Tiket dana: Poeni igrača

Današnja košarkaška ponuda je slaba, bar što se Evrope tiče, pa se okrećemo NBA ligi. Ovo su naši predlozi za noćašnje utakmice. Napominjemo da su kvote i granice bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Nikola Jokić (Denver Nagets) + skokova (granica 13,5) 1.95 u Meridianbet

Mada su u predsezoni igrali slabo i gubili mečeve u nizu, Denver Nagetsi su sezonu započeli sa dve važne pobede. Posebno je bila bitna ona prva, kada su savladali Finiks na strani, tim koji ih je počistio u polufinalu plej-ofa na Zapadu prošle sezone. Nikola Jokić je alfa i omega tima iz Kolorada, što smo znali i ranije, ali dok se ne vrati povređeni Džamal Marej, sve će se vrteti oko srpskog centra.

Na prva dva meča Jokić je ubacio 27 i 32 poena, igrajući prosečno po 34 minuta. Nešto manje je asistirao nego što smo navikli, valjda je i njemu jasno da ove godine neće dobiti MVP nagradu, pa taman imao tripl-dabl u svakoj utakmici. Iznenadio je velikim brojem pokupljenih lopti pod oba koša, pa je imao 13 skokova protiv Finiksa i čak 16 u duelu sa San Antoniom. Čini se da je prisutvo Arona Gordona, koji odlično gradi, pre svega pod svojim košem, a ima odičan ofanzivni skok, pa se rivali fokusiraju na njega kod odbijenih lopti što Jokić pametno koristi i ima gotovo 15 skokova prosečno.

Sada je ponuđena granica za skokove u duelu sa Klivlendom 13,5, a Kavalirsi imaju odličnog skakača Džareta Alena, ali i krilnog centra Moblija, a tu je i iskusni Kevin Lav, koji šansu dobija sa klupe. Klivlendu je ovo prvo gostovanje, imaju pobedu i poraz na startu, a očekujemo siguran trijumf Denvera. Naš predlog je Jokić preko granice za skokove, koja iznosi 13,5, sa koeficijentom 1.95 u kladionici Meridianbet.

Tre Jang (Atlanta Houks) + asistencija (granica 9,5) 2.05 u Meridianbet

Sjajni plejmejker Atlante još nije namestio nišanske sprave, pa je u prva dva meča u novoj sezoni bio nešto manje efikasan u odnosu na prethodni plej-of u kome je vodio tim do fnala Istoka. U pobedi protiv Dalasa ubacio je 19 poena, dok je u neuspehu Houksa protiv Klivlenda bio nešto bolji i stigao do 24 koša. Zato je bio raspoložen za dodavanja, posebno protiv Teksašana, kada je podelio 14 asistencija.

Sećamo se da ga je u finišu prošle sezone, povreda zadobijena na pomalo bizaran način, sprečila da možda bude učesnik velikog finala sa Atlantom, ali je na kraju Milvoki bio bolji sa 4:2 u seriji. Od njegovih asistencija ”živi” Klint Kapela, centar Atlante, ali često od pravovremenih dodavanja Tre Janga zavisi i košgeterski učinak haubica Bogdana Bogdanovića, Huertera ili Kamerona Rediša, koji se oporavio od povrede.

Nećemo ”gađati” Janga na poene, nekad nije šuterski raspoložen, ali je uvek raspoložen za asistencije. Granica je 9,5 dodavanja, a mi vam predlažemo više od tog broja. Za plus asistencija Tre Janga u kladionici Meridianbet kvota je 2.05.

Si Džej Mekolum (Portland Trejlblejzers) + poena (granica 23,5) 1.85 u Meridianbet

U senci učinka Mekoluma na startu sezone je i takav strelac kakav je Demijen Lilard. Si Džej Mekolum je protiv Kingsa postigao 34 poena, dok je u prvoj pobedi u sezoni, nad ekipom Finiksa, ubacio 28, ali je i igrao nešto manje. Zna se da se radi o odličnom strelcu skoro celu decenije. Prava je legenda kluba, ali pored njega i Lilarda Portlandu treba još nešto ne bi napravili nešto više u plej-ofu.

Zanimljivo je da je Mekolum na prva dva meča pokušao 11 puta da ubaci trojku, i oba puta mu je to pošlo za rukom po šest puta. Nešto je manje asistirao, tu ulogu preuzeo je Lilard, mada je protiv Sakramenta imao dobar učinak u sve tri kategorije. Malo nezapađeno prošao je njegov prošlogodišnji učinak kada je na 53 meča prosečno ubacivao skoro 23 poena, pošto je Demijan Lilard postizao više od 29 u proseku.

Portland je krenuo porazom od Sakramenta, ali su onda dekasirali Finiks, ubacivši mu 134 poena. Mekolum je igrao 35 minuta u prvom, a 30 u drugom meču i bio najučinkoviti košerkaš tima. Sada Portland prvi put gostuje, putuje u ”grad anđela” gde ga čekaju Klipersi sa Redži Džeksonom i Pol Džordžom, ali bez Kavaji Lenarda i Serža Ibake. Klipersi još nemaju pobedu i moguće je da će tako biti i nakon ovog meča. Naš predlog su plus poeni na Si Džeja Mekoluma, a granica u kladionici Meridianbet je 23,5. Koeficijent za više od ovog broja je 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Meridianbet iznosi 7.39.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.