Tip dana: Italija – Španija: “Azuri” sakupljaju pehare, ”furija” želi osvetu!

U sredu je izuzetno slaba ponuda za klađenje, ali nam ipak ovaj dan donosi i početak finalnog turnira Lige Nacija koji se ove godine igra u Italiji, preciznije u Milanu i Torinu.
Za vas smo ovog puta analizirali meč između Italije i Španije što će ujedno biti i repriza polufinala Evropskog prvenstva, a susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Italija: “Azuri” žele novi trofej!

Sjajne partije u poslednjih nekoliko godina, a sve od onog neodlaska na Svetsko prvenstvo 2018. godine, “Azuri” su krunisali na nedavno završenom Evropskom prvenstvu gde su stigli do trofeja, i to potpuno zasluženo pošto su bez ikakve sumnje bili reprezentacija koja je najviše pokazala na tom turniru.
U finalu je četa Roberta Mančinija koji je preporodio ovu selekciju slavila protiv Engleske koja je taj finalni duel praktično igrala pred svojim navijačima, pošto je finalni susret odigran na “Vembliju”.
Na kraju su odlučili penali, a junak u penal seriji bio je Đanluiđi Donaruma koji je odbranio jedanaesterce Saki i Sanču, a novi golman PSŽ-a je proglašen i za najboljeg igrača Evropskog prvenstva.
Prethodno je reprezentacija Italije tokom Prvenstva ostvarila svih šest pobeda i to u grupi protiv Turske, Švajcarske i Velsa, te su u četvrtfinalu savladali Belgiju i u polufinalu Španiju nakon izvođenja jedanaesteraca, sa kojom će i večeras odmeriti snage u okviru polufinala Lige nacija.
Inače, kada je u pitanju ovaj duel “Azuri” nažalost nisu kopmletni pošto je selektor Roberto Mančini ostao bez povređenih Rafaela Tolija, Matea Pesine i posebno bez Ćire Imobilea, koji predstavlja glavnu napadačku opciju italijanske selekcije.
Kada su u pitanju kvalifikacije za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, u ovom trenutku se izabranici Roberta Mančinija nalaze na prvom mestu na tabeli svoje kvalifikacione grupe uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasirane Švajcarce, od kojih ruku na srce imaju i dva meča viška.
U poslednjem kolu kvalifikacija je aktuelni šampion Evrope je bez većih problema slavio na svom terenu protiv Litvanije a taj duel je završen rezultatom 5:0.

Španija: Može li “furija” da se osveti Italijanima?

Sećamo se sigurno svi onih zlatnih momenata iz španskog fudbala, kada je ova selekcija uspela da osvoji tri velika takmičenja zaredom, pošto su prvo osvojili Evropsko prvenstvo 2008. godine, potom Mundijal 2010. godine koji je bio i kruna te generacije, a Španci su dve godine kasnije samo potvrdili da im tada nije bilo premca pošto su ponovo postali šampioni Evrope.
Ipak, od tada pa sve do danas “furija” nije pravila neke ozbiljnije rezultate, a nagoveštaj da bi stvari mogle da krenu na bolje se desio na nedavno završenom Evropskom prvenstvu kada su izabranici Luisa Enrikea stigli do polufinala, gde su nažalost eliminisani od italije, kod koje između ostalog gostuju i ovog puta a sve to u okviru prvog polufinalnog meča Lige nacija.
Inače, kada smo kod nedavno završenog EURA, treba reći da je “furija” imala dosta problema u grupnoj fazi i nekako uspeli da prođu grupu, a onda su o osmini finala odigrali jedan fantastičan meč i savladali Hrvatsku u susretu u kom je viđeno čak osam golova, pošto je na kraju bilo 5:3. U četvrtfinalu su Španci nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali Švajcarsku, a penal serija im nije donela sreće u polufinalu, pošto su Italijani bili bolji.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, nakon šest odigranih mečeva se “furija” poput Italijana nalazi na prvom mestu u grupi uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirane Šveđane, od kojih su između ostalog i doživeli jedini poraz u ovim kvalifikacijama kada je bilo 2:1.
U prošlom kolu su izabranici Luisa Enrikea slavili na gostovanju kod tkzv. Kosova koje je izazvalo dosta pažnje u medijima, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Ni Luis Enrike neće moći da računa na dosta fudbalera kada je u pitanju ovaj polufinalni duel pošto neće biti Danija Karvahala, Danija Olma, Pedrija, Alvara Morate i Markosa Ljorentea.

Naš predlog

Italijani žele da na nakon Evropskog prvenstva dođu do novog trofeja, dok će Španci učiniti sve što je u njihovoj moći da se osvete “Azurima” za bolan poraz u polufinalu nedavno završenog EURA.
Smatramo da će i jedna i druga ekipa postići po jedan gol na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.30.
I jedna i druga ekipa će biti oslabljene na ovom finalnom turniru Lige nacija, pa smatramo da je najbolje da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda i apsolutno se fokusirate na golove.
Smatramo da je nekako najprikladnija prognoza za ovaj polufinalni duel da će pasti makar po jedan gol u prvom i jedan u drugom poluvremenu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom I1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.