Tip dana: Norveška – Crna Gora: Poslednja šansa za “sokolove”!

U ponedeljak se nastavljaju mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Norveške i Crne Gore.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Norveška: Koliko mogu “vikinzi” bez svog najboljeg fudbalera?

Kako sada stvari stoje Norvežani se nalaze na dobrom putu da dođu do baraža za plasman na predstojeći Mundijal, koji će biti održan naredne godine, čime bi ova selekcija ostvarila svoj primarni cilj kada su ove kvalifikacije u pitanju.
Naime, izabranici Solea Solbakena se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Holandiju, ali i isto toliko boda viška u odnosu na trećeplasiranu Tursku.
Kada smo već kod selekcije sa Bosfora valja napomenuti da su Norveška i Turska ukrstile koplja u prošlom kolu, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je bez ikakve sumnje bio fantastičan rezultat za drugoplasiranu selekciju u kvalifikacionoj grupi koja je na tom duelu nastupala bez svog najboljeg fudbalera Halanda koji se nedavno promenio i propustiće i ovaj duel sa Crnom Gorom.
Do sada su “vikinzi” odigrali sedam mečeva u ovim kvalifikacijama i ostvarili četiri trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na svom terenu od Turske, koja im je po svemu sudeći i najveći rival za to drugo mesto u grupi koje na kraju donosi baraž.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada su izabranici Solea Solbakena odigrali tri meča na svom terenu i nisu se proslavili, pošto su u tom periodu ostvarili jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz. Daleko bolje “vikinzi” izgledaju na strani gde su na četiri odigrana meča ostvarili tri trijumfa uz samo jedan remi i to u prošlom kolu kada su kao što smo već napomenuli odigrali 1:1 kod Turske.

Crna Gora: Ima li nade za “sokolove”?

Crna Gora godinama unazad traži plasman na neko veliko takmičenje, ali im to nikako ne polazi za rukom. U ovom trenutku se popularni “sokolovi” nalaze na četvrtom mestu na tabeli svoje kvalifikacione grupe, uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Norvešku.
Pominjemo drugu poziciju iz razloga što je to i poslednje mesto iz grupe koje vodi u nastavak doigravanja za plasman na Svetsko prvenstvo, ali već sada treba biti realan pa priznati da će Crna Gora jako teško doći do te pozicije.
Pored trijumfa koji im je neophodan na ovom nimalo lakom gostovanju kod Norvežana, izabranici Miodraga Radulovića do kraja kvalifikacija moraju da osluškuju i ostale rezultate iz grupe.
U prošlom kolu je ova selekcija ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod ruku na srce slabašnog Gibraltara, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Ipak, pre toga su “sokolovi” su neprijatno iznenadili sve svoje navijače pošto su na svom terenu odigrali samo bez golova protiv Letonije, i da je četa selektora Radulovića tu osvojila tri boda, sada bi bila u daleko boljoj situaciji i na tri kola pre kraja kvalifikacija bi imali možda i realne šanse da se domognu druge pozicije.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je Crna gora odigrala četiri meča i slobodno možemo konstatovati da “sokolovi” dosta bolje igraju na gostovanjima nego na svom terenu pošto su do sada ostvarili dva trijumfa, jedan remi, i to na onom gostovanju kod Turske kada je bilo 2:2, ali i poraz od Holandije.
Za kraj, valja napomenuti i da je trenutno četvrtoplasirana selekcija u grupi poražena na svom terenu od Norveške u duelu koji je odigran krajem marta, a taj meč je završen rezultatom 0:1.

Naš predlog

Pre svega, smatramo da će ovo biti jedan duel gde golovi neće izostati pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.05.
Ukoliko žele da ostanu u trci za plasman na Svetsko prvenstvo, “sokolovi” moraju da ostanu neporaženi na ovom gostovanju kod Norvežana, a mišljenja smo da će u tome selekcija Crne Gore i uspeti, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.