Najava i analiza: Premijer liga, 7. kolo: Epicentar je na Enfildu, sudaraju se dva poslednja šampiona Engleske

premijer liga

Pred nama je jedno od najzanimljivijih kola engleske Premijer lige. Prava je šteta što će ponovo uspediti pauza, sad kad su se klubovi taman zahuktali. Poslednji meč ove runde igra se na Enfildu, gde će vodeći Liverpul dočekati aktuelnog šampiona Mančester siti, a biće izuzetno uzbudljivo i na premijernom meču ovog kola, Mančester junajted dočekuje Everton na Old Trafordu. Napominjemo da su predložene kvote bile važeće u trenutu pisanja teksta.

Mančester junajted – Everton – T12+ @ 1.60 u Meridianbet

”Efekat Ronaldo” viđen je još jednom, prvi put od povratka Portugalca na Ostrvo. Radi se o situaciji kada Ronaldov tim nema povoljan rezultat, a uđe se u sudijsku nadoknadu, tada šanse da on postigne pobedonosni pogodak rastu obrnuto srazmerno količini preostalog vremena. Tako je bilo i protiv Viljareala, sekundi su nedostajali da ”Žuta podmornica” odnese bod, ali je Ronaldo golom u 94. minutu osvetio svoje sadašnje saigrače za poraz Junajteda u finalu Lige Evrope prošle sezone, kada je on bio u Torinu. Taj trijumf osvežio je nade Solskejrovog tima da može u noakut fazu LŠ, posle iznenađujućeg poraza u Švajcarskoj. Ipak, taj gol samo je zabašurio probleme među ”Crvenim đavolima”. Uz dosta sreće slavili su protiv Vest Hema, ali su ih ”Čekićari” par dana kasnije izbacili iz EFL kupa, slavivši na Old Trafordu. Već u narednom meču opet su izgubili na svom stadionu, u prošlom kolu Premijer lige bodove iz Mančester odnela je Aston Vila, a Bruno Fernandeš je promašio penal u nadoknadi, nešto kao Mark Nobl protiv Junajteda u Londonu. Protiv Evertona Junajted mora da pobedi, jer mu nakon pauze sledi pakleni raspored, i u prvenstvu, ali i Ligi šampiona. ”Karamele” imaju isti broj bodova kao i oni, ali i dosta problema sa sastavom. Bili su desetkovani protiv Noriča, lai su upisali novi trijumf. Možda se neko od povređenih oporavi, a samim tim rastu i šanse tima Rafe Beniteza. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.60.

Barnli – Norič – 1 @ 1.92 u 1xbet

Utakmica na Turf Muru ima ogromnu važnost, mada je u pitanju tek sedmo kolo. Domaćin je počeo loše, nakon šest kola ima samo dva boda, ali šta tek reći za goste, koji se još nisu upisali, kada su bodovi u pitanju. Povratnik u elitu, tim Noriča, igrao je odlično u Čempionšipu, prošetao se do prvog mesta, ali je razlika u kvalitetu prvog i drugog stepena takmičenja u Engleskoj velika. ”Kanarinci” su uspeli da osvoje ni bod u prvih šest kola, gubili su na svom terenu od Liverpula, Lester i Votforda, dok su praznih šaka ostajali na gostovanjima kod Sitija, Arsenala i Evertona. Nije im ni raspored išao na ruku, a jedini pravi kiks bio je domaći poraz od ”Stršljenova”. S druge strane Barnli nije navikao da se nalazi na začelju, tačnije u zoni ispadanja. Šon Dajš je ostao na Turf Muru, poverenje u njega je bezgranično, ali bi ”Klaretsi” morali nekog da dobiju. U prošlom kolu napravili su malo iznenađenje i doneli bod iz Lestera, što im je prvi nakon onog remija sa Lidsom na svom terenu. Čak pet ekipa nema pobedu posle šestog kola Premijer lige, ali ova dva tima imaju najslabiji učinak. Pre dve sezone, kada su se poslednji puta međusobno sastali, Barnli je dobio oba meča rezultatom 2:0, a i sada smatramo da su bliži pobedi. Za jedinicu se u kladionici 1xbet dobija koeficijent 1.92.

Čelsi – Sautempton – 1,2+ @ 1.74 u Meridianbet

Nisu ”Plavci” imali uspešnu prethodnu sedmicu. Doživeli su dva minimalna poraza, u dve veoma bitne utakmice. Možda je onaj prvenstveni od Sitija bolniji od onog evropskog u Torinu, ali su oba teško pala navijačima koji su već počeli da maštaju o objedinjavanju dva šampionska naslova. Međutim, sezona je tek počela, i možda je dobro da se Tuhelov tim sada sapleo i shvatio da nije svemoguć, kako je izgledalo nakon onog trijumfa nad Totenhemom, ili nešto ranije nad Arsenalom. Mnogo se očekivalo od duela Čelsija i Sitija u prošlom kolu. Tuhel je pokušao da primeni taktiku iz finala Lige šampiona, kada je nadmudrio Gvardiolu u Lisabonu, ali mu to nije pošlo za rukom. Čekalica se nije isplatila i ”Građani” su sasvim zasluženo slavili na Stamford Bridžu. Nije se Čelsi dobro proveo ni u Torinu, Juventus je dao jedan gol, a i on mu je bio dovoljan za pobedu. Posle dve utakmice bez postignutog gola ”Plavci” dočekuju Sautempton, tim koji ih je ”zadužio” remijem sa Sitijem na Etihadu. Malo kome je uspelo da sačuva svoju mrežu na stadionu Mančester sitija, ali je ekipi sa juga Engleske i to uspelo. ”Sveci” su još bez pobede u prvenstvu, imaju četiri remija i dva poraza, a nisu dali gol na prethodna tri prvenstvena meča. Teško će probiti Čelsijev bedem, a domaći bi trebalo da slave uz bar dva pogotka. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.74.

Lids – Votford – T12+ @ 1.68 u Mozzart

Možda je najveće iznenađenje, na neprijatna mislimo, to što Lids još nema pobedu u ovom prvenstvu. Činilo se da će Marselo Bijelsa polako približiti Jorkširce samom vrhu tabele, što i jeste ciilj ovog kluba nakon povratka u elitu posle dve decenije u Čempionšipu. Međutim, iako su sačuvali tim, doveli i pojačanja, sreća je okrenula leđa Lidsu, pa su oni trnutno tek na 18. mestu, u zoni ispadanja sa samo tri boda. Ne sumnjamo da će uskoro, mođda već posle ovog kola, Jorkširci krenuti ka sredini tabele, ali su već sada izgubili korak sa timovima koji žele u evropska takmičenja, a Lids je krajem prošlog veka predstavljao Englesku u Evropi. Ova ekipa više nema prava na kiks, jednostavno u ovom kolu mora da pobedi. Na Eland Roud im dolazi Votford, tim koji se proletos vratio u elitu, ali za razliku od Lidsa tamo je proveo samo jednu sezonu. ”Stršljenovi” su osvojili solidnih sedam bodova i relativno rasterećeno mogu da igraju u Lidsu. Ove dve ekipe nisu se sastajale još od 2015. godine, to je bilo u drugoj ligi, a u Premijer ligi igrali su još 2000. godine. Problem za domaćina mogao bi da bude eventualni izostanak najboljeg strelca Patrika Bamforda, ali je moguće da se on oporavi do utakmice i predvodi napad Jorkširaca. Zato je naš predlog domaćin daje dva gola, pošto je napad Lidsa bolji deo tima. Za T12+ u kladionici Mozzart kvota iznosi 1.68.

Vulverhempton – Njukasl – 0-2 @ 2.08 u 1xbet

”Vukovi” su baš nepredviljivi ove sezone. Teško je proceniti kada će osvojiti bodove, a kada ostati praznih šaka. U prošlom kolu osvojili su sva tri boda u Sautemptonu, ranije i u Votfordu, ali su zato sva tri puta poraženi na svom Molinjuu, a da sve bude gore, još nisu dali gol kao domačini u Premijer ligi. Nuna Espirita Santa je zamenio drugi POrtugalac, Bruno Laž, pa ne bi trebalo mnogo toga da se promeni u igri Vulvsa. U principu i nije, i dalje se oslanjaju na čvrstu odbranu i brz kontranapada, koji su im doneli pobedu u južnoj luci. Bodove iz Vulverhemptona odneli su već Totenhem, Mančester junajted i Brentford, a ako bi to učinio i Njukasl, pitanje je kako će uprava gledati na učinak novog trenera. ”Svrake” još nikoga nisu pobedile, osvojile su tri boda, od toga jedan na strani, u prošlom kolu u Votfordu. Koliko god svi videli Njukasl kao kandidata za ispadanje, mi smatramo da se to neće dogoditi. Imaju ”Svrake” jednog Sen- Maksimana, fantastičnog igrača, ali ih krasi i zajedništvo, pa bi samo jedna pobeda mogla da preokrene stvari. Možda se ona dogodi već u Vulverhemptonu, ali ćemo se mi odlučiti za igru na mali broj golova. Zanimljivo je da su se pet prethodnih prvenstvenih okršaja izmeu ove dve ekipe završile rezultatom 1:1. Možda i sada bude tako. Naš predlog je 0-2 gola, a koeficijent za nju u kladionici 1xbet iznosi 2.08.

Brajton – Arsenal – 2 @ 2.60 u Mozzart

Prethodna pauza u prvenstvu preokrenula je sve u Arsenalu. Počeli su sa tri poraza, a posle malog odmora ”Tobžije” imaju tri pobede u ligi i jednu u EFL kupu. Nije ni čudo što su svi namršetni na pomen nove pauze, koja počinje nakon ovog kola. Artetin tim se nije mogao poznati u prvom poluvremenu derbija severnog Londona sa Totenhemom. Mrskog i najvećeg rivala, potpuno su nadigrali i ubacili mu tri lopte u mrežu za samo 45 minuta igre. Podsetio je Arsenal tada na onaj iz ere trenera Arsena Vengera i ostalih vedeta na terenu. I pored odlične forme londonskom timu neće biti nimalo lako na jugu zemlje u Brajtonu. ”Galebovi” su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva, imaju 13 bodova i nalaze se u grupi timova koji dele drugo mesto. Praviti društvo na tabeli mančesterskom dvocu, Čelsiju i Evertonu, može samo da prija navijačima Brajtona. Vodeći LIverpul ima samo bod više na kontu, pa da su, kojim slučajem, ”Galebovi” slavili u ponedeljak protiv Palasa, sad bi mogli da se šepure na vrhu. Ipak, i jedan bod sa Selhurst parka bio je ogroman, s obzirom da su do njega stigli duboko u sudijskoj nadoknadi. I pored fantastičnog starta Brajtona, smatramo da je vreme za poraz. Arsenal je dva putaslavio prošle sezone u međusobnim duelima, pa očekujemo da i sada uradi isto na Ameksu. Za dvojku se u kladionici Mozzart dobija koeficijent 2.60.

Kristal Palas – Lester – 2 @ 2.42 u 1xbet

U velioj krizi je Lester. Na poslednjih šest utakmica, u svim takmičenjima, ovaj tim je pobedio samo Milvol u EFL kupu. U Ligi Evrope su remizirali sa Napolijem, i izgubili u Varšavi pre tri dana od Legije. U Premijer ligi su vezali dva pozara, od Sitija i Brajtona, da bi onda osvojili bod na svom King Paueru protiv Barnlija, ali se i to računa kao kiks. Na Selhurst parku im ni bod ne bi bio po meri, jer bi na pauzu otišli kao tim iz donjeg dela tabele. Međutim, i ”Orlovi” imaju svoju računicu, oni su ostali bez pobede u sudijskoj nadoknadi protiv Brajtona i ta dva boda im baš nedostaju. Sada je Palas na 15. mestu sa šest bodova i ako želi da krene ka sredini tabele, ne bi smeo da izgubi od Lestera. Nije sporno da je tim Brendona Rodžersa kvalitetniji, ali to u Premijer ligi ne znači ništa. Očekivali smo da Lester dobije u Poljskoj i tako napravi dobar uvod pred odlazak u London, ali su se oni i iz Varšave vratili praznih šaka. U prošloj sezoni na Selhurs parku bilo je 1:1, dok je Lester slavio na svom terenu sa 2:1 protiv Palasa. Smatramo da je vreme da ”Lisice” prekinu niz bez trijumfa i stigu do bodova u ovom meču. Naš predlog je dvojka, a koeficijent za nju u kladionici 1xbet iznosi 2.42.

Totenhem – Aston Vila – 1 @ 2.20 u Meridianbet

Da se u ranijim sezonama davala ovakva kvota na trijumf Totenhema nad Vilom, oberučke bi je prihvatili. Međutim, stvari se menjaju, pa sada ”Pevci” nisu toliki favoriti protiv tma iz Birmingema. Aston Vila je prošle sedmice slavila na Old trafordu, dok je Totenhem izgubio derbi severnog Londona od Arsenala. Zato su sada gosti osmi, a domaćini 11. na tabeli. Međutim, radi se o samo jednom bodu razlike. ”Sparsi” su startovali sa tri pobede u ligi, sve tri su bile rezultatom 1:0, ali to nije ništa čudno kada vam je trener Nunu Espirito Santo. Čudno je što je Totenhem izgubio naredna tri meča, na kojima je primio čak devet golova, po tri od Palasa, Čalsija i Arsenala. E, to već ne liči na potpis portugalskog trenera. Nagoveštaj boljih dana mogao bi da bude trijumf u Ligi konfrencija protiv slovenačkog prvaka Mure od 5:1. Slovenci nisu reper za timove iz Premijer lige, ali je za ”Pevce” važno da je proradio Hari Kejn, koji je postigao prve golove u sezoni, i to tri komada. Aston Vila je ostala bez najboljeg igrača iz prethodnih sezona, Džeka Griliša, ali su se solidno snašli i bez njega. Retko je Vila pobeđivala u svojoj istoriji na Old Trafordu, tačnije to su prethodni put uradili pre 12 godina, a sada se i to dogodilo. Učinak od deset bodova je sasvim zadovoljavajući, pa na Vajt Hart Lejnu mogu biti rasterećeni, kao i proletos kada su pobedili sa 2:1. Mi smatramo da Totenhem mora da dobije ovaj meč, pa vam predlažemo jedinicu. Kvota na trijumf domaćina u kladionici Meridianbet iznosi 2.20.

Vest Hem – Brentford – T12+ @ 1.88 u Mozzart

Brentford je pravo osveženje u Premijer ligi i najviše je pokazao od tri ekipe koje su se iz Čempionšipa preselile u elitu prošlog proleća. Čak su oni to morali da urade preko baraža, ali je očigledno da su znali šta ih očekuje, i pored činjenice da su jedini debitanti u eliti. ”Pčelice” su oduševile u prethodnom kolu kada su izborile bod u meču sa Liverpulom. Bilo je 3:3, a Brentford je dva puta uspevao da stigne prednost ”Redsa”. Nije to jedini dobar rezultat ovog kluba u prvih šest kola. Pobedili su pre toga Arsenal na startu, ali i Vulverhempton na strani. Pre utakmice sa Liverpulom primili su samo dva gola na pet mečeva u eliti. Odbrana je bila nešto slabija u duelu sa Salahom, Maneom, Đotom i društvom, ali su zat napadači oduševili. ”Pčelice” se neće predati ni u gradskom derbiju sa Vest hemom. Odlazak kod ”Čekićara”, koji su umorni od utakmice Lige Evrope sa bečkim Rapidom, mogao bi da se završi povoljno po njih. Vest Hem je u prošlom kolu osvojio sva tri boda u Lidsu i tako nadomestio poraz od Junajteda na svom Olimpijksom stadionu, kolo ranije. Mada je četa Dejvida Mojesa mogla da ima i koji bod više, ali su i sa 11 tu odmah iza vodećih timova. Na kraju krajeva, vodeći Liverpul ima samo tri više od njih. Brentford je upisao samo jedan poraz, dogodilo se to na njihovom terenu od Brajtona, ali nam se čini da je sazrelo za drugi u sezoni. Ipak, sigurnije je igrati na golove, pa vam predlažemo igru domaćin daje dva gola. Za ovaj tip u kladionici Mozzart kvota je 1.88.

Liverpul – Mančester Siti – GG3+ @ 1.90 u Meridianbet

Šta predložiti u okršaju dva od tri najveća favorita za titulu u Premijer ligi. Uz sve to, sastaju se prethodni šampioni ovog takmičenja, koji su do pehara stizali na vrlo ubedljiv način, Liverpul pre dve, a Siti prošle sezone. I sada su ”Redsi” i ”Građani” krenuli po očekivanju, mada je Gvardiolin tim upisao poraz u prvom kolu od Totenhema. Od tog trenutka, pa sve do poraza na Parku Prinčeva u utorak, na sedam mečeva samo je Sautempton sačuvao kožu i odneo bod sa Etihada. S druge strane i Liverpul je maltretirao rivale, davali su ”Redsi” najmanje tri gola skoro svima, osim Čelsiju i Barnliju ove sezone, računajuči sva takmičenja. Dali su tri i na gostovanju kod Brentforda, ali to nije bilo dovoljno da nastave seriju pobeda. Brzo se Klopov tim uspravio, pa je pobedio Porto na Dragau sa čak 5:1. Očigledno im taj teren najviše odgovara, pa su na tri gostovanja protiv Porta dali čak 14 golova, prosto neverovatno. Siti je izgubio u tkz ”El Kešiku”, protiv PSŽ-a u Ligi šampiona, ali verujemo da će se obe ekipe dokopati nokaut faze. Za brigu Gvardioli ostaje činjenica da nisu dali gol na Parku Prinčeva, ali su dali samo jedan i na Stamford Bridžu prethodne sedmice, pa je to bilo dovoljno da pobede Čelsi. Ovo je već 22. međusobni okršaj Gvardiole i Klopa. Ogledali su se u Bundesligi kao treneri Bajerna odnosno Dortmunda, a sada su nastavili na Ostrvu. Učinak je izjednačne, obojica su slavili po devet puta, dok je tri puta bilo nerešeno. U prošloj sezoni uspešniji je bio Siti, u Mančesteru je bilo 1:1, ali je zato Gvardiolin tim slavio na ”Enfildu” sa 4:1. Ipak, ne zaboravite da je tada stadion bio prazan, a igrati pred ”Kopom” kada je krcat, i kad je prazan, nije isto. Jasno je da će se ove dve ekipe, uz Čelsi, možda i Junajted, boriti za titulu, pa bodovi iz ovog meča imaju dvostruku važnost. Odigrajte na golove i uživajte u meču. Naš predlog je GG3+ sa koeficijentom 1.90 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.