice nisu uspeli da zatresu mrežu velikog rivala. Možda im to sada pođe za rukom prvi put. Grojter je osvojio samo bod u prvih pet kola, a u prošlom je ispustio vođstvo u Berlinu protiv Herte i izgubio 2:1. Uz prelaz 2/2 dodajemo i najmanje tri gola na meču. Za ovu kombinaciju u kladionici Meridianbet kvota je 1.58.

Leverkuzen – Majnc – GG @ 1.78 u Mozzart

Domaćin je izuzetno efikasan i na prethodna četiri utakmice u Bundelsigi dali su 14 golova. S druge strane Majnc ima granitnu odbranu, pa njihov golman nije vadio loptu iz mreže skoro 300 minuta, na utakmicama posledja tri kola, protiv Frajburga, Hofenhajma i Grojter Firta. Majnc je prošle sezone osvojio bod na Baj areni, bilo je 2:2, ali je zato Leverkuzen pre toga vezao šest uzastopnih pobeda nad ovim klubom. I sada su ”Farmaceuti” favoriti, u dobroj su formi, a golgeteri su se razgoropadili. Videćemo može li Majnc da nametne svoj stil, odnosno igru na mali broj golova. Uspeli su da pobede u Sinshajmu protiv Hofenhajma, ali će to u Leverkuzenu biti znatno teže uraditi. Majnc jeste donekle rastereće, ima mnogo bolji start nego što je to bio slučaj ranijih sezona, pa to može biti njihov adut pred ovaj meč. Bajer planira da se zadrži u vrhu tabele i vrati se u Ligu šampiona, a za to im je neophodno da pobeđuju u ovakvim utakmicama. Odlučujemo se za igru gol-gol, pre nego za jedinicu, a koeficijent za GG u kladionici Mozzart iznosi 1.78.

Ajntraht – Keln – GG3+ @ 1.85 u Meridianbet

Opet su ”Orlovi” iz Frankfurta kraljei nerešenih rezultata. U prvih pet kola četiri puta su remizirali, dok su poraženi samo na startu u Dortmundu. U prošlom kolu Ajntraht je gostovao u Volfsburgu, kod tima koji je imao maksimalan učinak do tada. Imao je tim iz Frankfurta prednost koju još jednom nije uspeo da sačuva. Nešto slično se dogodilo i protiv Štutgarta i protiv Bilefelda. Dakle, Ajntraht ima četiri uzastopna remija, ali je i Keln u mini seriji od dva uzastopna nerešena rezulatat. ”Jarčevi” su igrali 1:1 u Frajburgu, a onda i sa Lajpcigom na svom terenu. U prvih pet kola Keln je osvojio osam bodova, što je iznad svih očekivanja navijača ovog kluba. Jedini poraz doživeli su u Minhenu od Bajerna, a i tada su bili blizu senzacije. Prošle sezone Ajntraht je pobedio u Frankfurtu sa 2:0, ali sada smatramo da će i gosti stići barem do gola. Naš predlog je GG3+, a koeficijent za ovaj tip u kladionici Meridianbet iznosi 1.85.

Hofenhajm – Volfsburg – 2 @ 2.53 u 1xbet

Nije bilo realno da ”Vukovi” dugo budu na čelu tabele i to sa maksimalnim učinkom. Posle četiri uzastopne pobede na početku prvenstva, u prošlom kolu su prvi put ostali bez celog plena i to na svojoj Folksvagen areni protiv Ajntrahta. Dugo je Volfsburg gubio, ali je na kraju mogao i do pobede. ”Vukovi” su primili samo dva gola u prvih pet kola, a tu dodajmo i sačuvanu mrežu u prvom kolu Lige šampiona u Lilu. Dakle, ne treba Mark van Bomel da brine o odbrani, ali bi napadači mogli da budu malo produktivniji. Za sada su postigli sedam golova, a za tim iz samog vrha tabele to je premalo. Na gostovanju u Sinshajmu morali bi da prorade. Domaćin je startovao ispod očekivanja, pa je već četiri utakmice bez pobede. Kako su krenuli, trijumfom od 4:0 u Augzburgu, smatrali smo da ekipa Sebastijana Henesa može mnogo, ali naredni rezultati nisu opravdali očekivanja. Hof je upisao dva remija i dva poraza, a u dve poslednje utakmice nisu dali ni gol. Gosti su favoriti u ovom meču, posebno jer je Hofenhajm pred moranjem. Zato odigrajte dvojku, a za nju se u kladionici 1xbet dobija kvota 2.53.

RB Lajpcig – Herta – 1,2+ @ 1.56 u Meridianbet

Da li je bajka ”Bikova” iz Lajpciga završena, pokazaće ova sezona. Početak ne obećava ništa dobro, Lajpcig je sakupio samo četiri boda u prvih pet kola, a doživeli su ubedljiv poraz od Sitija na startu Lige šampiona. Međutim, to ništa ne mora da znači, pošto na nekim utakmicama, kao na prethodnom gostovanju u Kelnu, nisu imali ni sreće, pa su morali da se zadovolje bodom. Bajern je već toliko odmakao da se o tituli ni ne govori u Lajpcigu, ali još jedan plasman u Ligu šampiona obaveza je kluba u čiji je tim toliko uloženo. Malo se na startu nije snašao ni trener Marš, njemu je takmičenje u Evropi nešto novo, i videćemo koliko će u Red Bulu imati strpljenja za njega. Protiv Herte Lajpcig mora da pobedi, pogotovo jer ga očekuje nastavak Lige šampiona i utakmica sa Klub Brižom, koju takođe moraju da reše u svoju korist. Berlinci lakše dišu posle trijufa nad Grojterom, drugim uzastopnim u ligi. Sada Herta ima šest bodova i to mnogo bolje izgleda u odnosu na početak i tri vezana poraza na startu. U deset dosadašnjih međusobnih okršaja ove dve ekipe Herta je slavila samo jednom, a Lajpcig čak osam puta. Sve ukazuje na to da će ovo biti i deveti trijumf ” Bikova”. Predlažemo ga i mi, ali dodajemo i bar dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.56.

Union Berlin – Arminija – 0-2 @ 1.85 u Mozzart

Mlađi berlinski ligaš, od kada je prvi put ušao u elitu, a to je bilo pre dve sezone, nikada nije strahovao za status. Po početku nove sezone neće ni sada, ali su njima apetiti znatno porasli. Prošle sezone su po prvi put izborili Evropu, a verujemo da im je u podsvesti i pokušaj da se nađu u nekom kvalitetnijem evropskom takmičenju nego što je to Liga konferencija. Start u tom takmičenju nije bio najuspešniji, poraženi su u Pragu od Slavije, a odmah nakon toga doživeli su i prvi poraz u Bundesligi. Izgubili su u Dortmundu, što nije neko posebno iznenađenje, ali dva uzastopna poraza, a tri meča bez pobede, sigurno nisu prijatan podatak. Priliku da dođu do trijumfa imaju u meču sa Arminijom. Ekipa iz Bilefelda nije još pobedila, ali je zato na četiri od pet utakmica ostala neporažena. Goste odlikuje čvrtsa odbrana, rekto bude više od dva gola na njihovim utakmicama, što se u novoj sezoni dogodilo samo jednom i to baš na jedinoj utakmici koju su izgubili, u Menhengladabu od Borusije. U proploj sezoni Arminija nije dala gol Unionu, u Berlinu je bilo 5:0 za domaćina, a u Bilefeldu golova nije bilo. Očekujemo tvrd meč sa malo golova, pa je naš predlog 0-2 gola. Za ovaj tip kvota je 1.85 u kladionici Mozzart.

Menhengladbah – Dortmund – GG4+ @ 2.05 u Meridianbet

Verovanto najzanimljivi susret ovog kola igra se na Borusija parku u Menhegladbahu. Duel dve ekipe sa istim imenom uvek izaziva veliku pažnju, a pogotovo od kada su oba tima u samom vrhu nemačkog fudbala. Međutim, u novoj sezoni je Dortmund mnogo bolje počeo. Posle pet kola imaju četiri pobede i poraz, pa se sa 12 bodova nalaze odmah iza vodećeg dvojca koji čine Bajern i Volfsburg. ”Milioneri” su ponovo mašina za postizanje golova, dali su ih do sada čak 17, a Erling Haland ih je sam dao sedam, pa deli prvo mesto na listi strelaca sa Robertom Levandovskim. Njihov imenjak iz Menhengladbaha bio je prilično dobar na premijeri kada je odoleo Bajernu, ali u narednim mečevima tim koji predvodi trener Adi Hiter nije pokazao neki zavidan kvalitet. Menhengladbah je poražen na sva tri gostovanja, u Leverkuzenu, Berlinu i Augzburgu, dok su jedinu pobedu ostvarili na svom terenu protiv Arminije. Ovaj meč ima dodatnu draž i zbog činjenice da je od ove sezone na klupi Dortmunda Marko Roze, dugogodišnji šef struke ”Ždrebaca” iz Menhengladbaha. On najbolje zna kakav je sastav ostavio, s obirom da je dogovo s upravom bio da ne vodi sa sobom nijednog igrača Menhengladbaha na Signal Iduna park. Prošle sezone je u Menhengladbahu u prvenstvu bilo 4:2 za domaćina, ali se Dortmund revanširao u DFB kupu. Sada će biti neizvesno, ali očekujemo puno golova. Naš predlog je GG4+ sa koeficijenot 2.05 u kladionici Meridianbet.

Bohum – Štutgart – x @ 3.60 u 1xbet

Veoma važan meč igra se u Bohumu za oba takmaca. Nisu dobro startovali ni novajlija Bohum, a ni ”Švabe” iz Štutgarta. Domaći tim je pobedio samo Majnc, dok je poražen na preostale četiri utakmice u eliti. Znali su da neće biti lako u Bundesligi, u kojoj nisu igrali više od decenije, ali su se siguno nadali nekom bodu više. U prošlom kolu prošli su pravu golgotu u Minhenu. Šampion im je dao sedam golova, a mogao je i još neki. Takav poraz sigurno je uticao na samopoudanje Bohuma, pa će im duel sa ”Švabama” biti težak i iz tog aspekta. Nije ni Štutgart u sjajnoj sitiaciji. Imaju doduše jedan bod više na kontu, ali su i oni bez trijumfa na poslednja četiri meča. Zablistali su na startu protiv drugog novajlije Grojter Firta, a nakon toga su osvojili bod još samo na gostovanju u Frankfurtu. Ne verujemo da bi bod bio dovoljan i jednima i drugima, ali bi poraz bio još gori. Zato očekujemo pomalo opreznu igru sa ciljem da se ne izgubi od direktnog konkurenta. U takvim relacijama remi je narealniji ishod, pa smo vam i predložili x. Za nerešen u Bohumu kvota u kladionici 1xbet iznosi 3.60.

Frajburg – Augzburg – 1 @ 1.93 u Mozzart

Pored Bajerna i Volfsburga, samo je još Frajburg bez poraza od početka sezone. Ovaj tim je upisao dve pobede i tri remija, što je ukupno devet bodova, dovoljnih za 6. mesto na tabeli. Frajburg je dobro startovao i prošle sezone, na vreme ispunio cilj, a to je opstanak, pa je igrao dosta rasterećeno do kraja sezone. Možda je takav plan i sada, osvojiti što više bodova u prvom naletu, a onda održavati plasman u zlatnoj sredini. Za Augzburg važi nešto drugo. Oni su jako loše počeli, uzeli su samo bod u prva tri kola, sa samo jednim postignutim golom. Formu je Augzburg sporije dostizao, ali je u prethodna dva kola osvojio četiri boda, sa jednim datim, ali bez primljenog gola. U Belrlinu je bilo bez golova sa Unionom, ali je jedan pogodak bio dovoljan da se sruši Menhengladbah u prošlom kolu. Augzburg nije pobedio Frajburg na prethodnih pet međusobnih duela, pa ne verujemo da će to uraditi i sada. Šta više, po nama je Frajburg favorit i očekujemo njegov trijumf u ovom duelu, poslednjem u šestom kolu Bundeslige. Za jedinicu se u kladionici Mozzart dobija koeficijent 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.