Tip dana: Srbija – Azerbejdžan: “Orlovi” overavaju baraž, i pobedom nad Azerima šalju poruku Ronaldu i Portugalcima!

U utorak su na programu poslednji mečevi oktobarskog ciklusa kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će selekcija Srbije ugostiti Azerbejdžan.
Duel između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: “Orlovi” bi da potvrde makar drugo mesto!

U ovom trenutku selekcija Srbije se nalazi na prvom mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Portugalce, koji ruku na srce imaju i meč manjka u odnosu na “orlove”.
Do sada je četa Dragana Stojkovića Piksija odigrala šest mečeva u ovim kvalifikacijama i za sada nema nijedan poraz, pošto su na šest odigranih mečeva ostvarili četiri trijumfa uz dva remija.
U prošlom kolu su “orlovi” vrlo verovatno pružili najslabiju partiju od početka doigravanja za Mundijal, ali su ipak slavili i to na gostovanju kod Luksemburga kada je bilo 0:1, a čovek odluke je bio mladi Dušan Vlahović koji je samo nastavio sa sjajnim partijama iz prošle sezone.
Strateg Srbije Dragan Stojković Piksi nije krio razočarenje nakon meča u Luksemburgu, ali je rekao da su bitna tri boda, a to će biti primarni cilj i na duelu sa Azerbejdžanom, sa kojim su inače “orlovi” imali dosta muka i na gostovanju, ali su ipak golovima Aleksandra Mitrovića slavili sa 1:2.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Srbija odigrala tri duela i ostvarila dva trijumfa uz jedan remi, i to sa Portugalom kada je bilo 2:2, dok su bez većih problema savladane selekcije Irske i Luksemburga, a sve to su bili mečevi sa dosta golova, pošto su “orlovi” na domaćem terenu postigli čak devet golova, ali i primili pet, pa dolazimo do podatka da na mečevima Srbije u Beogradu pada skoro pet golova po meču i nema nikakvog razloga da to ne bude slučaj ni na ovom duelu protiv “fenjeraša” Azerbejdžana.
Vrlo moguće je da “Piksi” odmori neke od svojih najboljih fudbalera, ali i da pojedine igrače zaštiti od mogućeg dobijanja parnog žutog kartona, a sve to kako bi “orlovi” u najjačem mogućem sastavu odigrali meč poslednjeg kola u grupi na gostovanju kod Portugala, što će po svemu sudeći biti i duel za prvo mesto u ovoj kvalifikacionoj grupi.

Azerbejdžan: “Azeri” su razočarali u ovim kvalifikacijama!

Iako se Azerbejdžan do sada u svojoj istoriji nikad nije plasirao na neko veliko takmičenje, treba biti realan pa priznati da smo od ove selekcije dosta više očekivali kada su ove kvalifikacije u pitanju.
Naime, naravno da niko nije očekivao da se popularni Azeri uključe u borbu za plasman na Mundijal, ali isto tako nije bilo realno ni da se ova selekcija posle šest odigranih mečeva nalazi na poslednjem mestu u grupi i to sa samo jednim osvojenim bodom.
Do sada je “fenjeraš” odigrao šest mečeva u ovim kvalifikacijama i doživeo čak pet poraza uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Irske, kada je bilo 1:1. Nažalost, Azeri su čitavim tokom tog meča vodili na jednom od najtežih gostovanja u grupi, ali su na tri minuta pred istek regularnog toka primili gol i tako ostali bez već viđenog trijumfa, mada je veliko pitanje da li bi to drastično popravilo njihov plasman na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Đani De Bjazija doživeli težak poraz na svom terenu od Portugala, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Inače, kada su u pitanju gostovanja do sada je Azerbejdžan odigrao tri meča van svog terena i pored tog remija sa Ircima, Azeri su doživeli dva poraza i to od Portugala kada je bilo 1:0, ali i od Luksemburga pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
“Fenjeraš” u grupi još lošije igra na svom terenu gde su izabranici selektora De Bjazija do sada odigrali tri meča i doživeli isto toliko poraza uz očajnu gol razliku 1:8.
Kada su u pitanju međusobni dueli između Srbije i Azerbejdžana, sećamo se svi da su Azeri umeli da naprave dosta problema našoj selekciji, ali ipak na četiri poslednja susreta “orlovi” imaju isto toliko trijumfa.

Naš predlog

Pobeda Srbije se ovde zaista ne sme dovesti nijedne sekunde u pitanje, a mišljenja smo da će izabranici Dragana Stojkovića Piksija krenuti od prvog minuta silovito ka golu Azera zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom I2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 2.28.
Za kraj, ubeđeni smo da će nam ovaj duel na stadionu “Rajko Mitić” doneti dosta golova zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.