Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se završava 4. kolo Evrolige, a iza nas su četiri dana bogata vrhunskom košarkom. Evo još jednog našeg predloga za poene košarkaša. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Nikolo Meli (Olimpija Milano) + skokova (granica 5,5) 1.85 u Meridianbet

Odlaskom Andree Činčarinija ostalo je upražnjeno mesto kapitena u ekipi iz Milana, pa je Etore Mesina odlučio da u novoj sezoni tim ima dva kapitena. Jedan je Serhio Rodrigez, a drugi Nikolo Meli, koji se vratio u Evropu u tim u kome je ranije proveo pet godina. Olimpija dočekuje Efes, a situacija je posve neobična. Domaći tim ima sve tri pobde, a aktuelni šampion Evrope tri startna poraza. Nikolo Meli je svestran igrač, direktni konkurenti biće mu Moerman i Danston, a moguće je da vodi bitku i sa centrima Efesa Petruševim i Plajsom. Što se poene tiče, Meli je uvek tu oko dvocifrenog učinka, ali je zato imao 15 skokova na prva tri meča. I sada očekujemo da bude aktivan pod oba koša i predlažemo igru više skokova. Granica za Melija je na 5,5 skoka, a za plus koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.85.

Janis Strelnijeks (Žalgiris) + poena (granica 11,5) 1.85 u Meridianbet

Ništa dobro se nije desilo za Žalgiris na početku sezone. U prva tri meča upisali su isto toliko poraza, a ceh je platio trener Šiler, umesto koga je imenovan Slovenac Jure Zdovc. Ni Zdovc nije imao mnogo uspeha u Beogradu, ”Zelena šuma” je poražena od Zvezde, a sada Litvanci gostuju u Pireju kod Olimpijakosa. Izgleda da Žalgiris nije uspeo da nadomesti odlazak Grigonisa u CSKA, mada je doveden Emanuel Mudiaj. Eipa je izuzetno neefikasna na startu sezone, Zvezdi su ubacili 61, Zenitu 64, a jedino su protiv Asvela stigli do solidnih 76 poena. U tom meču najefikasniji bio je iskusni Janis Strelnijeks, koji je francuskom timu ubacio 21 poen. Znatno slabiji bio je u Sankt Peterburgu, gde se zaustavio na 14 koševa, a još slabiji u beogradskoj Areni sa samo 6 poena za 24 minuta na parketu. Male se šanse daju Žalgirisu u Pireju, što bi moglo da rastereti ovaj tim. Predlažemo plus poene za Janisa Strelnijeksa koji bi mogao da ima poseban motiv, s obzirom da je u Olimpijakosu igrao dve sezone. U Meridianbet-u granica je 11,5 poena, a verujemo da će je Strelnijeks preskočiti. Kvota za Letonca je 1.85.

Toma Ertel (Real Madrid) + poena (granica 10,5) 1.85 u Meridianbet

I drugi put ove sedmice Real igra na svom parketu. Posle uzbudljivog meča sa Monakom koji su dobili, Madriđani dočekuju Panatinaikos, još jednu ekipu koja igra brzo i atraktivno. Takva igra protivnika odgovara plejmejkeru Reala Tomi Ertelu, pošto u brzoj igri do izražaja dolazi nejgov napadački potencijal. U redovima Panatinaikosa, od igrača koji će mu biti direktni konkurenti, nalaze se Nemanja Nedović, Kendrik Peri i Deril Mejkon, dok Ertel minutažu deli sa Najdželom Vilijamsom-Gosom, još jednim ovosezonskim pojačanjem ”kraljevskog” kluba. Serio Ljulj ove sezone ima malu minutažu, pa se Pablo Laso uzda u ovu dvojicu organitzatora igre. U pobedi protiv Efesa Ertel je ubacio 15 poena, u Pireju je postigao samo 7, kada je Real poražen od Olimpijakosa, a trijumf nad Monakom ukrasio je sa 13 koševa. Naš predlog je da Ertel ponovo ide preko granice, koja je ovog puta postavljena na 10,5 poena u kladionici Meridianbet, sa kvotom 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.