Tip dana: Luksemburg – Srbija: “Orlovi” lete ka Mundijalu!

Mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine su nam doneli juče baš dosta uzbuđenja, a smatramo da nas nešto slično očekuje i u subotu, kada je na programu pregršt zanimljivih mečeva širom Evrope.
Za vas smo ovog puta analizirali meč između Luksemburga i Srbije koji je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Luksemburg: Sjajne partije u kvalifikacijama!

Iako Luksemburg još uvek u svojoj istoriji nema učešće na nekom velikom takmičenju, mora se priznati da ova selekcija igra dosta dobro u ovim kvalifikacijama, pošto se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova, što je za pet poena manje od drugoplasirane Srbije, koja im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Izabranici Luka Holca su u prvom kolu potpuno neočekivano slavili na gostovanju kod Iraca za koje je poznato da imaju izuzetno nezgodan domaći teren gde ni mnogo jače selekcije od Luksemburga teško uspevaju da izađu na kraj njima. Taj duel je završen rezultatom 0:1, a jedini gol na tom susretu je postigao Rodrigez u 85. minutu.
I u drugom kolu se ova simpatična selekcija nimalo nije obrukala, iako su poraženi sa 1:3. Trenutno trećeplasirana selekcija u grupi je mimo svih očekivanja povela na tom duelu sa 1:0, a ponovo je strelac bio sjajni Rodrigez, što je po svemu sudeći samo naljutilo Portugalce, koji su nakon toga veoma lagano postigli čak tri gola i upisali tada svoj drugi trijumf u ovim kvalifikacijama.
U trećem kolu su Luksemburžani na svom terenu slavili protiv Azerbejdžana, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Nakon toga je usledilo gostovanje kod Srbije gde je ekipa koju sa klupe predvodi Luk Holc poražena sa 4:1, a crveni karton na tom duelu je dobio verovatno i najbolji fudbaler ove ekipe, već pomenuti Rodrigez koji neće moći da pomogne svojim saigračima u veoma bitnom meču.
Ipak, za razliku od njega, na raspolaganju selektoru je Sebastijan Til koji je nedavno postao prvi igrač iz Luksemburga koji je postigao gol u Ligi šampiona, i to pobedonosni za svoj Šerif u senzacionalnoj pobedi ove ekipe nad Real Madridom, i to na sred Santjago Bernabeua.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je ova selekcija odigrala dva meča kao domaćin i ostvarila jedan trijumf i jedan poraz, dok na gostovanjima izabranici Luka Holca imaju identičan učinak, pošto pored tog poraza od Srbije na stadionu “Rajko Mitić” imaju i trijumf na nimalo naivnom gostovanju kod Irske.

Srbija: Piksi je preporodio “orlove”!

“Orlovi” ni posle punih dvadeset godina nisu uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, i to pošto su u baražu nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca poraženi od Škotske.
Pre toga je Srbija odradila teži deo posla i u jednoj od najboljih partija nacionalnog tima u poslednjih dvadesetak godina slavila na gostovanju kod Norvežana.
Ljubiša Tumbaković je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Dragan Stojković Piksi čime je zadovoljen veliki deo sportske javnosti, a kako sada stvari stoje utisak je da jedan od najboljih igrača svih vremena na ovim prostorima radi fantastičan posao.
Naime, “orlovi” se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na vodeće Portugalce, i ukoliko se nešto nepredviđeno ne desi, utisak je da će ova dva tima u poslednjem kolu u Lisabonu rešavati pitanje pobednika ove grupe.
Do sada je Srbija odigrala pet mečeva u ovim kvalifikacijama i ostvarila tri trijumfa i dva remija. Četa Dragana Stojkovića je bila bolja od Luksemburga, Azerbejdžana i Irske, dok su bodove podelili sa Portugalom u Beogradu u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 2:2, ali i u gostima kod Irske kada je bilo 1:1, uz podatak da su “orlovi” propustili nekoliko neverovatnih prilika na tom susretu, za šta su na kraju bili i surovo kažnjeni.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je drugoplasirana selekcija u kvalifikacionoj grupi odigrala dva meča na strani i ostvarila pomenuti trijumf kod Azerbejdžana kada je bilo 1:2, ali i u prošlom kolu remizirala sa Irskom (1:1).
Što se sastava za ovaj meč tiče, Dragan Stojković Piksi po svemu sudeći neće moći da računa na štopera Fiorentine Nikolu Milenkovića što će bez ikakve sumnje biti veliki hendikep za i inače ranjivu odbranu “orlova” koja je do sada na svakom odigranom meču primila makar po jedan gol, ali je Srbija isto tako i najefikasnija ekipa u svojoj grupi pošto su Aleksandar Mitrović i drugari postigli čak dvanaest golova, od čega pomenuti fudbaler Fulama čak pet.

Naš predlog

Ukoliko četa Dragana Stojkovića Piksija želi da naredne godine zaigra na Mundijalu prosto mora da pobedi na ovom meču a mišljenja smo da će se to i desiti zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.44.
Smatramo da će “orlovi” od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Luksemburžana zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate i sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.08.
U Beogradu je na duelu između ove dve selekcije viđeno čak pet golova, a utisak je da nas goleda očekuje i večeras, pa vam iz tog razloga preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.