Tiket dana: Poeni igrača

Vreme je za NBA ligu! Počeo je novi šampionat u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu, pa ćemo već na startu pokušati da pogodimo broj poena kod nekih košarkaša. Poznato je da odbrane, u toku regularnog dela sezone, nisu toliko jake, pa predlažemo veći broj koševa od granice za sledeću trojicu igrača. Napominjemo da su granice i poeni koje predlažemo bili aktuelni u trenutku pisanja teksta.

Demijen Lilard (Portland) + poena (granica 30,5) 1.85 u Meridianbet

Demijen Lilard je po nekim izvorima želeo da ode iz Portlanda po završetku prošle sezone, nezadovoljan naporima koje je menadžment ulagao da sastavi ekipu koja bi se borila za trofej. Sjajnom ol star beku je ovo 10  sezona u timu iz Oregona, bilo je uspona i padova, a ova ekipa je 8 godina uzastopno igrala u plej ofu. Poslednje dve godine ispali u prvom kolu, kao da je nastupilo prokletsvo timova sa malih tržišta, timova koji moraju da sastavljaju svoje rostere na sporiji način, birajući dobre kroz draftove. Vrlo je malo slobodnih, vrhunskih igrača, kojima je visoko na listi život u Portlandu, na kraju krajeva ovaj tim je bio prvak Nba lige samo jednom, i to daleke 1977. godine, a uz to imaju dva učešća u velikim finalima Nba lige 1990. i 1992. godine.

Nekih velikih promena na igračkom planu i nije bilo, došli su od bitnijih igrača Leri Nens, Toni Snel, Kodi Zeler i Ben Meklamur, a otišli Karmelo Entoni, Derik Džouns, Enes Kanter i Zek Kolins, najveća promena je na klupi, Terija Stotsa zamenio je Čonsi Bilaps, u koga se polažu nade da će moći da odvede Portland daleko u plej of-u.

Što se tiče Demijena Lilarda, u njega će se i ove sezone polagati najveće nade. On je predvodnik Trejlblejzersa, bez obzira koliko su pojačanja dobra. Uvek je davao maksimum, pa očekujemo da takav bude od prvog meča, u kome se Portland sastaje sa Sakramentom. Njegov rival mogao bi biti Dearon Foks, ali bi Lilard trebalo da prebaci zadatu granicu od 30,5 poena, ma koliko ona u ovom trenutku izgledala visoko. U kladionici Meridianbet za plus poene kvota je 1.85.

Džejson Tejtum (Boston) + poena (granica 27,5) 1.85 u Meridianbet

Igranje u Njujorku i legendarnom Medison Skver Gardenu je bio dodatni motiv za veliki broj igrača u Nba ligi, makar Njujork Niksi nisu uvek imali sastav koji je mogao da se suprostavi snažnijim ekipama Posle sezone koja je proglašena uspešnom, Tom Tibodo je izabran za najboljeg trenera u Nba ligi u sezoni 2020/2021, Džulijus Rendl je po prvi put u karijeri biran u Ol star selekciju i u drugu idealnu petorku Nba lige, i na kraju su ušli u plej of, očekivanja u “Velikoj jabuci” su velika.

Posle vremena kad su u Bostonu velike nade polagali u Kembu Vokera, ili Kajri Irvinga pre toga, a svojevremeno i u zvučno pojačanje iz Jute, Gordona Hejvorda, ovo je sada tim Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna. Možda Denis Šruder u svojm razmišljanjima smatra da je i on na ovom nivou, jer kako drugačije objasniti da je odbio ugovor Los Anđeles Lejkersa na 4 godine u vrednosti 84.000.000 dolara, da bi tražio 120.000.000 dolara za iste 4 godine To su Lejkersi, naravno, odbili, i Šruder je završio u Bostonu potpisavši na ugovor od jedne godine u vrednosti 5.890.000. Nemac se tako kocka sam sa sebom, i ne bi čudilo da u ovoj sezoni bude za još jedan stepen agresivniji u svojim nastojanjima da potpiše unosniji ugovor od ovog koji ima trenutno.

Naš predlog za duel u Njujorku je igranje Džejsona Tejtuma više na zadatu granicu. Drugi deo dua, oko koga će Boston graditi tim, Džejlen Braun, trebalo bi da bude na raspolaganju večeras, nakon što je bio pozitivan na Kovid-19. Braun je uspešno izašao iz protokola, ali desetak dana van tima bi mogla imati uticaja na njegovu predstavu večeras u Njujorku. Koeficijent za plus poene Džejsona Tejtuma je 1.85, a granica je na 27,5 poena u kladionici Meridianbet.

Džerami Grant (Detroit) + poena (granica 21,5) 1.85 u Meridianbet

Džerami Grant je prošle sezone osvojio nagradu za igrača koji je najviše napredovao u Nba ligi. Za velike promene na bolje, u brojkama u njegovoj statistici, zasluge ima i njegov tim, Detroit Pistonsi. Grant je u protekloj godini imao prosek od 22,3 poena po meču, ali u najgorem timu Istočne konferencije, i u timu koji je posle Hjuston Rokitsa imao najmanji broj pobeda u ligi, samo 20. Pored Granta, ovde u Detroitu i nema mnogo igrača koji mogu da se suprotstave najjačim timovima lige.

Situacija u Mičigenu ni ove sezone nije mnogo bolja, bar što se tiče takmičarskih ambicija. Neki visoki plasman je teško ostvariv, a najvažniji cilj u sezoni je razvoj prvog pika sa ovogodišnjeg drafta Kejda Kaningema, koji zbog povrede skočnog zgloba neće biti na raspolaganju Pistonsima na otvaranju sezone.

Naš predlog je igranje više poena na Džerami Granta, a na zadata je granica od 21,5 poena u Meridianbet kladionici. Ukoliko Grant prebaci ovaj broj koševa protiv Čikaga, koeficijent je 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.