Najava i analiza: Premijer liga, 8. kolo: Derbi je u Lesteru, ”bogati” Njukasl dočekuje Totenhem

premijer liga

Evo ponovo i Engleza na meniju. Moramo da priznamo da su nam nedostajali. U pauzi se dogodilo dosta toga, a najvažnija vest je da je ipak prodat Njukasl i to šeiku Bin Salmanu, pa su već počela nagađanja ko će sve obući dres ”Svraka” već u zimskom prelaznom roku. Na sever ovog vikenda stiže Totenhem, ali će najviše pažnje izazvati meč u Lesteru, gde domaćin dočekuje Mančester junajted. Lider Čelsi igra gradski derbi sa Brentfordom, a šampion Siti dočekuje Barnli.

Votford – Liverpul – 2,2+ @ 1.61 u Meridianbet

Votford je opet promenio trenera, ako je to uopšte novost. Kod ”Stršljenova” se zna, nema rezultata, nema ni ”sigurne kuće” za trenera, nevezano što ih je on uveo u Premijer ligu. Tako je bilo sa Slavišom Jokanovićem, a tako je prošao i Ćisko Munjoz, koji je zamneio na klupi Vladu Ivića. Novi trener Votforda je iskusni Klaudijo Ranijeri, čovek koji je napravio jedno od najvećih čuda u fudbalu, kada je pre devet godina osvojio titulu u Premijer ligi sa Lesterom. Votford nema tolike zahteve, dovoljno je da se na Vikaridž Roudu igra elitni rang i naredne godine, i to je to. Nije imao sreće iskusni Italijan sa rasporedom, pa će na svom debiju morati da se nadmeće sa Jirgenom Klopom i njegovim Liverpulom. ”Redsi” dolaze oslabljeni, povređen je Diogo Žota i njega jedno vreme neće biti na terenu. Nije kompletan ni Votford, koji je osvojio samo bod u prethodna dva kola. Liverpul je u seriji od dva uzastopna remija, ali su oba bila u spektakularnim mečevima, prvo sa Brentfordom 3:3, a onda u velikom derbiju sa Sitijem koji je završen 2:2. Gosti su favoriti, i verujemo da će pobediti, ali i postići bar dva gola, pošto su izuzetno efikasni u poslednje vreme. Za tip 2,2+ u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.62.

Aston Vila – Vulverhempton – 0-2 @ 1.77 u Mozzart

”Vukovi” su proigrali pred prvenstvenu pauzu i njima sigurno nije prijao prinudni odmor. U poslednja četiri kola Vulverhempton je pobedio tri puta i već je na 12. mestu. I dalje na utakmicama ovog tima ne pada mnogo golova, pa im je gol razlika posle sedam kola 5 datih i 6 primljenih golova. Ekipa portugalskog trenera Bruna Laža odlazi u Birmingem na noge Aston Vili. Domaćin je ostvario nešto bolji učinak na startu prvenstva, imaju jedan bod više i trenutno su 10. Vila je posle dve sjajne pobede, ubedljive nad Evrtonom i minimalne na Old Trafordu, izgubila u poslednjem kolu pred pauzu od Totenhema u Londonu. Na prethodna tri duela između ova dva tima ukupno su pala dva gola, a ekipe koje su bile domaćini nisu uspele da zatresu protivničku mrežu. Ni sada ne očekujemo neku goleadu, teško da može biti više od dva gola na meču, a pitanje pobednika krajnje je neizvesno. Proletos je bilo 0:0 na Vila parku. Naš predlog je 0-2 gola sa koeficijentom 1.77 u kladionici Mozzart.

Lester – Mančester junajted – GG3+ @ 1.98 u Mozzart

Sigurno je pauza prijala fudbalerima Junajteda nakon bš loše serije rezultata. Prvo ih eliminisao Vest Hem iz EFL kupa, pa je izneadila Aston Vila na Old Trafordu, da bi i Everon odneo bod sa ”Tetra snova”. Od četiri utakmice na svom terenu dobili su samo onu protiv Viljareala, i to golom Ronalda u sudijskoj nadoknadi, ali su se bar rebvanširali ”Žutoj podmornici” za poraz u finalu Lige Evrope. Protiv Lestera ”Crveni đavoli” moraju da igraju na pobedu ako žele da održe korak sa timovima iz vrha tabele. Doduše vodeći Čelsi im beži samo dva boda, ali bi to lako moglo da bude i pet nakon ovog kola. Problem za Solskjera biće izostanak Rafaela Varana, koji se povredio u finalu Lige nacija. Lester je takođe bio u krizi pred reprezentativni ”prozor”, tim Brendona Rodžersa je pobedio samo Norič u šest poslednjih kola, pa su ”Lisice” tek na 13. mestu sa 8 bodova. ve je palo na pleća Džejmija Vardija, on je dao već šest golova, od devet koliko je Lester ukupno postigao. Podhitno će neko morati da mu se pridruži, inače od novog plasmana u Evropu neće biti ništa. Prošle sezone bilo je 2:2 na utakmici ova dva tima u Lesteru, ali su ”Lisice” slavile u Mančesteru, a i u FA kupu. Uvek je bilo dosta golova, pa ih očekujemo i sada. Naš predlog je GG3+ sa koeficijentom 1.98 u kladionici Mozzart.

Mančester siti – Barnli – 1/1,3+ @ 1.84 u Meridianbet

Siti nije dobio nijednu od dve važne utakmice u sedmici pred pauzu u šampionatu. Prvo su poraženi na Parku Prinčeva od PSŽ-a u duelu ”bogataša”, ili kako su mnogi nazvali taj meč ”El Kešiku”. Taj poraz u Ligi šampiona neće biti tliko tragičan, pošto se očekuje da obe ekipe odu dalje. U Premiejr ligi su igrali protiv Liverpula, bio je to sjajan duel na Enfildu, a okončan je podelom plena 2:2, stim da su svi golovi viđeni u drugom poluvremenu. Siti sada zaostaje dva boda za Čelsije, a jedan za Liverpulom. Nije to nešto što ekipa Pepa Gvardiole ne može da stigne, ali je već sada jasno da će ove sezone imati mnogo jaču konkurenciju u prvenstvu nego što je to bio slučaj u prethodnoj. Sada na Etihad dolazi Barnli, tim koji je još bez pobede. ”Klaretsi” su tri puta igrali nerešeno i četiri puta izgubili, što je dovoljno samo za 18. mesto na tabeli. Ekipa Šona Dajša je donela veliki bod iz Lestera, ali je onda to upropastila igrajući bez golova sa Noričom. Na Etihadu Barnli nije dobro prolazio u prethodnim sezonama, na poslednja četiri gostovanja, tri u Premiejr ligi i jedno u FA kupu, svaki put su primili po pet golova. I sada će slaviti domaćin, a naš predlog je kombinacija prelaza i golova. Za 1/1,3+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.84.

Norič – Brajton – 1x @ 1.74 u 1xbet

Užasan start ima Norič, povratnik u Premiejr ligu. Posle sedam kola ”Kanarinci” imaju samo jedan bod na kontu i došli su u situaciju da imaju imperativ trijumf u skoro svakom meču na svom terenu. Očigledno se nisu dobro pripremili za takmičenje u eliti, tim nije pojačana kako bi trebalo i rezultati se vide. Ono što može bar malo da hrabri, to je remi u Barnliju u prošlom kolu, čime su prekinuli niz od šest uzastopnih poraza. Do boda su došli tako što su sačuvali svoju mrežu, a na sedam utakmica ukupno su dali dva gola. S druge strane Brajton je u fantastičnoj formi na početku prvenstva. ”Galebovi” imaju najbolji start sezone od kada su prvoligaši, pa su posle sedam kola na šestom mestu, ali imaju 14 bodova, koliko i trećeplasirani Mančester Siti. Poraženi su samo jednom, a odbrana je primila pet golova, najmanje posle Čelsija i Sitija. U prethodna dva kola Brajton je igrao nerešeno, prvo protiv Palasa na strani, a onda sa Arsenalom na svom terenu. Verovatno su gosti bliži pobedi, ali smatramo da Norič ne sme da izgubi ovaj meč i da neće. Predlažemo duplu šansu na domaćina, a koeficijent za 1xbet u kladionici 1xbet iznosi 1.74.

Sautempton – Lids – x2 @ 1.61 u 1xbet

Ove dve ekipe ne mogu biti zadovoljne posle sedam odigranih kola. Prošle sezone Sautempton je u ovo vreme bio u vrhu tabele, a tu negde nalazio se i Lids. Sada su tik iznad zone ispadanja, Sautempton još nema pobedu, a ni Jorkširci se nisu proslavili. ”Sveci” su na svom Sent Merisu odigrali tri meča, remizirali sa Mančester junajtedom i Vest Hemom, što nije bilo loše, ali su onda izgubili od Vulverhemptona. Lids je već doneo dva boda sa strane, ali je prvi trijumf zabeležio tek u prethodnom kolu kada je minimalnim rezultatom slavio protiv Votforda. Više se očekivalo od tima koji predvodi Marselo Bijelsa i sigurni smo da će Lids uskoro zaličiti na tim iz prošle sezone. Još uvek je dosta povređenih fudbalera u ekipi iz Jorkšira, a najveći problem je još uvek nespremni Patrik Bamford, mada postoji šansa da se on pojavi u timu protiv Sautemptona. Očekujemo tvrd meč na jugu Engleske, ali i uspeh gostiju. Smatramo da Lids neće izgubiti u južnoj luci, pa predlažemo duplu šansu na goste. Koeficijent za x2 u kladionici 1xbet iznosi 1.61.

Brentford – Čelsi – 2 @ 1.65 u Mozzart

”Plavci” su lideri na tabeli, ali prednost koju imaju nije takva da mogu biti spokojni. Liverul zaostaje bod, a mančesterski klubovi samo dva. Naravno, prerano je da se priča o tituli, ali je jasno da će ove četiri ekipe biti glavni kandidati za naslov šampiona. U vrhu je i Brentford, na sedmom mestu sa 12 osvojenih bodova. Za debitanta to je sjajan učinak, a treba reći da su ”Pčelice” najviše prikazale protiv onih najjačih rivala, pobedili su Arsenal i Vest hem, a remizirali sa Liverpulom. Jedini poraz Brentford je doživeo od Brajtona i to na svom ”Komjunitiju”. Čelsi je vezao dva poraza pre pobede nad Sautemptonom u prethodnom kolu. Prvo su na Stamford Bridžu poraženi od Mančester sitija, a onda, opet sa 1:0, od Juventusa u Torinu u Ligi šampiona. Ta dva ishoda malo su zabrinula Tomasa Tuhela, i videćemo kako je tim reagovao nakon pauze. Nikada nisu igrali prvenstveni meč Brentford i Čelsi, samo su se tri puta sastajali u Fa kupu. Ovo je nešto drugo, a i pored odličnih izdanja ”Pčelica” očekujemo trijumf Čelsija u malom londonskom derbiju. Za dvojku se u kladionici Mozzart dobija kvota 1.65.

Everton – Vest Hem – GG @ 1.70 u Mozzart

Dosta promenjivo igraju na početku sezone ova dva tima, a to se posebno odnosi na Vest Hem. Moramo da priznamo da smo više očekivali od ”Čekićara”’, koji su bili aktivni u prelaznom roku. Everton je umesto Karla Anćelotija na klupu doveo Rafu Beniteza, što su navijači dočekali na nož, ali su se posle nekih dobrih rezultata na startu pomirili sa činjenicom da ih predvodi trener koji je najvećem rivalu doneo evrpsku krunu. ”Karamele” imaju 14 bodova na kontu i dele treće mesto sa dva kluba iz Mančestera i Brajtonom. To je solidan učinak, mada je Evrton mogao da osvoji i koji bod više. Jedini poraz doživeli su u Birmingemu od Aston Vile, a u prethodnom kolu uzeli su bod na Old Trafordu protiv Junajteda. Vest Hem je imao nekoliko odličnih izdanja, ali je sve upropastio u prošlom kolu porazom od Brentforda na svom terenu. Oni mnogo bolje igraju kada gostuju, na tri prvenstvena meča uzeli su sedam bodova, dok su u isto vreme na četiri utakmice na svom terenu sakupili samo četiri. Prošle sezone oba meča između ova dva tima završena su rezutatom 1:0 u korist gostujućih, pa je Vest Hem slavio na Gudisonu, a Everton u Londonu. Sada očekujemo više golova, bar po jedan na obe strane, pa je naš predlog igra gol-gol. Za GG u kladionici Mozzart kvota je 1.70.

Njukasl – Totenhem – 2 @ 2.15 u Meridianbet

Prava euforija vlada u gradu na severu Engleske nakon odluke Saudijaca da kupe ekipu njukasl junajteda. Ono što se pričalo prethodnog leta, dobilo je epilog tek sada, i Njukasl je postao najbolgatiji klub na svetu. Veliko je zanimanje za to kako će novi vlasnici reagovati u zimskom prelaznom roku i ko će sve doći na Sent Džejms park. Navijači veruju da će već naredne sezone napasti titulu, a do tada će morati da podrže ove momke koji sada nose dres ”Svraka”. Njukasl je još bez pobede, nalazi se na pretposlednjem mestu sa samo tri boda i mora da misli o opstanku, a šampionske snove ostavi za neku drugu priliku. U goste mu dolazi Totenhem, koji nikako da ustali formu. ”Pevci” su doživeli bolan poraz u derbiju severnog Londona od Arsenala, ali su na pauzu otipli posle dve pobede, jedne u Ligi konferencija nad slovenačkom Murom, a druge protiv Aston Vile. Njukasl je poslednji put pobedio Totenhem na svom terenu pre pet godina, pa ne verujemo da će u tome uspeti i sad. Naš predlog je pobeda gostiju, mada se sa Totenhemom ove sezone nikad ne zna. Verujemo da je pauza pomogla Nunu Espiritu Santu da posloži stvari i da će ”Pevci” krenuti ka samom vrhu tabele. Za dvojku se u kladinici Meridianbet dobija koeficijent 2.15.

Arsenal – Kristal Palas – T12+ @ 1.77 u Meridianbet

Posle očajnog starta sezone i tri vezana poraza Arsenal se probudio i osvojio deset bodova u naredna četiri kola. Niz od tri trijumfa prekinuli su u prethodnom kolu na gostovanju kod Brajtona, gde je bilo 0:0. Za navijače je najvažnije da je pobeđen Totenhem, najveći i najmrskiji rival, ali i to da njihovi ljubimci nisu više tako bespomoćni kao u duelu sa Čelsijem u drugom, ili Sitijem u trećem kolu. Kada je Arsenal ima nula bodova i gol razliku 0:9 posle tri kola, mnogi su se uplašili i za startus ”Tobdđija” u Premijer ligi, ali se pokazalo da su to bili nerealni strahovi. U poslednjoj utakmici 8. kola Arsenal u malom londonskom derbiju dočekuju Kristal Palas. ”Orlovi” stižu na Emirejts nakon dva uzastopna remija na svom Selhurst parku, prvo protiv Brajtona, a onda i sa Lesterom. Palas ima samo jednu pobedu u prvenstvu i to protiv Totenhema, što ih čini simpatičnim navijačima Arsenala. Domaćin mora da iskoristi priliku da zabeleži novu pobedu i krene ka vrhu tabele, pošto su sada tek na 11. mestu. Prošle sezone su ove dve ekipe igrale bez golova na Emirejtsu, ali je Arsenal slavio kao gost sa 3:1. Naš predlog je dva gola domaćina, a za T12+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.