Tiket dana: Poeni igrača

Večeras startuje košarkaški Evrokup. Region ima tri predstavnika, a Partizan spada u favorite. Ovo je predlog za poene igrača u prvom kolu. Napominjemo da su granice i poeni bili aktuelni u trenutku pisanja teksta.

Dilan Enis (Gran Kanarija) + poena (granica 13,5) 1.85 u Mozzart

Gran Kanarija već tradicionalno igra brzu, napadačku košarku, i u skladu sa svojim sistemom igre dovodi pojačanja. Njihova najbitnija akvizicija ove sezone je svakako kanadsko-jamajčanski igrač Dilan Enis, koji je svoju evropsku košarkašku karijeru započeo u Megi, da bi potom igrao za Crvenu Zvezdu, Andoru, Monako, dva puta Saragosu i sada je na Kanarskim ostrvima. U duelu Gran Kanarije i Cedevita Olimpije imamo dve ekipe koje gaje istu ili sličnu filozofiju košarke, napadačku, sa mnogo trke, i napadima koji se završavaju u ranoj fazi. Sa jedne strane okosnicu napada bi trebalo da čine Dilan Enis i Ej Džej Sloter, uz pomoć još jednog igrača koji je došao iz Saragose, pored Enisa, Nikolasa Brusina. Tu je i Džon Šurna, na centru Artem Pustovij, i na pleju Albisi pored ostalih. I Cedevita Olimpija ima oružje da se suprotstavi španskoj ekipi, a to su Džejkob Pulen i Markus Kin na bekovskim pozicijama, ali tu su i Jaka Blažić, Melvin Edžim, Zek Ogast i ostali. U jednoj utakmici u kojoj očekujemo veliki broj poena, naš predlog je igranje više poena na Dilana Enisa na zadatu granicu u kladionici Mozzart, glavni kvaliteti Enisa su brzina, igra u tranziciji i mogućnost da napade rešava na različite načine. Granica je 13,5 poena, a koeficijent 1.85.

Aron Harison (Turk Telekom) + poena (granica 14,5) 1.85 u Mozzart

Turk Telekom je uspeo da formira ekipu sa zvučnim imenima, neki od ovih igrača bi mogli, a neki su i igrali,  sasvim uspešno i na evroligaškom nivou. Njihovu petorku stranaca čine Meksikanac Aleks Perez na poziciji plejmejkera, koji je deo prošle sezone proveo u Fenerbahčeu, centarski par čine Oktavijus Elis iz Olimpijakosa i Džadžuan Džonson koji je nakon solidne prošle sezone u Bajernu iz Minhena rešio da sreću potraži u Ankari,  a spoljne pozicije upotpunjuju Obri Dokins i Aron Harison. Harison ima iskustvo igranja u najjačoj ligi na svetu, Nba ligi, iako je veći deo svoje severnoameričke karijere proveo na terenima Razvojne lige U Evropi je imao dve sjajne sezone u Galatasaraju, i ipak ne tako dobru prošlu košarkašku godinu u Olimpijakosu. Igrajući samo Evroligu za Olimpijakos, imao prosek od 6,5 poena, dok je u Galatasaraju u prvoj godini imao 15 poena u proseku u domaćoj ligi, i 13,1 u Evrokupu, a u drugoj  sezoni je imao 13,7 poena u proseku u turskom šampionatu, i 15,9 u Evrokupu. Naš predlog je igranje više poena na zadatu granicu u kladionici Mozzart na ovog američkog igrača. Aron Harison bi trebalo da bude prva violina u ekipi Turk Telekoma ove sezone. Za više od 14,5 poena u kladionici Mozzart kvota je 1.85.

Markus Kin (Cedevita Olimpija) + poena (granica 12,5) 1.85 u Mozzart

Cedevita Olimpija pod vođstvom trenera Jurice Golemca pokušava da nastavi sa igrama iz prošle sezone, kada su igrali lepršavu i baš atraktivnu košarku. Njihov bekovski par Markus Kin i Džejkob Pulen je svakako u stanju da sprovede tako nešto na terenu. Takođe je mnogo novih igrača došlo u Ljubljanu u međusezoni, pored Kina i Pulena došli su Melvin Edžim, Džeki Karmajkl, Zek Ogast od bitnijih, a njima je potrebno vreme da se uigraju, međutiim, svakako da Golemac imaju dobre igrače na raspolaganju. Omaleni Amerikanac je imao sjajnu prošlu sezonu u dresu estonskog Kaleva, gde je imao prosek od 20 poena na 22 utakmice u Vtb ligi, taj prosek poena u inače jakoj regionalnoj ligi gde igraju Cska, Himki , Lokomotiva iz Kubana pored ostalih, deluje impresivno. Glavne karakteristike Markusa Kina su eksplozivnost, brzina, neustrašivost da se suprostavi i najjačoj konkurenciji, a u današnjoj utakmici bi najveća borba trebalo da se vodi na bekovskom frontu, gde će sa jedne strane biti u prvom redu Markus Kin i Džejkob Pulen, a sa druge Dilan Enis i Ej Džej Sloter. Naš predlog je igranje više poena na zadatu granicu u kladionici Mozzart ma Markusa Kina. Granica je na 12,5 poena, a za više od tog broja u kladionici Mozzart kvota je 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Mozzart iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.