Tiket dana: Poeni igrača

Nastavlja se nikad uzbudljivija Evroliga. Opet imamo za vas nekoliko predloga za učinak košarkaša. Napominjemo da su granice bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Džordan Lojd (Zenit)  + plus poeni (granica 12,5) 1.85 Meridianbet

Zenit iz Sankt Peterburga je u prošlom kolu Evrolige doživeo pravi brodolom u Kataloniji kada su izgubili od domaće Barselone rezultatom 84:58. Između dve utakmice Evrolige nisu imali obaveze u Vtb ligi, i to vreme su iskoristili da kroz treninge isprave nedostatke. Ćavi Paskval, trener Zenita, istakao je da su i pored ubedljivog poraza protiv Barselone zadovoljni dosadašnjim učinkom u Evroligi. Na pet mečeva Evrolige imaju tri pobede, i da je bitan detalj to da su u tih 5 utakmica,  4 bile na gostovanjima. U ovonedeljnom duplom programu imaju dva domaćinstva protiv španskih ekipa, prvo Reala, a onda i Baskonije.

Povredom Šabaza Nejpira veći teret i u organizaciji igre je pao na Džordana Lojda, projektovani drugi plejmejker Koner Frankamp igra  vrlo promenljivo i minutaža mu se menja iz meča u meč. Džordan Lojd je pokazao i u Crvenoj zvezdi o kakvom se strelcu radi, i verujemo da će veliki protivnik, kao što je to Real Madrid, biti velika inspiracija za njega. Real Madrid dolazi bez Najdžela Vilijamsa Gosa u Rusiju, Serhio Ljulj je u sastavu, ali povreda ramena još uvek nije u potpunosti prošlost.

Naš predlog su plus poeni na Džordana Lojda u prelepom Sankt Peterburgu, koji se nalazi na ušću reke Neve, granica je postavljena na 12,5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Deril Mejkon (Panatinaikos)  + poeni (granica 14,5) 1.85 Meridianbet

Panatinaikos se nalazi u nezavidnoj poziciji u Evroligi, pošto imaju samo jednu pobeda u pet duela. Dimitris Priftis, trener Panatinaikosa, je na konferenciji za štampu rekao da moraju da igraju bolje, preciznije i sa više energije.

Na bekovskim pozicijama u Panatinaikosu se najviše očekuje od Derila Mejkona, Kendrika Perija, Nemanje Nedovića i novajlije Jogija Ferela. Što se spremnosti Jogija Ferela tiče, on je igrao 11 minuta u svom debiju u Evroligi protiv Makabija, ali nije bio u sastavu ekipe za vikend u utakmici grčke lige. Dimitris Priftis je podvukao da Jogi Ferel igra na delikatnoj poziciji plejmejkera i da mu je potrebno vreme. Po njemu, Jogi Ferel mora da upozna svoje saigrače i sredinu u kojoj se nalazi, što još uvek nije slučaj u potpunosti.

Od  četvorice pomenutih na bekovskim pozicijama, čini se da Priftis u ovom trenutku najviše poverenja ima u Derila Mejkona. Kendrik Peri, bar u Evroligi, igra ispod očekivanja, i sa mnogo oscilacija. Ferelu je potrebno vreme, večerašnja utakmica nije mesto za uigravanje novajlije. Nemanja Nedović nije prošao ceo pripremni period i trener Dimtris Priftis ga koristi sa ograničneo i sa pažnjom. Mora se takođe uzeti u obzir i da je učešće važnog krilnog igrača Janisa Papapetrua pod velikim znakom pitanja, a on je uz Derila Mejkona najbolji poenter u dresu Panatinaikosa u dosadašnjem delu Evrolige.  Janis Papapetru ima  učinak od 14,8 poena u proseku na 5 utakmica.

Deril Mejkon je imao zapaženu prošlu sezonu, prvo u Galatasaraju gde je u turskoj ligi imao 15,7 poena u proseku, a u Fibinoj Ligi šampiona 19,5 poena. Da bi onda od januara nastavio sa dobrim igrama i u Aek-u, gde je u grčkoj ligi imao u plej ofu, uključujući i utakmice za treće mesto, 19,4 poena u proseku. Još se pamti njegov revolveraški obračun sa Portorikancem Đan Klavelom, u kojem je na Klavelova 45 koševa, Deril Mejkon odgovorio sa  42 ubačena poena.

Naš predlog su plus poeni na Derila Mejkona, ovaj američki bek ima na 5 utakmica Evrolige učinak kao i Janis Papapetru 14,8 poena u proseku, i u stabilnoj je formi. Granica je postavljena na 14,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Adrijan Moerman (Efes)  + skokovi (granica 4,5) 1.85 Meridianbet

Efes je u prošlom kolu ostvario prvu pobedu u Evroligi protiv Uniksa, i sada ima isti učinak kao i njihov večerašnji protivnik Panatinaikos, pobedu i četiri poraza.

Što se tiče stanja sa povređenim igračima u taboru Efesa su vrlo oprezni i škrti u davanju informacija. Džejms Anderson, Doguš Balbaj i Brajan Danston bi trebalo da sigurno propuste meč, Vasilije Micić je pod velikim znakom pitanja, dok bi se Krunoslav Simon napokon mogao pojaviti u sastavu. Međutim, ovaj hrvatski veteran dugo nije igrao, pitanje koliko može da pomogne posle duge pauze. Efes pored učinka od samo 1 pobede u Evroligi u 5 utakmica ima i već 2 poraza u domaćoj ligi, što i nije tako strašno, ali prošle sezone je ova turska mašinerija imala samo 1 poraz na 30 utakmica u regularnom delu turskog šampionata.

Kada su pitali da li je potrebno još neko pojačanje pored Elajdže Brajanta, trener Efesa Atamana je sasvim otvoreno rekao da razmišljaju o tome u redovima Efesa. Istakao je da su zadržali skoro ceo tim iz prošle sezone, da je otišao samo Sertač Sanli, ali je podvukao da sada povređeni Brajan Danston i Kris Singlton igraju ispod njegovih očekivanja, da mu je potrebna bolja kontrola reketa i sigurni igrači pod košem.

Pored Danstona i Singltona, Ataman na raspolaganju od visokih igrača ima nemačkog internacionalca Tibora Plajsa, koji zna da se pojavi s vremena na vreme, srpskog centra Filipa Petruševa, kome je ovo prva sezona na ovako visokom evroligaškom nivou, i oscilacije se ne mogu izbeći, pa je daleko najkonstantiji ipak Francuz Adrijan Moerman. Francuz provodi najviše minuta na terenu od visokih igrača 25,8 minuta, i ima u proseku u poenima 9,2, a u skokovima tačno 5 po meču. U nedostatku Brajana Danstona, i računajući sve druge okolnosti, biće potrebno više angažovanosti na centarskim pozicijama.

Naš predlog su plus skokovi na Adrijana Moermana, u Atini se očekuje bespoštedna borba za svaku loptu, a granica je postavljena na 4,5 skoka. U Meridianbet kladionici koeficijent je postavljen na 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.