Tiket dana (subota, 09.10.2021)

tiket dana

Nastavljaju se kvalifikacije za naredni Mundijal, ali se danas igraju i utakmice u nižim evropskim ligama. Podsećamo da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta.

Mađarska – Albanija – 1,0-3 @ 2.60 u Meridianbet

Pogled na tabelu ove grupe malo će iznenaditi i dobre poznavaoce prilika u reprezentativnom fudbalu. Naime, na prvom mestu je, očekivano, selekcija Engleske, dok je trenutno na drugom Albanija, pa slede Poljska i Mađarska, učesnici prethodnog EURA. ”Gordi Albion” je blizu overe plasmana na Mundijal u Kataru, dok će se pomenute tri reprezentacije boriti za drugo mesto i baraž. Od duela u Budimpešti umnogome će zavisiti ko će na drugo mesto. Za ishod je veoma zaimteresovana i Poljska, kojoj bi, u neku ruku, možda remi najviše odgovara. No, ostalo je da svaka reprezentacija odigra još po četiri meča, pa je rano procenjivati šanse, ali će pobednik ovog duela bar za korak biti bliže cilju. U prethodnom okršaju u septembarskom ”prozoru”, Albanija je minimalnim rezultatom pobedila Mađarsu i najviše zbog ta tri boda sada je drugom mestu sa 12 ukupno. Mađari se uzdaju u domaći teren, a pobedom protiv Albanaca prestigli bi ih na tabeli za jedan bod. Pošto će Poljska sigurno dobiti San Marino, onda će Poljaci preuzeti drugu poziciju, a Mađarska će opet ostati treća. Raspored ne ide na ruku Mađarskoj, sledi im gostovanje u Engleskoj, a posle utakmice sa San Marinom, u poslednjem kolu gostuju u Poljskoj, i sva je prilika da će to biti meč odluke. Tako nešto mogli bi da ”pokvare” Albanci, eventualnim trijumfom u Budimpešti i na svom terenu protiv Poljske u narednom kolu. Tada bi oni izbili u prvi plan, bez obzira na gostovanje na Vembliju, koje ih očekuje. Da skratimo, što se ovog meča tiče, smatramo da su domaći bliži pobedi, pa vam predlažemo jedinicu sa malim brojem golova. Za kombinaciju 1,0-3 u kladionici Meridianbet kvota je 2.60.

Finska – Ukrajina – x @ 2.95 u Meridianbet

Izuzetno zanimljivu situaciju imamo u D grupi. U prvih pet kola tri pobede imaju Francuzi, Finci jednu, dok ostale tri reprezentacije još nisu pobedile, ali ipak imaju dobre izgleda da dođu do baraža. Najzanimljiviji je slučaj Ukrajine, koja u je u pet utakmica upisala isto toliko remija. Šta vredi Ukrajincima bod iz Pariza kada su dva ispustili na svom terenu protiv Kazahstana, na primer. Oni su po dva puta igrali nerešeno sa Kazahstanom i Francuskom, a jednom sa Finskom u Kijevu. Teško da je neko u selekciji koju sada predvodi Oleksandar Petakov, koji je letos zamenio Andreja Ševčenka koji je proveo pet godina na klupi, zadovoljan sa pet bodova. Finska je debitovala na nekom velikom takmičenju letos na EURU, i nije razočarala. Sada su im apetiti porasli i žele da pokušaju da se domognu Mundijala, makar preko baraža. Trenutno su na trećem mestu, imaju isto pet bodova, kao i Ukrajina, ali su odigrali meč manje, što je njihova velika prednost. Finska je startovala sa dva remija, kući sa Bosnom i u Ukrajini, da bi onda pobedila Kazahstan u Helsinkiju i izgubila na Sen Deniju od svetskih prvaka Francuza. Pobeda nad UKrajinom dovela bi ih u odliču situaciju pred finiš kvalifikacija, mada će imati teške duele do kraja, gostovanja u Bosni i Kazahstanu, te utakmica sa Francuskom na domaćem terenu. Ukrajinici bi, u slučaju da pregrme Helsinki bez poraza, o svojoj sudbini odlučivali u dvomeču sa Bosnom i Hercegovinom, koji su im preostali do kraja. Kad je ovaj meč u pitanju, očekujte tvrdu borbu sa malo golova. Možda ih uopšte i ne bude, a ako se to dogodi, logično je da bude nerešeno. Kada su igrali pet puta nerešeno, zašto Ukrajinci ne bi i šesti put u nizu podelili bodove? Pokušajte sa remijem, a za x se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.95.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 7.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.