Derbi dana: Liverpul – Mančester Siti: Spektakl na “Enfildu” – duel dva poslednja šampiona Engleske! Ko će do trijumfa?

U nedelju je na programu pregršt zanimljivih mečeva za klađenje, a najveći derbi dana se igra na “Enfildu” gde će fudbaleri Liverpula ugostiti Mančester Siti što će biti i duel između dva poslednja šampiona Engleske.
Susret između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Liverpul: “Redsi” bi da se titula vrati u njihove vitrine!

Fudbaleri Liverpula su prošle sezone imali ogromnih problema, ali je na kraju na veliku radost svih navijača tima sa Enfilda sve došlo na svojke pošto su izabranici Jirgena Klopa iako se to u jednom trenutku činilo nerealno uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona gde su startovali na najbolji mogući način.
Naime, žreb je bio nemilosrdan prema “redsima” koji su u grupi sa Milanom, Atletiko Madridom i Portom, kog su između ostalog u prošlom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i demolirali na strani, dok su pre toga izabranici Jirgena Klopa slavili na domaćem terenu protiv Milana u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 3:2, iako su “rosoneri” poluvreme rešili u svoju korist.
Kada je Premijer liga u pitanju, trenutno se “redsi” nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Čelsi, koji ruku na srce ima i meč viška pošto je juče tim sa Stamford Bridža slavio na svom terenu protiv Sautemptona, kada je bilo 3:1.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala, Liverpul je odigrao još jedan veoma uzbudljiv meč na gostovanju kod Brentforda, gde smo videli čak šest golova, a na kraju je rezultat bio 3:3.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je tim sa Enfilda odigrao tri meča kao domaćin i ostvario dva lagana trijumfa, uz remi u velikom derbiju protiv Čelsija kada je bilo 1:1.
Za ovaj susret trener “redsa” Jirgen Klop neće moći da računa na Alkantaru i Aleksandra Arnolda, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za veliki derbi i okršaj sa verovatno i najvećim rivalom za titulu šampiona Engleske.
Poslednji međusobni susret između ova dva i te kako kvalitetna tima je odigran početkom februara na Enfildu kada su “građani” demolirali Liverpul sa 1:4.

Mančester Siti: Primarni cilj biće trofej u Ligi šampiona!

Nažalost, Mančester Siti je prošle sezone propustio najveću dosadašnju priliku da dođe do naslova prvaka Evrope, pošto su u velikom finalu mimo svih očekivanja poraženi od Čelsija (2:0), iako je četa Pepa Gvardiole bila veliki favorit na tom susretu.
Naravno, i ovog puta će “građani” dati sve od sebe da dođu do jednog od retkih trofeja koji im u klupskim vitrinama nedostaje, a utisak je da će to biti još teži zadatak nego što je bio slučaj prošle sezone, pošto je ove godine konkurencija još jača.
Prošle sezone je Siti bez većih problema došao do novog naslova prvaka Engleske, što će želeti da ponovi i ove godine, iako valja napomenuti da će primarni cilj ipak biti taj pomenuti trofej u Ligi šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, valja napomenuti da je četa Pepa Gvardiole sredinom ove nedelje doživela poraz na gostovanju kod PSŽ-a, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz podatak da je Leo Mesi postigao svoj prvi gol za Parižane na tom susretu.
U prvom kolu je Siti u jednom meču u kom smo videli čak devet golova slavio na svom terenu protiv Lajpciga, a taj duel je završen rezultatom 6:3.
Što se tiče Premijer lige, trenutno se “građani” nalaze na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na vodeći Čelsi, što znači da bi se Siti trijumfom u ovom derbiju izjednačio sa trenutnim liderom na tabeli.
U prošlom kolu je aktuelni šampion u velikom derbiju slavio na gostovanju kod Čelsija, a taj duel je završen rezultatom 0:1, a strelac jedinog gola bio je Gabrijel Žezus na startu drugog poluvremena.

Naš predlog

Biće ovo duel možda i dve najkvalitetnije engleske ekipe u ovom trenutu, a svakako je da je prognoziranje konačnog ishoda izuzetno teško kada su ovakvim mečevi u pitanju, pa vam savetujemo da izbegnete to i probate sa golovima, kojih će po svemu sudeći biti na Enfildu.
Pre svega, smatramo da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan gol zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.58.
Možda i sigurnija varijanta je igra 3+ što kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom koja iznosi 1.71.
Za kraj, smatramo da će izabranici Jirgena Klopa uspeti da postignu makar dva gola na ovom susretu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.