Tiket dana (ponedeljak, 18.10.2021)

tiket dana

Za nama je uzbudljiv i bogat vikend, a pred nama nastavak evropskih takmičenja. Samo je ponedeljak sa nešto slabijom ponudom, ali je utakmica sasvim dovoljno za sastavljanje tiketa. Napominjemo da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Arsenal – Kristal Palas – 1 @ 1.70 u Mozzart

”Tobdžije” su pregrmele očajan start sezone kada su upisali tri teška poraza. Gubili su od gradskih rivala Brentforda i Čelsija, pa su dođiveli katastrofu na gostovanju šampionu Mančester sitiju. Već se tražila zamena za trenera Mikela Artetu, ali je smireni Španac napravio seriju dobrih rezultata, a uradio je i ono najbitnije za navijače, pobedio je najvećeg rivala Totenhem u derbiju severnog Londona. Ne samo zbog tog trijumfa, Arteta je dobio novi kredit, a Arsenal je krenuo put vrha. Još uvek su daleko od plasmana u Evropu, koji im je prošle sezone, posle više decenija, izmakao. Pred meč sa Palasom Arsenal je na 13. mestu sa 10 bodova, ali bi ih trijumf pomerio nekoliko mesta napred, do devete pozicije. Palas je odmah iza ”Tobdžija” na tabeli, ali ima tri boda manje. I oni su pobedili Totenhem u ovoj sezoni, što je sa simpatijama primljeno na Emirejtsu. Problem ovog tima su utakmice na strani, odigrali su ih četiri, tri u Premijer ligi i jednu u EFL kupu, a samo su kod Vest hema ostali neporaženi. Ambicije ”Orlova” su da što pre obezbede opstanak, pošto je i njima jasno da za nešto više nemaju kvalitet. U prošloj sezoni na Emirejtsu nije bilo golova u duelu ova dva rivala, ali je zato Arsenal bio ubedljiv na Selhurst parku i pobedio kao gost sa 3:1. Predviđamo pobedu domaćina, neće biti lako, ali je jedinica najrealnija. Za pobedu domaćina u kladionici Mozzart dobija se koeficijent 1.70.

Đurgarden – Elfsborg – 1 @ 1.92 u Mozzart

Dugo je tim iz Stokholma bio na čelu tabele ili se smenjivao sa Malmeom. Sada se ovom dvojcu pridružio i AIK, pa nam u finišu prvenstva predstoji trka utroje. Pred ovaj meč sve tri ekipe imaju po 44 boda, ali Đurgarden ima meč manje odigran, pa im ovaj duel sa Elfsborgom mnogo znači. Imao je Đurgarden seriju od četiri meča bez poraza, sa tri pobede i jednim remijem, ali je u prošlom kolu, onom pred pauzu, izgubio u Solni od AIK-a. Elfsborg je tim koji takođe može da razmišlja o tituli. Pravo na to ima zahvaljujući odličnom skoru od 39 bodova, pa bi eventualnim trijumfom nad liderom došao na samo dva boda zaostatka za vodećemo trojkom. Oni su mogli biti i na vrhu tabele, ali su u septembru vezali tri poraza i znatno se udaljili od cilja. Gubili su od Estersunda i Mjalbija na strani, realno, slabijih ekipa od njih, ali su doživeli i poraz u derbiju od aktuelnog šampiona Malmea. Taj niz prekinuli su minimalnom pobedom nad Geteborgom u prethodnom kolu. Đurgarden je u prvom delu sezone odneo sva tri boda sa gostovanja Elfsborgu, ali su prošle sezone tamo izgubili i ostali kasnije bez titule. Mada se radi o podjednako kvalitetnim timovima, smatramo da je Đurgarden u boljoj situaciji jer nema imperativ trijumfa. Elfsborg bi porazom ispao iz trke, pošto je do kraja sezone ostalo da se odigra još osam kola. Naš predlog je jedinica, a koeficijent za nju u kladionici Mozzart iznosi 1.92.

Volendam – Breda – 1,2+ @ 1.75 u Mozzart

Vanredno će raditi holandski drugoligaši, pošto su na programu zaostale utakmice u ovoj ligi. Volendam dočekuju Bredu i pobedom bi se osamio na vrhu tabele. Čak bi i sa jednim bodom bili lideri, ali bi u tom slučaju imali isti broj poena kao i Ekscelzior, samo za nijansu bolju gol razliku. Ovaj tim je doživeo samo jedan poraz u prvih deset kola, a iza sebe ima niz od četiri pobede, na kojima je postigao 13 golova. To je prosek veći od tri po meču, a za to je najviše zasužan trijumf nad Telstarom u Petak, koga su na strani dobili sa 5:1. S druge strane Breda više nije onaj tim od koga zaziru i drugoligaši. Istina, imaju dve pobede u dva prethodna kola, ali su pre toga u seriji izgubili tri meča. Sa takvim učinkom nisu ni mogli da budu bolje plasirani od 14. mesta. Teško će se Breda uključiti u borbu za vrh, a posebno u oči upada njihov loš skor na gostovanjima. Na pet gostujućih mečeva u ovoj sezoni uzeli su samo dva boda, a od mladog tima Ajaksa primili su čak šest golova. Prethodnih pet međusobnih utakmica između ove dve ekipe dobijao je naj koji je bio domaćin, pa smo uvereni da će se i sada tako dogoditi. Naš predlog je jedinica, a teško je očekivati da Volendam ne da bar dva gola. Za 1,2+ u kladionici Mozzart kvota iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Mozzart iznosi 5.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.