Tiket dana: Poeni igrača

Danas nam je na meniju Evroliga. Igraju se preostali mečevi 7. kola, već druge uzastopne sedmice sa duplim programom. Kvote i granice su podložne promenama, a bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Donta Hol (Monako) + poena (granica 7,5) 1.85 u Meridianbet

Centar Monaka je atletski neverovatan igrač i košarkaši CSKA imaće velikih problema da ga zadrže u reketu. Bez Nikole Milutinova i Tornikea Šengelije, centarska linija ”Armejaca” spala je na Vojtmana i novajliju Farida, koji još ne dobija šansu da igra duže. Donta Hol je odigrao odlično protiv Crvene zvezde, ali se povredio posle samo 12 minuta na parketu. Međutim, i za to vreme je sakupio respektabilnih 9 koševa i 4 skoka.

Duel ”Kneževa” i Moskovljana biće posebno zanimljiv zbog Majka Džejmsa, koji je bio dugogodišnji košarkaš CSKA, a sada je u Monaku, pošto su ga se ”Armejci” odrekli i prvo ga poslali u NBA, u Bruklin Netse, da bi po završetku sezone i raskinuli ugovor s njim. On će biti posebno motivisan da servira osvetu doskorašnjim poslodavcima, ali će, ne sumnjamo u to, biti i dobro čuvan. Zato se otvara prostor za dodavnja, a to bi, pominjani, Donta Hol mogao da koristi.

Predlog je plus poeni na Dontu Hola, a granica iznosi 7,5 koševa. Za ovaj tip kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Šejn Larkin (Efes) + poena (granica 14,5) 1.85 u Meridianbet

Veliko je pitanje da li će se Vasilije Micić pojaviti na parketu u duelu Efesa i Žalgirisa. MVP prethodne sezone je u nemilosti trenera Ergina Atamana koji sada trenira strogoću na najboljem igraču. Videćemo ko će izaći kao pobednik iz ovog psihološkog rata, ali je jasno da je gubitnik Anadolu Efes. Šampion Evrope ne može da se prepozna, imaju samo jednu pobedu u šest kola, a slabiji od njih je jedino njihov večerašnji rival Žalgiris, koji još nije osteio slast pobede.

Ukoliko Micić opet bude van protokola, kao protiv Uniksa i Panatinaikosa, koševe treba tražiti kod Šejna Larkina. Američki bek sa turskim državljanstvom ne igra kako ume, ali je vreme da i on napuni nečiji koš. Nema sumnje da će Ataman pokušati da razigra svoju drugu haubicu i da će Larkin imati dosta šuteva. Ako bude tako, trebalo bi da preskoči zadatu granicu od 14,5 poena i osvede svoj tim do druge pobede u sezoni.

Za plus poene na Šejna Larkina protiv Žalgirisa u kladionici Meridianabet kvota je 1.85.

Džoš Nibo (Žalgiris) + skokova (granica 8,5) 1.85 u Meridianbet

Litvanci su se oprostili sa plej-ofom već na startu sezone, ne toliko zbog šest uvodnih poraza, koliko zbog teže povrede Žofrija Lovernja koga dugo neće biti na terenu. Mnogo se očekivalo i od novajlije Emanuela Mudiaja, ali je on potpuno podbacio i jedino je protiv Olimpijakosa pomalo ličio na sebe. Protiv Zvezde nije ubacio ni poen, a bolji je bio u Tel Avivu, pošto je Makabiju dao dva poena.

Šalu na stranu, Žalgiris je u velikom problemu, ali se jedan košarkaš posebno istakao u prvih šest kola. Radi se o američkom centru Džošu Nibou, koji igra fantastično pod oba koša, koristeći minutažu koju je dobio zbog oslabljene cebđntarske linije u ”Zelenoj šumi”.

U poslednjim mečevima Evrolige on je konstantno dvocifren po broju poena, ali je odlična što se tiče skokova, pa je protiv Zvezde uhvatio 10 lopti, protiv Olimpijakosa 4, Bajerna 12 i Makabija 10. Dakle, na tri od četiri poslednja meča u Evroligi imao je dabl-dabl učinak. Neće mu biti lako u Istanbulu, ali se radi o snažnom momku koji je izuzetno požrtvovan i koga će inspirisati šampion Evrope.

Predlažemo vam plus skokove kada je u pitanju Džoš Nibo, a granica za uhvaćene lopte je na 8,5. Za više skokova od tog broja u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.