Tip dana: Midtjiland – Crvena Zvezda: Zvezda kao Hamlet, ima li nešto trulo u državi Danskoj?

U četvrtak su na programu mečevi trećeg kola grupne faze Liga Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na MCH Areni, gde će fudbaleri Midtjilanda dočekati Crvenu Zvezdu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Midtjiland: Može li danski vicešampion do prvog trijumfa?

Pre svega, treba napomenuti da je Midtjiland osnovan tek 1999. godine, i to spajanjem dva kluba – Ikasta i Herning Fremada.
Inače, ova ekipa je trostruki šampion Danske, dok je nacionalni kup osvojen jednom. Tek drugi put su popularni “Vukovi“ deo grupne faze Liga Evrope, dok su plasman u Ligu šampiona obezbedili samo prošle godine, kada se ruku na srce nisu proslavili.
Naime, Midtjiland je pre svega imao izuzetno težak žreb koji je danskog prvaka smestio u grupu sa Liverpulom, Atalantom i Ajaksom, i više od poslednjeg mesta sa samo dva osvojena boda se nije ni očekivalo.
Inače, izabranici trenera Henriksena su prošlu sezonu završili na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Brendbi.
Inače, što se tiče ove sezone, danski vicešampion je uspeo da izbori plasman u grupnu fazu Liga Evrope, ali u ovom trenutno se Midtjiland nalazi nažalost na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom do kog su došli na svom terenu protiv Ludogoreca u prvom kolu kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu su puleni Boa Henriksena doživeli poraz na gostovanju kod favorizovane Brage, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Nakon dvanaest odigranih kola danske Superlige, Midtjiland se nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Kopenhagen, a u prošlom kolu je aktuelni vicešmpion Danske samo remizirao na gostovanju kod Nordsjilanda, a taj duel je završen rezultatom 2:2.

Crvena Zvezda: Stanković se ponovo suočava sa kadrovskim problemima!

Nakon dve vezane Lige šampiona, crveno-beli drugu godinu zaredom nisu uspeli da se plasiraju u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pa se srpski šampion morao zadovoljiti sa igranjem u Ligi Evrope, gde su izabranici Dejana Stankovića prošle sezone ostavili izuzetno dobar utisak pošto su došli do plasmana u nokaut fazu, gde su zaustavljeni od slavnog Milana, iako su fudbaleri Zvezde po mnogim mišljenjima bili bolja ekipa u tom dvomeču.
Inače, valja napomenuti da su crveno-beli prošle sezone došli do četvrte uzastopne titule šampiona Srbije, što će svakako biti primarni cilj i ovog puta pošto samo to najtrofejnijem srpskom klubu donosi mogućnost da nastupi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Trenutno se četa Dejana Stankovića nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Partizan, ali treba napomenuti i da tim sa stadiona “Rajko Mitić” ima meč manje u odnosu na najljućeg rivala.
U prošlom kolu su crveno-beli odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Kolubare i deklasirali novajliju u ligi, pošto je taj duel završen rezultatom 1:7.
Kada je u pitanju Liga Evrope, srpski šampion pruža fantastične partije u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, pošto se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu su izabranici Dejana Stankovića slavili na svom terenu protiv Brage koja je favorit u ovoj grupi, a taj duel na stadionu “Rajko Mitić” je završen rezultatom 2:1.
U drugom kolu je usledilo gostovanje kod Ludogoreca, ali je i tu desetkovana Zvezda uspela da upiše novi trijumf, pošto je duel u Razgradu završen rezultatom 0:1, a jedino gol na tom susretu postigao je Gejlor Kanga koji pruža fantastične partije u poslednje vreme.
Inače, za kraj treba napomenuti da trener Crvene Zvezde za ovo gostovanje kod danskog vicešampiona neće moći da računa na Aleksandra Kataija i Milana Pavkova, što će svakako biti ogroman hendikep.

Naš predlog

Danski vicešampion na ovom duelu prosto mora da ide na trijumf, ali je četa Dejana Stankovića već pokazala da i sa okrnjenim sastavom može da odigra poprilično dobro, a najbolji primer za to bio je meč u Razgradu kada je Zvezda savladala Ludogorec sa 0:1.
I ovog puta vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.
Ne treba ovde očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.
Za kraj, za one najhrabrije i one koji veruju u novu pobedu srpskog prvaka, kojom bi ova ekipa praktično obezbedila plasman u nokaut fazu Liga Evrope, savetujemo vam da odigrate čistu dvojku za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.