Tip dana: Đirona – Almerija: Repriza polufinala prošlosezonskog plej-ofa! Domaćin u velikoj krizi, Almerija gazi ka direktnom plasmanu u La Ligu!

U ponedeljak je poprilično loša ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč osmog kola španske Segunde, u kom će Đirona na svom terenu dočekati Almeriju.
Susret između dva tima koja su između ostalog prošle sezone odigrala dvomeč u polufinalu plej-ofa za ulazak u La Ligu je zakazan za 21 čas.

Đirona: Očajne partije na startu sezone!

Poznato je da je Đirona prošle sezone došla do samog finala doigravanja i samo jedan meč ih je delio od plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Nažalost, u finalu je tim iz Katalonije poražen od Rajo Valjekana, koji ruku na srce ove sezone sasvim sigurno predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađenja u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
Primarni cilj Đirone će i ovog puta biti povratak u La Ligu, međutim, čini se da će to biti dosta teži zadatak nego prošle sezone pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi tek na osamnaestom mestu na tabeli sa samo osam bodova, što je isti broj bodova koliko primera radi ima i tim koji će na kraju šampionata ispasti iz Segunde.
Poražavajuće zvuči podatak da je do sada ova ekipa odigrala sedam mečeva na kojima je ostvarila samo dva trijumfa, dva remija i tri poraza.
U prošlom kolu je prošlosezonski finalista plej-ofa remizirao na gostovanju kod sedmoplasiranog Ovijeda, a taj meč je završen rezultatom 0:0.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Đirona odigrala četiri meča na svom terenu na kojima je ostvarila dva trijumfa uz jedan remi, ali i jedan poraz i to od prvoplasiranog Hihona, kada je bilo 1:2.
U poslednjem meču koji su odigrali pred svojim navijačima fudbaleri Đirone su slavili protiv nimalo naivnog Valjadolida, a taj duel je završen rezultatom 1:0.

Almerija: Stvari za sada teku po planu!

Već nekoliko godina zaredom fudbaleri Almerije pokušavaju da dođu do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala, ali im to nikako ne polazi za rukom, pa je onda logično što će i ovog puta primarni cilj ovog tima biti plasman u La Ligu, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
Ako se vratimo na prošlu sezonu, sećamo se da je ova ekipa bez većih problema stigla do plasmana u doigravanje gde su eliminisani već na prvoj prepreci i to od Đirone, kod koje između ostalog i gostuju u ovom kolu, i nema nikakve sumnje da će nam taj duel doneti baš dosta uzbuđenja u ponedeljak uveče, što je svakako sjajna stvar obzirom da ponuda baš i nije spektakularna.
Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi navijači Almerije imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovog tima, pošto se Umar Sadik i drugari posle sedam odigranih mečeva nalaze na trećem mestu na tabeli, uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Hihon koji ima meč manje, što znači da bi Almerija eventualnim trijumfom na ovom gostovanju kod Đirone došla do pozicije broj jedan, a sigurno je da fudbaleri ovog tima bolji motiv pred ovo gostovanje ne mogu da dobiju.
Inače, u prošlom kolu je ova ekipa odigrala još jedan fantastičan meč u kom su bez većih problema na svom terenu slavili protiv Tenerifa, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Pre toga je jedan od najvećih favorita za plasman u najkvalitetniji rang španskog fudbala odigrao verovatno i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju Segunde, pošto su sa čak 4:0 slavlili na gostovanju kod Alkorkona koji važi za jedno od najtrvrđih ekipa u ligi.
Kada su u pitanju gostovanja do sada je Almerija odigrala četiri meča van svog terena i tom prilikom ostvarili dva trijumfa, ali i doživeli dva poraza.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ova dva tima su se sastala i u prošlosezonskom polufinalu plej-ofa kada je Đirona bez većih problema eliminisala favorizovanu Almeriju, ali je na kraju i tim iz Katalonije ostao bez plasmana u La Ligu pošto su u finalu poraženi od Rajo Valjekana.
Bilo kako bilo, smatramo da nas i ovog puta očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret u kom bi i jedna i druga ekipa trebalo da postignu makar po jedan gol pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.
Domaćin ima dosta problema na startu sezone i smatramo da ne smeju sebi da dozvole luksuz da dožive poraz i na ovom meču zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.42.
Za kraj, generalni utisak je da bi ovo mogao da bude jedan meč na kom će biti dosta golova i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.