Tip dana: Venecija – Fiorentina: “Ljubičasti” jure trijumf kod najlošijeg domaćina u Seriji A! Sjajna prilika da Dušan Vlahović popravi svoj golgeterski učinak!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, kada je na programu bilo nekoliko zaista izvanrednih susreta. Za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč osmog kola italijanske Serije A koje nam je između ostalog donelo pregršt uzbuđenja, a u pitanju je duel između Venecije i Fiorentine.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Venecija: Može li ova ekipa do opstanka?

Dosta dugo su navijači Venecije čekali da se njihova omiljenja ekipa vrati u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala i na kraju su dočekali.
Naime, u revanš utakmici plej-ofa Serije B fudbaleri Venecije uspeli su da izjednače protiv Ćitadele na 1:1 golom u 93. minutu što im je bilo dovoljno da se posle 19 godina ponovo domognu elitnog ranga italijanskog fudbala.
Naravno, primarni cilj ekipa iz grada na vodi biće opstanak u društvu najboljih, a već sada slobodno možemo konstatovati da će to biti izuzetno težak zadatak, pa sve navijače ovog tima ne treba da iznenadi ukoliko se Venecija ekspresno vrati u Seriju B.
Trenutno se izabranici Paola Zanetija nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova iz sedam odigranih susreta što je zaista premalo.
Do sada je povratnik u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala na sedam odigranih mečeva ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija i čak četiri poraza.
Ruku na srce u prošlom kolu su izabranici Paola Zanetija uspeli da odole na gostovanju kod Kaljarija koji važi za tim koji igra sjajno na domaćem terenu, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
I pre toga je novajlija u ligi odigrao meč bez pobednika pošto su na svom terenu remizirali sa Torinom, a zanimljivo je da je i tada rezultat bio 1:1.
Inače, Venecija je za sada najslabiji domaćin u ligi pošto je tim iz grada na vodi odigrao samo dva meča na svom terenu i doživeo jedan poraz i jedan remi, pa je sigurno da će ova simpatična ekipa dati sve od sebe da dođe do prvog trijumfa na domaćem terenu iako će to biti izuzetno težak zadatak.

Fiorentina: “Ljubičasti” trijumfom dolaze do deobe četvrte pozicije!

Nekoliko poslednjih sezona su bile baš neuspešne za Fiorentinu pošto ova ekipa nikako nije uspevala da se domogne pozicije koja vodi u neko od evropskih takmičenja, a da stvari budu gore po sve navijače “viole”, tim sa stadiona “Artemio Franki” je često puta uz dosta muke dolazio i do opstanka u društvu najboljih.
Ipak, ako se po jutru dan poznaje, deluje da će ova sezona biti drugačija, i ne treba nikoga da iznenadi ukoko “ljubičaste” naredne godine gledamo u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a utisak je da bi Liga Konferencije, možda čak i Liga Evrope bila po meri ambicija ovog tima.
Trenutno se Fiorentina nalazi na sedmom mestu na tabeli, uz podatak da bi se izabranici Vinćenca Italijana koji radi zaista sjajan posao u ovom klubu, pobedom na ovom duelu izjednačili sa Romom na četvrtom mestu na tabeli, koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su Dušan Vlahović i drugari doživeli poraz na svom terenu od lidera na tabeli Napolija, a taj duel je završen rezultatom 1:2, iako su “ljubičasti” prvi došli do vođstva na svom terenu, ali su Napolitanci u nastavku meča zaigrali dosta bolje i došli do zasluženog trijumfa.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, Fiorentina je u prvom kolu poražena kod Rome, a nakon toga je tim sa “Artemio Frankija” vezao čak tri trijumfa na strani, iako protivnici na tim mečevima nisu bili nimalo naivni.
Sve je krenulo od trijumfa u Bergamu nad Atalantom, a nakon toga je tim iz Firence slavio i protiv Đenove, ali i protiv Udinezea, a valja napomenuti da su to sve ekipe koje igraju poprilično dobro na domaćem terenu.
Poslednji međusobni susret između Venecije i Fiorentine odigran je u Seriji B još 2004. godine, a tada su “ljubičasti” slavili sa 0:2, i sigurno je da Dušan Vlahović i drugari ne bi imali ništa protiv toga da tako bude i ovog puta.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret u kom prednost ipak dajemo gostima iz Firence koji igraju fantastično na strani, a na sve to, kao što smo već napomenuli Venecija je najlošiji domaćin u ligi, pa vam zbog svega toga preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.
Venecija će dati sve od sebe da dođe do prvog trijumfa na svom terenu, a sve to bi vrlo verovatno moglo da nam donese i dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.90.
Za kraj, smatramo da je nekako najrealnija prognoza kada je ova utakmica u pitanju ta da će gosti iz Firence predvođeni maestralnim Dušanom Vlahovićem postići makar dva gola, pa vam preporučujemo da odigrate igru G2+ što kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.