Tip dana: Atalanta – Milan: “Boginja” je oduševila protiv Intera, da li “rosoneri” imaju rešenje za četu Đanpjera Gasperinija?

Italijanska Serija A se polako ali sigurno zahuktava, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč sedmog kola u kom će Atalanta na svom terenu u Bergamu dočekati Milan.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Može li “Boginja” ponovo do Lige šampiona?

Već tri godine zaredom fudbaleri Atalante igraju grupnu fazu Lige šampiona, i nema nikakve sumnje da će baš to biti primarni cilj i ovog puta, iako je utisak da fudbalere popularne “Boginje” ovog puta čeka izuzetno težak zadatak obzirom da je konkurencija u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A paklena, što nam najbolje svedoči da se trenutno na prvom mestu na tabeli nalazi Napoli sa maksimalnim brojem bodova.
Što se tiče tima iz Bergama, mora se priznati da su izabranici Đanpjera Gasperinija nešto slabije startovali u ovom šampionatu, ali kako vreme prolazi tako i ovaj tim pruža sve bolje partije.
To smo najbolje videli u prošlom kolu Serije A, kada je ova ekipa odigrala jedan fantastičan meč na gostovanju kod Intera, ali je nažalost samo remizirala, pošto je na kraju bilo 2:2, iako je Atalanta postigla i treći gol koji je na kraju ipak poništen nakon intervencije VAR-a.
Dosta dobro je tim iz Bergama krenuo i u Ligi šampiona, pošto je ova ekipa u prvom kolu remizirala na gostovanju kod aktuelnog osvajača Liga Evrope – Viljareala, da bi nakon toga u prošlom kolu uz dosta muke pred svojim navijačima savladala nimalo naivnu ekipu Jang Bojsa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Već u narednom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ovu ekipu očekuje meč sa Mančester Junajtedom koji će vrlo verovatno u mnogome odrediti i koja će ekipa sa prvog mesta u grupi proći dalje, naravno, pod uslovom da i jedni i drugi dođu do plasmana u nokaut fazu.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Atalanta odigrala tri meča u Bergamu i ostvarila jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz.

Milan: “Rosoneri” po dobrom pamte Bergamo!

Nakon čak sedam godina, fudbaleri Milana su prošle sezone konačno uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, a veoma zanimljivo je da su do svog primarnog cilja stigli upravo nakon trijumfa na gostovanju nad Atalantom u poslednjem kolu prošlosezonskog izdanja Serije A, kada je bilo 0:2.
Nažalost, za sada se “rosoneri” nisu proslavili u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto su na dva odigrana meča doživeli isto toliko poraza, ali se mora priznati da im protivnici na tim susretima nisu bili nimalo naivni, pošto su izabranici Stefana Piolija prvo poraženi na gostovanju kod Liverpula u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 3:2, da bi onda u prošlom kolu Milan prokockao prednost protiv Atletika i golom koji je primio u poslednjim trenucima meča doživeo i drugi poraz, pa su sada šanse za prolaz u nokaut fazu daleko manje nego što se to očekivalo.
Kada je Serija A u pitanju, svakako da svi navijači milanskog giganta mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igraju fudbaleri Milana, pošto se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji je za sada maksimalan na prvom mestu na tabeli sa osamnaest osvojenih bodova.
Jedini “kiks” su fudbaleri Milana napravili na gostovanju kod Juventusa, kada je bilo 1:1, uz podatak da su “rosoneri” većim delom susreta bili bolji rival na terenu.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija odigrali još jedan sjajan meč i slavili na teškom gostovanju kod Specije, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Kada su u pitanju dueli na strani, do sada je Milan odigrao tri meča van svog terena i ostvario dva trijumfa uz pomenuti remi kod “stare dame”, pa je sigurno da sa serijom nepobedivosti žele da nastave i na gostovanju kod Atalante, koja važi za tim koji igra fantastično na domaćem terenu.

Naš predlog

Utisak je da je nekako najrealnija prognoza kada je duel između Atalante i Milana u pitanju GG, pošto će oba tima ići na trijumf, a to nam po sebi treba doneti i golove na obe strane.
Kladionica Meridianbet ovu igru plaća sa kvotom 1.63.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ što kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 1.74.
Nekako je utisak da Atalanta polako ali sigurno dostiže onu formu koja je imala većim delom šampionata, a kada je tako retko ko može da dobije tim iz Bergama na njegovom terenu, i iz tog razloga vam preporučujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.