Derbi dana: Atletiko Madrid – Liverpul: “Redsi” žele osvetu na “Vanda Metropolitanu”!

Derbi ovog kola Lige šampiona se igra na prelepom “Vanda Metropolitanu” gde će fudbaleri Atletiko Madrida ugostiti ekipu Liverpula.
Susret između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: “Čolo” Simeone ima tajni recept za Liverpul!

Prošlu sezonu će svi navijači Atletika sasvim sigurno dosta dugo pamtiti, pošto su “jorgandžije” neočekivano došle do titule šampiona Španije, i to potpuno zasluženo, iako je odluka pala tek u poslednjem kolu prvenstva.
Bilo kako bilo, izabranici “Čola” Simeonea i ove sezone slove za jedne od glavnih favorita za osvajanje španske La Lige, a trenutno se ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli, uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Sosijedad, koji ruku na srce ima i meč manje, pošto je poznato da je Atletiko Madrid zbog previše odsutnih fudbalera koji su bili na reprezentativnim okupljanjima, odložio svoj meč prošlog kola.
Ne treba zaboraviti da je pre toga aktuelni šampion Španije na svom terenu ostvario veoma važan trijumf protiv Barselone, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Kada je Liga šampiona u pitanju, nakon dva odigrana kola se Atletiko nalazi na drugom mestu na tabeli i to pošto su “jorgandžije” sakupile četiri boda.
U prvom kolu su Madriđani odigrali meč bez golova na svom terenu protiv Porta, što je svakako bilo veliko razočarenje za sve najvernije navijače ovog kluba.
Ipak, već u drugom kolu su se izabranici trenera Simeonea iskupili svojim simpatizerima, pošto su ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod višestrukog šampiona Evrope, italijanskog Milana, a taj susret je završen rezultatom 1:2, uz podatak da je Atletiko do trijumfa došao nakon gola u sedmom minutu sudijske nadoknade, kada je Luis Suarez pogodio nakon diskutabilnog jedanaesterca.

Liverpul: “Redsi” žele osvetu za eliminaciju iz 2020. godine!

Prošlu sezonu nije bila baš najuspešnija za fudbalere Liverpula, koji su na kraju jedva uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, i to nakon odličnog finiša šampionata.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje engleske Premijer lige, trenutno se popularni “redsi” nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Čelsi.
Do sada su izabranici Jirgena Klopa odigrali osam mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i jedina su ekipa bez poraza, pošto su do sada ostvarili pet trijumfa i tri remija.
U prošlom kolu je šampion iz 2020. godine odigrao možda i najbolji meč u dosadašnjem toku Premijer lige, pošto su slavili na gostovanju kod Votforda sa više nego ubedljivih 0:5.
Što se tiče Lige šampiona, i tu za sada stvari teku po planu, pošto se “redsi” nakon dva odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu je Liverpul u jednom fantastičnom meču slavio na svom terenu nakon preokreta protiv Milana, a na tom suretu smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.
I u drugom kolu su izabranici Jirgenka Klopa odigrali meč sa dosta golova i slavili na gostovanju kod Porta na “Dragau” a taj duel je završen rezultatom 1:5.
Inače, pamtimo svi 2020. godinu, kada su “redsi” eliminisani iz osmine finala Lige šampiona upravo od Atletiko Madrida, i to pošto su na svom terenu poraženi nakon produžetaka sa 2:3, pa je sigurno da Liverpul želi da se osveti Madriđanima za tu eliminaciju već na ovom duelu, što ruku na srce neće biti nimalo lak zadatak.
Jirgen Klop za ovaj duel u Španiji neće moći da računa na trojicu fudbalera, od kojih će se najviše svakako osetiti izostanak Tijaga Alkantare koji je nedavno doživeo povredu lista.

Naš predlog

Atletiko Madrid je svakako imao daleko više vremena za odmor od Liverpula, ali i pored toga smatramo da su “redsi” blagi favoriti na ovom duelu pošto Liverpul igra zaista fantastično ove sezone, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.40.
Ne treba ovde očekivati previše golova, ali isto tako smo mišljenja da će na ovom duelu pasti makar dva gola, ali ne više od tri, zbog čega vam između ostalog savetujemo da probate sa igrom 2-3 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.96.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da poluvreme na “Vanda Metropolitanu” ne donese pobednika, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom IX za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.