Tiket dana: Poeni košarkaša

Dve utakmice ABA lige na programu su večeras. Obe su zanimljive, ali se izdvaja duel Crvene zvezde i Budućnosti, dve ekipe koje su delile megdan u poslednja tri finala regionalnog košarkaškog takmičenja. Ovo je naš predlog za poene košarkaša. Napominjemo da su kvote i granice poena bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Roko Prkačin (Cibona) + (14,5 poena) 1.85 u Meridianbet

Mladi centar Cibone pokazao je svu raskoš svog talenta već u prvom kolu u barskoj ”Topolici”. On je ubacio 24 poena Mornaru i uhvatio 6 lopti. Odavno je na meti NBA skauta i sigurno je da je ovo poslednja sezona u kojoj ga gledamo u ABA ligi. Zagrepčani igraju protiv Mege, tima koji je izgubio dvojicu dominantnih centara Simonovića i Petruševa. Sada su pod koševima. Matković, Simanić i novajlija Balcerovski, pa očekujemo da Prkačin stigne do još jednog dobrog poenterskog učinka. Granica u kladionici Meridianbet je 14,5 poena, a kvota je 1.85. Mi smatramo da će centar Cibone nadmašiti tu procenu.

Malkom Kazalon (Mega) + (11,5 poena) 1.85 u Meridianbet

Francuski košarkaš zablistao je u finišu prošle sezone u plej-ofu Super lige Srbije. Najzaslužniji je za trijumf Mege u polufinalu tog takmičenja protiv Partizana, a od njega se očekuje da bude predvodnik ovog novog tima Mege. Pokazao je to i u prvoj utakmici nove sezone ABA lige, pošto je bio najefikasniji u ubedljivoj pobedi nad Studentskim Centrom. Ubacio je 17 koševa, ali nije mnogo vremena proveo na terenu, jedva nešto više od 20 minuta. Protiv Cibone će biti neizvesniji meč, pa bi i 20-godišnji košarkaš trebalo da igra duže. Zato smatramo da će preći granicu od 11,5 poena koliko je ponuđeno u kladionici Meridianbet sa koeficijentom 1.85.

Vili Rid (Budućnost) + (10,5 poena) 1.85 u Meridianbet

Trener Budućnosi Aleksandar Džikić ima problema sa visokim igračima na startu sezone. Danilo Nikolić je van tima zbog zdravstvenih problema, a u prvom kolu u ekipi nije bilo ni novajlije Džejkoba Vajlija. Mada su u pobedi protiv FMP-a solidnu rolu odigrali Zoran Nikolić i Filip Barović, sumnjamo da će imati neku veliku minutažu protiv Zvezde. Tako će najveći teret pasti na leđa Viija Rida, koji nije imao sreće u finalnoj seriji, pošto je doživeo distorziju zgloba na meču u Podgorici. Rid je dličan igrač, nezgodan za čuvanje, a Zvezda pod koševima ima spremnog samo Ognjena Kuzmića. Zato očekujemo dobar košgeterski učinak Vilja Rida u derbiju kola. Kladionica Meridianbet ponudila je granicu, kada je on u pitanju, na 10,5 poena, a mi smatramo da će američki centar to lako preskočiti. Kvota za plus poene iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu dana za poene košarkaša u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.