Tiket dana (ponedeljak, 11.10.2021)

tiket dana

Naredna dva dana ponovo se igraju kvalifikacioni mečevi za odlazak na Mundijal u evropskoj grupi. Polako se situacija razbistrava u svim grupama, mada su još uvek prisutne i brojne nepoznanice. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Rumunija – Jermenija – 1,2+ @ 2.12 u Meridianbet

Izuzetno važan meč igra se u Bukureštu. I Rumunija i Jermenija još imaju dobre izglede da se domognu drugog mesta i plasmana u dodatne kvalifikacije. Istina, pre tri dana nisu uspeli da značajnije poboljšaju svoje šanse, pošto su Rumuni izgubili u Nemačkoj, a Jermeni ispustili vođstvo u Rejkjaviku i remizirali sa Islandom. Takav razvoj događaja iskoristili su Makedonci koji su slavili u Lihtenštajnu i preuzeli drugu poziciju. Međutim, s obzirom da u Skoplje stiže Nemačka, željna revanša Makedoncima za poraz u Duizburgu, pobednik meča u Bukureštu, najverovatnije, naći će se na drugom mestu u smiraj takmičenja, tačnije pred poslednja dva kola koja se igraju u novembru. Rumunija je igrala odlično na gostovanju u Hamburgu, vodili su golom Hadžija, da bi ”Panceri” pobedonosni gol postigli tek desetak minuta pre kraja, i tako skoro sigurno obezbedili prvu poziciju i odlazak u Katar. Ostale tri reprezentacije koje smo pominjali, boriće se za svaki bod, ali i svaki gol, jer bi i gol razlika mogla da odluči na kraju kvalifikacija. U prvom okršaju ove dve selekcije u Jeremanu, Jermeni su slavili sa 3:2, što je u tom momentu bilo solidno iznenađenje. Mogla je Jermenija da sačeka ovaj duel sa dva boda više, vodili su na Islandu sve do 77. minuta, kada je domaćin izjednačio. Jermenija stiže u Rumuniju posle četiri uzastopna meča bez trijumfa u kvalifikacijama, uz tri remija i onaj ubedljiv poraz u nemačkoj od 6:0. Nerešeno bi najviše odgovaralo Makedoncima, ali je, po nama, Rumunija bolja od Jermenije i treba očekivati njihov trijumf, uz bar dva postignuta gola. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.12.

Estonija – Vels – 2,2+ @ 2.23 u Meridianbet

”Zmajevi” su odoleli u Češkoj i ostali u trci za osvajanjem drugog mesta u grupi u kojoj su neprikosnoveni Belgijanci. Čak i Estonci imaju neke šanse, ali se one ipak mere promilima, i ne zavisi sve od njih. Trenutno Časi i Velšani imaju po osam bodova, ali su ”Knedličke” odigrale meč više, što Ostrvljanima daje odličnu početku poziciju za finiš. Posle gostovanja u Talinu, Velsu ostaje meč sa Belorusijom u Kardifu i teško gostovanje u Belgiji. Lako je moguće da na kraju imaju isti broj bodova kao i Češka, a onda će presuditi gol razlika. Zato je gostovanje u Estoniji, koja trenutno sa 4 boda iz pet utakmica zauzima četvrto mesto, može biti odlučujuće. Najvažniji je trijumf, ali ni gol razlika nije zanemarljiva činjenica. U prvom delu kvalifikacija, tačnije pre nešto više od mesec dana, Estonija je iznenadila Vels u Kardifu i odnela bod, bilo je 0:0. Da taj rezultat nije samo slučajnost, baltička selekcija pokazala je pre tri dana kada je kao domaćin slavila protiv Belorusije, što je njihov prvi trijumf u ovim kvalifikacijama, koje su otvorili sa tri startna poraza, uz čak 15 primljenih golova u ta tri meča. Jasno je da je Vels favorit u Talinu, mada je Geret Bejl povređen, ali su ”Zmajevi” i bez njega stigli do boda u Češkoj, golovima Remzija i Džejmsa. Dvojka je gotovo izvesna, ali dodajemo i dva gola na goste, jer će želeti da poboljšaju i gol razliku. Za kombinaciju 2,2+ u kladionici Meridianbet kvota je 2.23.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Meridianbet iznosi 4.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.