Tip dana: Kadiz – Barselona: Da li je Barsa kadra da pobedi barem Kadiz?

Poslednji meč šestog kola španske La Lige se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Barselonu koja ima dosta problema na startu novog šampionata.
Susret između ova dva tima je zakazan za 22 časa.

Kadiz: Primarni cilj je opstanak!

Prošlu sezonu su fudbaleri Kadiza završili na dvanaestom mestu na tabeli što je svakako zadovoljavajuće, pošto je na kraju ova ekipa imala čak deset bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju napustio najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Nema neke preterane filozofije kada su ambicije Kadiza u pitanju. Naime, primarni cilj ovog tima je svakako opstanak u društvu najboljih, do koga će fudbaleri ove simpatične ekipe pokušati što pre da dođu, iako to sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se izabranici Alvara Servera nalaze na trinaestom mestu na tabeli sa pet osvojenih bodova pošto su na pet odigranih susreta ostvarili jedan trijumf, dva remija, ali i dva poraza.
U prošlom kolu je Kadiz ostvario svoj prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju španske La Lige i to pošto je slavio na teškom gostovanju kod Selte, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Mora se priznati da je gostujuća ekipa imala i dosta sreće na tom susretu pošto se vrlo lako moglo desiti da ostanu bez sva tri boda na pomenutom gostovanju, pošto je domaćin u periodu od 92. do 96. minuta susreta pogodio čak dve prečke.
Bilo kako bilo, Kadiz je upisao prvu pobedu na strani gde ovaj tim ne izgleda nimalo loše ove sezone, ali su zato veliki problem mečevi na domaćem terenu gde ovaj tim za sada na tri odigrana susreta pred svojim navijačima ne zna za trijumf, a u tom periodu su doživeli dva poraza i jedan remi, i to protiv Levantea u prvom kolu kada je bilo 1:1.
Inače, uoči ovog meča sa Barselonom na svom terenu prosto moramo napomenuti podatak da je Kadiz na poslednja dva međusobna susreta sa timom iz Katalonije ostao neporažen, i to pošto su prošle sezone prvo slavili na svom terenu kada je bilo 2:1, a nakon toga mimo svih očekivanja remizirali i na Nou Kampu, a taj duel je završen rezultatom 1:1, pa je sgiurno da zbog svega toga fudbaleri Kadiza u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj meč sa Barsom koja ima dosta problema na startu sezone.

Barselona: Nakon odlaska Mesija sve je krenulo nizbrdo!

Fudbalski svet je bio šokiran odlaskom Mesija iz Barselone, pošto je nekako oduvek delovalo da će omaleni Argentinac završiti karijeru u Barsi. On je u međuvremenu potpisao za PSŽ, gde se za sada nije najbolje snašao, u prilog čemu govori i čarke sa Maurisijom Poketinom nakon izmene na nedavnom meču protiv Liona, koji su Parižani dobili golom u poslednjim trenucima susreta.
Bilo kako bilo, tim iz Katalonije mora dalje bez jednog od najboljih fudbalera svih vremena, ali ono što smo do sada videli od izabranika Ronalda Kumana nimalo ne uliva poverenje.
Sve je krenulo dobro, pošto je Barsa u prvom kolu slavila na svom terenu protiv Real Sosijedada, a taj meč je završen rezultatom 4:2, uz podatak da su Katalonci vrlo lako mogli da postignu još nekoliko golova na tom susretu.
Nažalost, nakon tog je usledilo tradicionalno neugodno gostovanje kod Atletik Bilbao, gde je Barselona remizirala, iako se mora priznati da je domaća ekipa dominirala na tom susretu.
Pred reprezentativnu pauzu izabranici Ronalda Kumana su odigrali meč protiv Hetafea koji je za sada možda i najmanje pokazao od svih ekipa u La Ligi, i slavili sa 2:1, a svakako da Barsa nije oduševila ni na tom meču.
Usledio je meč prvog kola grupne faze Lige šampiona sa Bajernom, gde su Bavarci na sred Nou Kampa doživeli debakl, pošto su poraženi sa 0:3, gde se još jednom videlo da im tim iz Minhena niako ne leži pošto je pre toga bilo čak 8:2 u četvrtfinalu Lige šampiona.
Najzad, u prošlom kolu je Barselona jedva došla do remija na svom terenu protiv Granade, kada je bilo 1:1, što je upalilo crveni alarm u ovom timu, koji prosto mora da pobedi na teškom gostovanju kod Kadiza, što nisu uspeli da urade prošle sezone u dva meča.
Deluje da će ovo biti i poslednja prilika da Ronald Kuman ostane trener katalonskog tima, a za ovo gostovanje kod Kadiza neće moći da računa na Albu, Dembelea, Pedrija, Aguera, Bretvajta pa se stiče utisak da Barsu očekuje dosta težak posao.

Naš predlog

Ukoliko Barselona već u ovoj fazi šampionata ponovo ne uspe da pobedi, sigurno je da će tim sa Nou Kampa svoje šanse za šampionskom titulom svesti na minimum, ali je i bez toga veliko pitanje koliko je to sve u ovom trenutku realno.
Sa druge strane, Kadiz za razliku od prošle sezone u ovom šampionatu ima dosta problema na svom terenu i mišljenja smo da bi to i ovakva Barsa morala da iskoristi zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.
Od prvog minuta će izabranici Ronalda Kumana krenuti ofanzivno ka golu domaćina, pa vam hrabro predlažemo da dvojku pojačate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.25.
Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa golovima i da odigrate igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.