Najava i analiza: Serija A, 6. kolo: Gradski derbi na “Olimpiku”, spektakl na “Đuzepe Meaci”!

Od subote su na programu mečevi šestog kola italijanske Serije A u kom nas očekuje dosta zanimljivih susreta, a mišljenja smo da će najinteresantnije biti u Rimu gde će se na “Olimpiku” odigrati novi gradski derbi između Lacija i Rome, a pored toga svakako treba izdvojiti i meč na “Đuzepe Meaci” gde će Inter na svom terenu dočekati Atalantu koja pruža sve bolje partije.
Trenutna tabela nam pokazuje da se na prvom mestu mimo svih očekivanja nalazi Napoli koji ima dva boda viška u odnosu na upravo Inter, dok se na trećem mestu nalazi Milan koji ima isti brod bodova kao i “neroazuri” a na četvrtom mestu se nalazi Roma koja igra sjajno od kako je na klupu ovog tima seo Žoze Murinjo.

Specija – Milan – 2 @ 1.55 u Mozzart

Prvi meč šestog kola italijanske Serije A se igra u Liguriji, gde će fudbaleri Specije dočekati Milan. Primarni cilj Specije će i ovog puta biti opstanak u društvu najboljih, a nakon pet odigranih kola se ova ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz četiri osvojena boda, što znači da je tim iz Ligurije ostvario samo jedan trijumf i jedan remi.
Sa druge strane, Milan slovi za jednog od najvećih favorita za Skudeto, a trenutno se izabranici Stefana Piolija nalaze na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
Iako Specija važi za dosta tvrdu ekipu na svom terenu, mišljenja smo da će “rosoneri” upisati peti trijumf u šampionatu pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.55.

Inter – Atalanta – 3+ @ 1.74 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih susreta šestog kola Serije A se igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera dočekati Atalantu.
“Neroazuri” su aktuelni šampioni i sasvim sigurno tim koji je uz Napoli i Milan do sada najviše pokazao, a to se najbolje videlo u prošlom kolu kada su izabranici Simonea Inzagija slavili na teškom gostovanju kod Fiorentine, a taj meč je završen rezultatom 1:3.
Što se tiče Atalante, tim iz Bergama je nešto slabije startovao ove sezone, ali kako vreme prolazi tako i tim iz Bergama polako ali sigurno diže formu, i nema sumnje da će “boginja” biti jedan od favorita za plasman u Ligu šampiona.
Toplo vam preporučujemo da zaobiđete prognoziranje konačnog ishoda na ovom duelu i da se fokusirate na golove, probate sa igrom 3+, što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Đenova – Verona – GG @ 1.82 u Mozzart

Poslednji meč subotnjeg programa kada je Serija A u pitanju se igra u Đenovi, gde će istoimena ekipa na svom terenu dočekati Veronu.
Do sada su popularni “grifoni” odigrali pet susreta uz skor od jednog trijumfa, jednog remija i čak tri poraza, i ako se po jutru dan poznaje utisak je da će se Đenovljani ove sezone grčevito boriti za opstanak.
Sa druge strane, Verona je nedavno smenila Di Frančeska koji se katastrofalno snašao u gradu ljubavi, a od kako se to desilo ovaj tim je savladao Romu i remizirao u prošlom kolu na gostovanju kod Salernitane, što je jasan znak da stvari idu na bolje.
Smatramo da je nekako najrealnija prognoza kada je ovaj duel u pitanju da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.82.

Juventus – Sampdorija – 1 @ 1.38 u Meridianbet

Prvi meč nedeljnog programa Serije A se igra u Torinu gde će fudbaleri Juventusa dočekati Sampdoriju. “Stara dama” ima dosta problema na startu šampionata, i poražavajuće zvuči podatak da su izabranici Masimilijana Alegrija tek u prošlom kolu ostvarili prvi trijumf u prvenstvu i to na gostovanju kod Specije, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Sa druge strane, Sampa je nakon sjajnog meča u Empoliju gde je slavila sa 0:3, doživela pravu katastrofu u prošlom kolu na svom terenu, pošto je Napoli slavio sa 0:4.
Nema više izgovora za fudbalere Juventusa koji prosto moraju da krenu sa serijom trijumfa kako bi se uključili u borbu za Skudeto, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.38.

Empoli – Bolonja – X2 @ 1.49 u Mozzart

Primarni cilj Empolija će sasvim sigurno biti opstanak u društvu najboljih, a nakon pet odigranih kola se ekipa iz Toskane nalazi na odličnom jedanaestom mestu sa šest osvojenih bodova.
Nakon trijumfa nad Juventusom, ovaj tim je u prošlom kolu slavio i na gostovanju kod Kaljarija, a taj duel na Sardiniji završen je rezultatom 0:2.
Što se tiče Bolonje, izabranici Siniše Mihajlovića su nakon one katastrofe na gostovanju kod Intera kada je bilo 6:1, u prošlom kolu remizirali na svom terenu protiv Đenove (2:2), pa se trenutno nalaze na odličnom osmom mestu na tabeli.
Poznato je da Empoli ima dosta problema na svom terenu na startu šampionata i smatramo da će Bolonja ostati neporažena ovde, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju Mozzart plaća sa kvotom 1.49.

Sasuolo – Salernitana – 1 @ 1.47 u Meridianbet

Promenljive partije pružaju fudbaleri Sasuola na startu šampionata pošto se Domeniko Berardi i drugari trenutno nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
U prošlom kolu je tim iz Ređo Emlije poražen i na gostovanju kod Atalante, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Što se tiče Salernitane, sva je prilika da je ova ekipa jedan od najvećih kandidata da na kraju ispadne iz lige, pošto se Frenk Riberi i drugari trenutno nalaze na poslednjem mestu na tabeli uz samo jedan osvojen bod, do koga su došli tek u prošlom kolu pošto su na svom terenu remizirali sa Veronom kada je bilo 2:2.
Smatramo da će posle tri vezana neuspeha Sasuolo ostvariti jedan trijumf i preporučujemo vam da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.

Udineze – Fiorentina – 3+ @ 1.85 u Mozzart

Udineze igra solidno na startu ovog šampionata i definitivno “zebre” iz Udina neće imati problema da dođu do opstanka u ligi, što je i ovog puta primarni cilj.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz na gostovanju kod Rome, a taj meč na Olimpiku je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Fiorentine, “ljubičasti” su u prošlom kolu doživeli svoj drugi poraz u šampionatu, i to na svom terenu od Intera, a taj duel je završen rezultatom 1:3, iako je “viola” prva došla do vođstva na tom meču.
Trenutno se izabranici trenera Italijana nalaze na šestom mestu na tabeli, što je je sasvim zadovoljavajuće obzirom da je Fiorentina imala nekoliko “sušnih” sezona.
Sve miriše da će ovo biti jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzart plaća sa kvotom 1.85.

Lacio – Roma – GG @ 1.59 u Meridianbet

Derbi kola se igra u Rimu gde će fudbaleri Rome na svom “Olimpiku” dočekati gradskog rivala Romu. Lacio se do sada nije pokazao onako kako su to svi očekivali pošto se izabranici Maurisija Sarija nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo osam osvojenih bodova.
U prošlom kolu su Lacijali remizirali na gostovanju kod Torina, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Rome, definitivno je Žoze Murinjo preporodio ovu ekipu koja se posle pet odigranih kola nalazi na odličnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj Rimljana nakon tri godine bez učešća u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Jako teško je prognozirati konačan ishod derbija Rima, ali smatramo da golovi neće izostati na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.

Napoli – Kaljari 1 @ 1.26 u Meridianbet

Lider prvenstva i tim koji je za sada najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A je svakako ekipa Napolija, koja na pet odigranih mečeva ima petnaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija koji radi fantastičan posao u Napulju slavili na gostovanju kod Sampdorije, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 0:4.
Što se tiče Kaljarija, tim sa Sardinije se trenutno nalazi na devetnaestom mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, i ako se po jutru dan poznaje, utisak je da će ovo biti još jedna veoma teška sezona kada su “Sardi” u pitanju.
Smatramo da se pitanje pobednika na ovom duelu uopšte ne sme dovoditi u pitanje pošto Napolitanci blistaju na startu šampionata, pa vam predlažemo da odigrate jedinicu za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.26.

Venecija – Torino – 3+ @ 1.88 u Meridianbet

Polednji meč ovog kola se igra u prelepoj Veneciji gde će istoimena ekipa na svom terenu dočekati Torino. Venecija se prošle sezone posle baš dosta vremena vratila u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala i evidentno je da će primarni cilj ovog tima biti opstanak u društvu najboljih.
Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz samo tri osvojena boda, a u prošlom kolu su poraženi na gostovanju kod Milana, kada je bilo 2:0.
U goste im dolazi Torino koji igra sjajno u poslednje vreme pošto popularni “bikovi” na tri poslednja susreta ne znaju za poraz, a u prošlom kolu su remizirali na svom terenu protiv Lacija, kada je bilo 1:1.
I ovo bi vrlo verovatno mogao da bude jedan meč sa dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.