Tip dana: Barselona – Valensija: Ko će do trijumfa u duelu posrnulih velikana?

U nedelju je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč devetog kola španske La Lige, u kom će Barselona na svom Nou Kampu ugostiti ekipu Valensije, i biće to svakako duel između ekipa od kojih smo dosta više očekivali kada je ova sezona u pitanju.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Barselona: Kako dalje bez Mesija?

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da se fudbaleri Barselone nalaze u velikoj krizi na startu ove sezone, a svakako da to ima veze sa odlaskom Lionela Mesija koji je prošlog leta mimo svih očekivanja potpisao za prebogati PSŽ.
Osim njega klub je napustio i Antoan Grizman koji je prešao u Atletiko Madrid, ali su Katalonce pojačali Memfis Depaj i Kun Aguero, koji bi trebalo da predstavljaju glavnu napadačku opciju ovog tima.
Međutim, izabranici Ronalda Kumana kome se ozbiljno drma klupa imaju ogromnih problema na startu ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, a to nam trenutno najbolje pokazuje i tabela pošto se Barselona u ovom trenutku nalazi tek na devetoj poziciji na tabeli uz samo dvanaest osvojenih bodova.
Do sada je tim sa Nou Kampa odigrao sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvario tri trijumfa, čak tri remija uz jedan poraz i to u prošlom kolu na gostovanju kod aktuelnog šampiona Atletiko Madrida, kada je bilo 2:0, a čovek odluke je bio bivši fudbaler Barselone Luis Suarez.
Kada je u pitanju Liga šampiona, tu smo tek dosta više očekivali od tima iz Katalonije, koji se posle dva odigrana kola nalazi na poslednjem mestu na tabeli bez ijednog osvojenog boda, pošto je do sada četa Ronalda Kumana poražena od Bajerna i Benfike, a oba puta je rezultat bio 3:0, što nam možda i najbolje odslikava u kakvim se zapravo problemima nalazi tim sa Nou Kampa.
Sredinom sledeće nedelje Barselona igra prvi meč za ostanak u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, pošto će na svom terenu ugostiti nimalo naivnu ekipu Dinama iz Kijeva.
Inače, što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je Barselona odigrala četiri meča na svom terenu i ostvarila tri trijumfa, uz jedan remi, i to protiv Granade kada je bilo 1:1.

Valensija: Sjajan start “slepih miševa” a onda četiri meča bez trijumfa!

Tim sa “Mestalje” poslednjih sezona pruža dosta loše partije u španskom prvenstvu u kojima ova ekipa ne samo da nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što se pre nekoliko godina uopšte nije dovodilo u pitanje, već “slepi miševi” već dve godine zaredom ne mogu da dođu do plasmana čak ni u Ligu Evrope.
Zbog svega toga, sigurno da je svima poznato koji je primarni cilj ovog tima kada je ova sezona u pitanju, a to je svakako plasman u neko od evropskih takmičenja.
Valensija je fenomenalno započela ovaj šampionat i prvih nekoliko kola su popularni “slepi miševi” proveli u samom vrhu tabele, međutim onda je usledila crna serija izabranika trenera Bordalasa, koji je prethodnih godina sa dosta uspeha vodio Hetafe.
Name, trenutno se tim sa “Mestalje” nalazi na osmom mestu na tabeli uz dvanaest osvojenih bodova, koliko ima i devetoplasirana Barsa kod koje Valensija između ostalog i gostuje u ovom kolu, a valja napomenuti i podatak da izabranici Ronalda Kumana imaju i meč manje.
U prošlom kolu je Valensija odigrala meč bez golova na gostovanju kod Kadiza, a i kolo pre toga su “slepi miševi” podelili bodove sa Bilbaom na svom terenu, u duelu koji je završen rezultatom 1:1.
Inače, kada su u pitanju mećevi na strani do sada je osmoplasirana ekipa na tabeli odigrala četiri meča na stran i ostvarila jedan trijumf, dva remija i jedan poraz.
U poslednjem međusobnom susretu između Valensije i Barselone koji je odigran početkom maja meseca ove godine, Barsa je slavila na “Mestalji” u jednom sjajnom duelu u kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 2:3. Takođe, valja napomenuti da su “slepi miševi” na poslednjem gostovanju kod Barselone uspeli da ostanu neporaženi pošto je taj meč na Nou Kampu završen rezultatom 2:2.

Naš predlog

Zbog svega onog lošeg što se fudbalerima Barselone desilo u dosadašnjem toku sezone, mišljenja smo da tim sa Nou Kampa nema pravo na kiks i na ovom susretu protiv nimalo naivnog rivala, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.
Takođe, smatramo da će izabranici Ronalda Kumana postići makar dva gola na svom terenu pa vam predlažemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.
Za kraj, smatramo da bi ovo mogao da bude jedan efikasan duel, pošto su nam susreti između ova dva tima u prošlosti donosili baš dosta golova, pa nema razloga da tako ne bude i večeras, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.