Tip dana: Belgija – Francuska: Lider na FIFA rang listi protiv aktuelnog svetskog šampiona! Ko će u finale Lige nacija?

Poput srede i u četvrtak je ne baš sjajna ponuda za klađenje, koju će donekle “izvaditi” drugi polufinalni meč Lige nacija u kom će se u Torinu sastati Belgija i Francuska.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Belgija: Mogu li Belgijanci konačno do trofeja?

Već desetak godina se Belgijanci nalaze u samom vrhu svetskog fudbala, što uostalom potvrđuje i FIFA rang lista pošto se ovaj tim nalazi na prvom mestu, međutim, nikako da ova reprezentacija dođe do nekog trofeja, što prema imenima fudbalera koji nastupaju za ovu zemlju svakako i zaslužuju.
Nažalost, izabranici Roberta Martineza se nisu proslavili na prethodnom Evropskom prvenstvu, pošto su u četvrtfinalu eliminisani od Italije, koja je kasnije i osvojila turnir nakon pobede u velikom finalu nad Englezima.
Kada su u pitanju kvalifikacije za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine Belgijanci igraju sjajno i nakon šest odigranih mečeva se nalaze na ubedljivom prvom mestu na tabeli sa šesnaest osvojenih bodova, pošto su u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarili pet trijumfa, uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Češke, kada je bilo 1:1.
U poslednjem meču kvalifikacija izabranici Roberta Martineza su u jednom promenjenom sastavu slavili na gostovanju kod Belorusije, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Što se tiče Lige nacija, ova selekcija je bila neumoljiva protiv Engleske, Danske i Islanda, a najviše se istakao Romele Lukaku koji je u grupnoj fazi postigao pet golova.
Inače, Belgijanci na poslednja četiri međusobna susreta imaju samo jedan poraz od Francuza, i to onaj u poslednjem meču između ove dve selekcije koji je odigran na Mundijalu u Rusiji kada je Francuska slavila sa minimalnih 1:0, iako je po mnogim mišljenjima reprezentacija koju sa klupe predvodi Roberto Martinez bila bolji rival u tom polufinalnom susretu.

Francuska: “Trikolori” bi da se iskupe za loš nastup na EURU!

Ne treba ni pominjati da su Francuzi aktuelni svetski šampioni, pošto su pre tri godine u Rusiji došli do trofeja koji je bio prava kruna ove sjajne generacije “trikolora”.
Nažalost, izabranici Didijea Dešampa nisu uspeli da objedine titulu svetskog i evropskog prvaka pošto su na nedavno završenom EURU eliminisani još u osmini finala, od Švajcarske, i to nakon lošijeg izvođenja jedanesteraca, a zanimljivo je da je poslednji penal za Francusku promašio Kilijan Embape, koji se nije proslavio na turniru jer mimo svih očekivanja jedan od najboljih fudbalera današnjice nije uspeo da postigne niti jedan gol.
Bilo kako bilo, “trikolori” su igrali sjajno u Ligi nacija i uspeli da dođu do same završnice ovog novoformiranog takmičenja, pa će u polufinalu u Torinu ukrstiti koplja sa nimalo naivnom selekcijom Belgije, što će ujedno biti i repriza polufinala Mundijala iz 2018. godine, kada je četa Didijea Dešampa slavila sa 1:0, a po mnogim mišljenjima je taj duel bio finale pre finala.
Francuzi igraju i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine, i trenutno se nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu.
Do sada je aktuelni šampion sveta odigrao šest mečeva na kojima je ostvario tri trijumfa i čak tri remija, ali je i to dovoljno za ubedljivo prvo mesto u grupi.
U prošlom kolu su “trikolori” ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv nimalo naivne selekcije Finske, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Verovatno da sve navijače francuske selekcije brine podatak da je ova reprezentacija do sada čak tri puta remizirala, ali je sva prilika da će i to biti dovoljno za odlazak na najveću smotru fudbala, što se ruku na srce nijednog trenutka nije i ne sme dovesti u pitanje.

Naš predlog

Poslednji put su ova dva tima ukrstili koplja u polufinalu Mundijala 2018. godine u Rusiji kada su “trikolori” slavili sa 1:0, a kasnije nakon trijumfa nad Hrvatskom u finalu i došli do trofeja na najvećoj smotri fudbala.
Pošto je u pitanju polufinale, ne treba ovde očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.
Oba tima će pokušati da se iskupe za nešto slabije partije na nedavno završenom EURU, a zanimljivo je da su Francuska i Belgija uz Engleze po kvotama svih značajnijih svetskih kladionica bili glavni favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva.
Prednost ovog puta dajemo ipak Francuzima i hrabro vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.