NBA Liga: Najava nove sezone (2)

Pred nama je 76. izdanje najjače košarkaške lige na svetu Nba lige, posle  dve neuobičajene sezone, jedne koja je završena u “Dizni svetu” na Floridi, i druge u kojoj je bio smanjen broj utakmica u regularnom delu sezone, i to smanjen  na 72 utakmice, Nba liga se vraća na stara podešavanja na 82 utakmice u regularnom delu i počinje na vreme, bez odlaganja.

U noći utorak na sredu po našem vremenu Nba liga počinje sa dve poslastice, ne bi bilo iznenađenje da ova dva para budu i u završnici takmičenja, prvi meč između aktuelnih šampiona Milvoki Baksa i Bruklin Netsa, u reprizi finala Istoka protekle sezone, i drugi meč između Los Anđeles Lejkersi i Golden Stejt Voriorsa. Juče smo predstavili Zapadnu, a danas je na redu Istočna konferencija.

  1.  Bruklin Netsima se po kladionicama daju najveće šanse u predstojećoj Nba sezoni, zajedno sa Los Anđeles Lejkersima.Kad je u formi i dobrog zdravlja Kevin Durent je možda najbolji igrač današnjice, pored njega tu je sjajni Džejms Harden, i čitava plejada Nba veterana Blejk Grifin, oporavljeni Lamarkus Oldridž, Peti Mils i Pol Milsap, vredi pomenuti i Džo Herisa, sa Stiv Nešom na klupi mogu daleko, najbitnije je zdravlje Durenta i Hardena, i da dođu odmorni i zdravi u završnicu. Naravno najveći, gorući problem za Netse je pitanje Kajri Irvinga, ali to nije košarkaško pitanje na terenu, Netsi su i bez njega favoriti, sad da li se za njega može dobiti bilo šta putem trejda, ili se Kajri može uklopiti u celinu Bruklin Netsa je zagonetka, najgore moguće rešenje je da Irving bude prepreka, scenario po kome će Netsi morati da pobeđuju ne zahvaljujući Kajri Irvingu, već uprkos Kajri Irvingu.
  2. Janis Adetokumpo je probio blokadu, ućutkao kritičare koji su govorili da je igrač za regularni deo sezone, i doneo titulu u Viskonsin. Veći deo nosioca je i dalje tu u Milvoki Baksima Džru Holidej, Kris Midlton, Bruk Lopez Između ostalih, trener Majk Budenholzer sa svojim igračima će pokušati da ponovi uspeh iz prošle sezone.
  3. Filadelfija Siksersi nisu mnogo menjali u odnosu na prošlu sezonu, čekaju kako će da se razvija situacija sa njihovom zvezdom Ben Simonsom, iako je Ben Simons u razgovorima sa Dokom Riversom i ostalima poručivao da više ne želi da bude u Pensilvaniji, ta situacija je dobila novi zaokret i Ben Simons se pojavio u Vels Fargo Centru, epilog očekujemo sa nestrpljenjem. Džoel Embid će pokušati  da ostvari najveće trijumfe u plej ofu, uz pomoć Tobijasa Harisa i Seta Karija, Doka Riversa na klupi, i Deril Morija i Eltona Brenda na rukovodećim mestima.
  4. Majami Hit i čuveni Pet Rajli, koji je dovođenjem Kajla Laurija, uz već prisutne Bama Adebaja i Džimija Batlera, potvrdio da Majami Hit ide u trku za plej of.
  5. Dalje dolaze Atlanta Houksi Tre Janga, Jang je vodio daleko svoj tim prošle sezone, čak do finala Istoka, Atlanta je sačuvala okosnicu tima pored Treja Janga tu je i Džon Kolins, naš Bogdan Bogdanović, Kevin Huerter, uz prisustvo Klinta Kapele, Danila Galinarija i Lua Vilijamsa ova ekipa ne bi trebalo da brine za ulazak u plej of.
  6. Boston Seltiksi i dalje imaju jedan od najboljih mladih tandema u ligi Džejson Tejtuma i Džejlen Brauna, posle osam sezona na mestu prvog trenera Bred Stivens se premestio na poziciju predsednika košarkaških operacija, a mesto prvog trenera je dobio debitant u toj ulozi Ime Udoka.
  7. Čikago Bulsi su još prošle sezone rešili da dobro promešaju karte, doveli su Nikolu Vučevića i time napravili paklen duo u najavi sa Zakom Lavinom, sada su doveli i Lonzo Bola I četvorostrukog Ol Star igrača Demara Derozana, sad za šta će to biti dovoljno, još uvek nije jasno, ali Bulsi očajnički žele u borbu za bitne mečeve u plej ofu.
  8. Nakon ovoga dolaze Nju Jork Niksi koji su na pogon Ol Stara Džulijusa Rendla ušli u plej of prošle sezone, Kniksi su doveli dva zvučna pojačanja Kembu Vokera i Evana Furnijea, Tom Tibodo je napravio ratničku ekipu i iz koje je izvukao maksimum, videćemo na šta će to ličiti sa Kembom Volkerom u “Velikoj jabuci”?
  9. Najveće pojačanje su Indijana Pejsersi dobili na klupi, Rik Karlajl je napustio Dalas Maverikse i vratio u klub koji je već trenirao, nosioci Malkolm Brogdon i Domantas Sabonis su i dalje tu.
  10. Toronto Reptorsi šampioni iz 2019. godine  su na novom početku, posle devet godina su ostali bez omalenog Kajla Lovrija, a i Paskal Siakam je na putu oporavka posle operacije levog ramena.
  11. Vašington Vizardsi su napravili zanimljivu skupinu igrača na jednom mestu, jesu izgubili Rasela Vestbruka, ali pored najveće zvezde Bredlija Bila, i starosedeoce Ruija Hačimuru i Davisa Bertnansa, tu su Kajl Kuzma koji je svim snagama želeo da ide iz Lejkersa, da pobegne iz senke, i da sebi  novu šansu, ali i Montrezl Herel koji je 2020. godine bio najbolji šesti igrač Nba lige, to nije bilo tako davno, svakako ne bi valjalo zaboraviti i Spensera Dinvidija koji je imao trenutke sjaja u Bruklinu, ali je je ozbiljna povreda ukrštenih ligamenata stala na put njegovim snovima. Vizardsi bi mogli igrati napadačku, atraktivnu košarku, makar i ne bili u trci za najviši plasman.
  12. Šarlot Hornetsi imaju najveću uzdanicu u vladajućem najboljem rukiju Lamelu Bolu, vlasnik tima Majkl Džordan pored Lamela se najviše uzda u Gordona Hejvurda i Teri Rozira.
  13. Detroit Pistonsi će imati prilike da promovišu prvog pika sa ovogodišnjeg drafta Kejda Kaningama, bez nekih visokih takmičarskih ambicija.
  14. Klivlend Kavalirsi će  razvijati Evana Moblija trećeg pika sa drafta 2021. godine, tu je i bekovski par Kolin Sekston i Darijus Garland, tim iz Ohaja nema tim za najviši plasman.
  15. Orlando Medžik će imati dva rodjena brata na rosteru, i to Nemce Frica i Morica Vagnera, sa i bez njih Orlando u ovom trenutku ne može očekivati povratak slavnih vremena, kada su u ovom timu sa Floride igrali Šekil O’Nil I Peni Hardavej, ili Dvajt Hauard u najboljim danima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.