Tiket dana (utorak, 12.10.2021)

tiket dana

Večeras se završava oktobarski ciklus kvalifikacija za Mundijal. Preostaje još novembar i tada ćemo znati većinu učesnika predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru. Napominjeno da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Izrael – Moldavija – 1/1,2+ @ 1.67 u Mozzart

Izraelci su doživeli šok u Glazgovu u 94. minutu kada su primili gol i izgubili sa 3:2 od direktnog konkurenta za drugo mesto u grupi. Ta utakmica nije nosila tri, nego šest bodova, kako se to obično kaže. Sada je situacija za Izrael složena, Škotska je pobegla na četiri boda razlike, a ostalo je da se odigra još tri kola. Da bi sačuvali neku nadu, moraju da dobiju sva tri preostala duela i nadaju se kiksevima Škota. Izrael igra sa Moldavijom i Farskim Ostrvima kao domaćin, ali ima i teško gostovanje u Austriji, koja ima isto 10 bodova kao i oni. Realno, šanse im nisu velike da se dokopaju dodatnih kvalifikacija, ali nada umire poslednja. Protiv Moldavije ne bi smeli da imaju težak zadatak, gosti su jedna od najslabijih selekcija u Evropi, a i u prvom meču, odigranom u Kišinjevu, Izrael je pobedio sa ubedljivih 4:1. Moldavci imaju samo jedan bod, osvojili su ga na svom terenu protiv Farana, i završiće, skoro sigurno, kvalifikacije na poslednjem mestu u grupi. Da ne dužimo, Izrael će pobediti, a da bi smo došli do iole prihvatljive kvote predlažemo vam kombinaciju 1/1,2+. Za ovaj tip u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 1.67.

Švedska – Grčka – 1 @ 1.90 u Mozzart

Veoma važan meč igra se u Solni na stadionu AIK-a. Švedska pokušava da se vrati na prvo mesto u grupi, a to jedino može pobedom nad Grčkom. Heleni imaju svoju računicu, njih bi trijumf u Skandinaviji doveo u situaciju da se bore i za prvo, a ne samo za drugo mesto, dok bi ih poraz izbacio iz konkurencije i definitivno zatvorio vrata Mundijala. Grčka je uspela da pobedi Švedsku na svom terenu, uzeli su i bod u Španiji, ali šta to vredi kada nisu uspeli da pobede Gruziju u Atini i Kosovo u Prištini. Da su slavili na ta dva meča, sada bi oni bili favoriti za prvo mesto. Šveđani kao bonus imaju trijumf nad Španijom na svom terenu, ali ih tek očekuje gostovanje na Iberijskom poluostrvu i sva je prilika da će se tu odlučivati o poretku u grupi, čak i da ne pobede Grčku. Posle ove utakmice Švedska u novembru gostuje u Gruziji i Španiji, dok Grci dočekuju Španiju i Kosovo. Ovo će biti verovatno najinteresantnija grupa narednog meseca, kada se bude rešavalo pitanje plasmana na Mundijal. Sigurni smo da nas očekuje neizvestan duel, obe ekipe mogu mnogo da izgube, ali mogu još više da dobiju. Pobeda Grčke u prvom meču bilo je malo iznenađenje, a sada nam se čini da su Šveđani, bar malo, bliži trijumfu. Predlažemo jedinicu, a za nju se u kladionici Mozzart dobija koeficijent 1.90.

Farska Ostrva – Škotska – 2,0-3 @ 1.90 u Mozzart

”Suknjice” odlaze na Farska Ostrva po trijumf koji bi ih približio baražu za odlazak na Mundijal. Posle nastupa na Evropskom prvenstvu apetiti ove selekcije su porasli i sada žele i na najveću svetsku smotru fudbala, na kojoj nisu bili od 1998. godine, kada je Mundijal bio u Francuskoj. U ovoj grupi Danska je već rešila pitanje prvog mesta, ostalo je da to samo matematički i potvrde, dok se tri selekcije bore za drugu poziciju. Škoti su u najboljoj situaciji nakon pobede protiv Izraela golom u sudijskoj nadoknadi. Pogodak Mektominija za 3:2 u 94. minutu doneo je ekstazu na Hempden park, ali ne smemo zaboraviti da su Škoti u prethodnom kolu slavili protiv Austrije u Beču, i od selekcije kojoj su davane najmanje šanse za drugo mesto, postali su apsolutni favoriti za plasman u dodatne kvalifikacije. Posle duela sa Faranima Škoti još igraju sa Moldavijom i Danskom, a ako slave sada, biće im dovoljno da pobede otpisane Moldavce i zauzmu drugo mesto na kraju. Dakle, ovo je za njih prva meč lopta za baraž, dok je domaćinu samo utakmica za prestiž. Pobedom nad Moldavijom Farani su, najverovatnije, izbegli poslednje mesto u grupi, a da bi se nadmetali sa Austrijom, Izraelom, Škotskom i Danskom, još uvek nemaju dovoljan kvalitet. Farani su namučili Dance u Toršavnu, pa neće biti lako ni Škotima. Ipak, njihov motiv je ogroman i očekujemo njihov trijumf. Glova ne bi trebalo da bude mnogo, pa to kombinujemo sa konačnim rezultatom. Za igru 2,0-3 u kladionici Mozzart koeficijent iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Mozzart iznosi 6.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.