Tip dana: Selta – Granada: Duel dva tima od kojih smo daleko više očekivali na startu La Lige! Ko će do trijumfa?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč sedmog kola španske La Lige u kom će Selta na svom terenu dočekati Granadu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Selta: Očekivali smo dosta više!

Na samom startu ove analize prosto moramo napomenuti da smo od ekipe iz Viga dosta više očekivali kada je u pitanju ova sezona.
Naime, Selta je uspela da sačuva okosnicu tima i od ovog tima se očekivalo da bude ove sezone konkurentan kada je u pitanju plasman u neko od evropskih takmičenja, a utisak je da bi Liga Konferencije bila baš po meri ovog kluba, pošto bi možda Liga Evrope bila preveliki zalogaj za tim iz Viga, a o Ligi šampiona ne treba ni trošiti reči.
Trenutno se Selta nalazi na šesnaestom mestu na tabeli i do sada je ova ekipa ostvarila samo jedan trjumf, i to tek u prošlom kolu kada su izabranici Eduarda Kudea slavili na teškom gostovanju kod Levantea koji inače igra dosta dobro na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Pre toga je tim iz Viga doživeo čak četiri poraza uz remi na gostovanju kod Osasune, a kada smo već kod gostovanja valja istaći da Selta igra daleko bolje u gostima nego na svom terenu gde su do sada na tri susreta doživeli isto toliko poraza uz gol razliku 2:5, pa je nekako utisak da je ovaj meč sa Granadom verovatno i idealna prilika da izabranici trenera Kudea osvoje prve bodove u ovom šampionatu na svom terenu.
Inače, poslednji meč između Selte i Granade je odigran krajem januara ove godine, kada je bilo nerešeno, pošto je duel na stadionu Granade završen bez golova.
Kada je u pitanju sastav tima za poslednji meč sedmog kola španskog prvenstva, Eduardo Kude će posle duže vremena moći da računa na sve raspoložive fudbalere što je svakako sjajna vest za sve navijače ovog kluba.

Granada: Može li ova ekipa do ponovi sjajne igre iz prošle sezone?

Ako uzmemo u obzir da je Granada pre samo tri godine igrala u Segundi, a da su od tada uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope, ali i da u istom takmičenju dođu do odličnog rezultata i plasmana u četvrtfinale, slobodno možemo reći da se od ovog tima ponovo očekuje plasman u neko od evropskih takmičenja.
Međutim, na osnovu svega onog što smo videli u dosadašnjem toku šampionata slobodno možemo konstatovati da je ova simpatična ekipa jedno od većih razočarenja ovogodišnjeg izdanja španske La Lige.
Naime, prošlosezonski četvrtfinalista Liga Evrope se trenutno nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju sezone znači i selidbu u niži rang.
Do sada je ova ekipa odigrala šest mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i još uvek ne zna za trijumf, pošto je tri puta remizirala, ali i doživela tri poraza.
Ono što je veoma zanimljivo je da Granada na startu ove sezone dosta bolje igra proti ekipa koje su kvalitetnije od nje, nego kada su favoriti, pa je tako ovaj tim uspeo da izvuče bod Barseloni, Viljarealu i Valensiji, ali i da izgubi od Rajo Valjekana, Sosijedada i Betisa.
U prošlom kolu je ova ekipa u jednom zaista fantastičnom meču na kom smo videli čak pet golova poražena na svom terenu od Real Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je Granada odigrala tri meča van svog terena i dva puta remizirala protiv Barselone i Viljareala, uz katastrofalan poraz od Rajo Valjekana kada je bilo 4:0.

Naš predlog

Na papiru je domaćin izuzetno bolja ekipa i mišljenja smo da će to pokazati na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.
Deluje da bi ovo mogao da bude i jedan duel koji će nam doneti dosta golova, pošto će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da trijumfuje na ovom duelu, kako bi popravili utisak sa starta šampionata, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.